Økonomiske effekter af udbud af driftsopgaver på det kommunale vej- og parkområde: Resultater fra en survey blandt vej- og parkchefer

Andrej Christian Lindholst, Kurt Houlberg, Ole Helby Petersen

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportRapportForskningpeer review

130 Downloads (Pure)

Abstrakt

Formålet med denne rapport er at belyse økonomiske og kvalitetsmæssige effekter af at inddrage private leverandører i løsningen af driftsopgaver på det kommunale vej- og parkområde. Rapportens analyser bygger på data fra en landsdækkende spørgeskemaundersøgelse gennemført i vinteren 2014/15 blandt chefer på vej- og parkområdet i de danske kommuner. Rapporten bidrager på flere måder til den eksisterende viden om effekter af at inddrage private leverandører i opgaveløsningen på vej- og parkområdet. For det første bidrager rapporten med nye data, der belyser kommunernes anvendelse af private leverandører på vej- og parkområdet. For det andet belyses økonomiske effekter af at udbyde driftsopgaver på de to områder. For det tredje belyses tilfredsheden med både udliciterede og internt organiserede driftsopgaver på vej- og parkområdet. For det fjerde undersøges en række forhold, der bidrager til at forklare, hvorfor de økonomiske effekter af udbud på vej- og parkområdet varierer fra udbud til udbud.

Rapporten besvarer følgende fire forskningsspørgsmål:

1. Hvordan anvendes private leverandører til løsning af driftsopgaver på vej- og parkområdet i de danske kommuner?
2. Hvilke økonomiske effekter skaber udbud af driftsopgaver på vej- og parkområdet i de danske kommuner?
3. Hvordan er tilfredsheden med de private leverandørers drift på vej- og parkområdet i de danske kommuner?
4. Hvilke faktorer bidrager til at forklare de økonomiske effekter af udbud af driftsopgaver på vej- og parkområdet i de danske kommuner?
OriginalsprogDansk
ForlagRoskilde Universitet, Samfundsvidenskab
Antal sider64
StatusUdgivet - 10 nov. 2015

Emneord

  • udbud
  • udlicitering
  • vejområdet
  • parkområdet
  • Offentligt-privat samspil
  • Økonomiske effekter
  • kommunal forvaltning

Citationsformater