TempoS Performing temporary spaces for user-driven innovation

Beskrivelse

Partnerne i alliancen kommer fra DTU, DKDS og CU og har et fælles fokus på brugerinddragelse i innovation. Forskningen tager udgangspunkt i identifikationen og præstation af midlertidige, midlertidige rum, hvor en lang række aktører er samlet med henblik på at fremme innovation gennem et engagement med eksisterende og tænkte praksis. I modsætning til de fleste tidligere arbejder med brugerdreven innovation, er vores tilgang ikke afhængig af eksistensen af etablerede fællesskaber af brugere, som designere kan 'indpasses i' og interagere med. Vores forskning vil undersøge situationer, hvor iscenesættelsen af midlertidige rum for innovation kan føre til skabelse af nye metoder og nye artefakter gennem åben interaktion.

Alliancen trækker på aktør-netværk-teori, praksis teori, social læring og designforskning, hvilket understreger at innovation involverer en serie af translationer.

Alliancen samarbejder med internationale forskere og faciliterer vidensdeling gennem publikationer, seminarer og internationale konferencer. Alle partnere er engageret i uddannelse og undervisning, som giver mulighed for løbende samspil med studerende og praktikere inden for design og innovation.
AkronymTempoS
StatusAfsluttet
Effektiv start/slut dato01/01/201031/12/2014