Projektdetaljer

Beskrivelse

Vi vil gennem tæt samarbejde med sundhedscentret og døgnrehabiliteringen i Frederiksberg kommune, udvikle og afprøve flere VR-applikationer til brug i fysioterapeutisk og ergoterapeutisk rehabilitering. De primære borgergrupper er; Borgere der anvender træningscykel i intervaltræning- og udholdenhedstræning og opvarmning (e.g. KOL, postoperativ genoptræning, smertepatienter). Vi vil primært se på hvordan den sociale interaktion kan have en motiverende og smertelindrende effekt, men også hvordan sensor-teknologi kan anvendes til at skabe mere immersive oplevelser. Det er med en antagelse om, at mere sansestimulation vil medføre højere smertedistraktion, og således også potentiel højere motivation der fordrer initiering og fastholdelse af aktiv handling.
Kort titelVR-cykel rehabilitering
StatusIgangværende
Effektiv start/slut dato01/08/201801/08/2021
  • Co-Creating Virtual Reality Applications for Motor Rehabilitation with Physiotherapists

Høeg, E. R., Becermen, B., Bruun-Pedersen, J. R. & Serafin, S., 28 jul. 2020, Interactivity, Game Creation, Design, Learning, and Innovation: 8th EAI International Conference, ArtsIT 2019, and 4th EAI International Conference, DLI 2019, Aalborg, Denmark, November 6–8, 2019, Proceedings. Brooks, A. & Brooks, E. I. (red.). Cham: Springer, Bind 328. s. 379-389 11 s. (Lecture Notes of the Institute for Computer Sciences, Social Informatics and Telecommunications Engineering (LNICST)).

Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapport/konference proceedingKonferenceartikel i proceedingForskningpeer review

1 Citationer (Scopus)
    27 Downloads (Pure)
  • The Reality of Implementing Virtual Reality: A Case Study on the Challenges of Integrating VR-Based Rehabilitation

Høeg, E. R., Francis Reeves Scully, C., Bruun-Pedersen, J. R. & Serafin, S., 28 jul. 2020, Interactivity, Game Creation, Design, Learning, and Innovation: 8th EAI International Conference, ArtsIT 2019, and 4th EAI International Conference, DLI 2019, Aalborg, Denmark, November 6–8, 2019, Proceedings. Brooks, A. & Brooks, E. I. (red.). Springer, Bind 328. s. 749-759 11 s. (Lecture Notes of the Institute for Computer Sciences, Social Informatics and Telecommunications Engineering (LNICST)).

Åben adgang
    Fil