<strong>SunFire V20z Linux cluster</strong>

 • Steffensen, Mikkel (Projektdeltager)
 • Danckert, Joachim (Projektdeltager)

  Projektdetaljer

  Beskrivelse

  Instituttets pladeformgivningsgruppe har i året færdiggjort indkørslen af et Sunfire V20z baseret cluster købt gennem "Sun Matching Grant" programmet i 2005. Clusteret består af i alt 14 servere med hver 2 AMD Opteron (250) processorer og 4 GB hukommelse. De enkelte servere er forbundet via 1 Gbps netværk og som operativsystem anvendes en 64-bit version af Linux distributionen Fedora Core (FC4). Det primære fokus for arbejdet i 2006 har været opbygning af data backup, opgradering af kølefaciliteter samt at opnå en bred anvendelse af systemet.

  Siden færdiggørelsen af projektet, har systemet flittigt været anvendt i gruppens daglige arbejde med finite element simulering af diverse pladeformgivning processer samt relaterede opgaver. Herudover har systemet været anvendt i forbindelse med master og Ph.d. kurser i ikke-lineær finite element og i studenterprojekter udbudt af gruppen.

  Den anvendte software til finite element simulering er koden LS-DYNA (i SMP og MPP versioner), preprocessoren LS-INGRID og Altair HyperMesh, postprocessorne LS-TAURUS og LS-PrePost. Yderligere anvendes LS-OPT og gruppens egen Java baserede software til optimering koblet med LS-DYNA.

  (Mikkel Steffensen, Joachim Danckert, Institut for Produktion, AAU)

  StatusAfsluttet
  Effektiv start/slut dato31/12/200631/12/2006

  Finansiering

  • <ingen navn>