Webservice for Digital Dokumentlevering

Projektdetaljer

Beskrivelse

Projektet vil med udgangspunkt i Danmarks Tekniske Videnscenters eksisterende 3D-system (Direkte Digital Dokumentlevering) og erfaringer på områder, etablere en stand-alone service på nettet, der kan udnyttes af alle portaler og biblioteker, der ønsker at tilbyde brugerne digital dokumentlevering, når det ikke er muligt at tilbyde brugere et direkte link til e-fuldtekst.

3D er en form for middleware, der står som et bindeled mellem det anvendte søgesystem og en række dokumentleverandører.

Et typisk anvendelsesscenarium vil være, at biblioteket linke til denne service via OpenURL og resolver (f.eks. SFX), men også interaktion via XML webservices vil blive muligt, hvor dette ønskes.

Modellen kan også i fremtiden tænkes ind i en egentlig DEF tidsskriftsvejviser for biblioteker, der ikke har adgang til hele eller dele af indholdet.

Deltagende biblioteker kan som nævnt udnytte dokumentleveringstjenesten i forbindelse med deres lokale informationsportaler og kan i tillæg tilknytte sig tjenesten som dokumentleverandører til fællesskabet.
StatusAfsluttet
Effektiv start/slut dato03/04/200630/03/2007

Finansiering

  • Danmarks Elektronisk Fag- og Forksningsbibliotek

Emneord

  • XML Webservice
  • Fjernlån

Publikation

  • 1 Bidrag til bog/antologi

Webservice for Digital Dokumentlevering

Løvschall, K., 2006, Biblioteksårbog 2006. Sewerin, L., Andersen, M., Larsen, J. H., Rasch, A. C., Schneider, A., Thorhauge, J. & Udesen, M. (red.). København: Biblioteksstyrelsen, s. 94-95 2 s.

Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapport/konference proceedingBidrag til bog/antologiFormidling