Udvikling af uorganisk binder til forskellige industrielle anvendelser

Beskrivelse

Projektet omhandler sol-gel teknik til fremstilling af uorganiske polymerer og kompositmaterialer. Som eksempler på anvendelser af denne teknik kan nævnes filtre, byggematerialer, katalysatorer mv.

Undersøgelserne vil omfatte karakteriseringer af den fundamentale kemiske reaktion og det dannede produkt ved hjælp af fysisk kemisk beskrivelse og forståelse samt resulterende materialteknologiske egenskaber. For at tilvejebringe den fysisk kemiske forståelsesmodel, vil en lang række instrumentelt kemiske og fysiske analysemetoder blive involveret, herunder faciliteter ved elektronsynkrotroner og det kolloidkemiske laboratorium på Esbjerg Tekniske Institut.

På den materialeteknologiske side vil materialets bearbejdelighed, mikrostruktur, fugttekniske egenskaber, volumenstabilitet, mekaniske egenskaber ( tryk- og trækstyrke, elasticitetsmodul og sejhed) samt holdbarhedsmæssige egenskaber blive undersøgt.
StatusAfsluttet
Effektiv start/slut dato01/01/200530/06/2009