Vocabularies of Gender and Citizenship in Europe

Projektdetaljer

Beskrivelse

Formålet med projektet er at analysere den ændrede betydning af køn og medborgerskab i forskellige filosofiske diskurser og nationale kontekster i udvalgte europæiske lande. Projektet er organiseret inden for rammerne af det europæiske forskningsnetværk: Research and Theory about Women, Welfare States and Citizenship. De første resultater er publicerede i et temanummer af tidsskriftet Critical Social Politics: Citizenship and Gender in Northern Europe i 1998. Gruppen har udvidet sig fra Nordeuropa til Kontinentaleuropa (Tyskland og Frankrig) og er i gang med at skrive en fælles artikel med fokus på diskursive ændringer af omsorgsbegrebet og debatter om omsorgspolitik for børn i et medborgerperspektiv i udvalgte europæiske lande (udkommer 2002). Periode 1998-2001. (Ruth Lister, Department of Social Sciences, Loughborough University, UK; Anneli Anntonen, Tampere University; Jet Bussemaker, Department of Political Science and Public Administration, Free University, Amsterdam; Ute Gerhard, Wolfgang Goethe-Universität, Frankfurt, Germany; Jacqueline Heinen, Université, Paris VII; Stina Johansson, Linköbing University, Sweden; Arnlaug Leira, Department of Sociology, Oslo University)

afsluttet i 2007 med bogen gendering Citizenship in Europe, Policy press, 2007

StatusAfsluttet