Udvikling af en regional klynge for de kreative erhverv og oplevelsesøkonomien i Nordjylland

• Jensen, Jens F. (Projektleder)
  • Eduardsen, Henriette (Andet)
  • Thorup, Tony (Andet)
  • Svenstrup, Claus (Andet)
  • Mogensen, Carsten (Andet)

Projektdetaljer

Beskrivelse

. Projektets hovedformål er at udvikle det regionale teknologicenter, ApEx – Center for anvendt oplevelsesøkonomi, til klyngeorganisation, dvs. til en understøttende organisation i forhold til de kreative erhverv i regionen, eksempelvis indenfor design, kunst, reklame, overnatning, gastronomi, besøgsmål eller musik.

Hidtil har ApEx’ arbejdsområde hovedsageligt været videnoverførsel. Som klyngeorganisation skal ApEx blandt andet også stå for:

• koordinering indenfor de kreative erhverv i Nordjylland,
  • igangsættelse af fælles udviklings- og innovationsprojekter mellem oplevelsesøkonomiske virksomheder og mellem virksomheder og relevante videninstitutioner indenfor klyngen,
  • kompetenceudvikling af medarbejdere og løft af innovationsniveauet i klyngen,
  • identificering og udvikling af nye nicher med forretningsmæssigt potentiale,
  • eksport og synliggørelse af klyngens kompetencer, produkter og services.

StatusAfsluttet
Effektiv start/slut dato01/07/200831/12/2010