Ad nye veje: En undersøgelse af Humanistisk Informatiks genese og udvikling samt Kommunikation og digitale mediers fremtid

Bolette Rye Mønsted

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportPh.d.-afhandling

251 Downloads (Pure)

Abstrakt

I afhandlingen undersøger Bolette Rye Mønsted, hvordan uddannelsen Humanistisk Informatik er opstået og hvorledes den har udviklet sig i perioden 1985 - 2012. Derudover undersøges og præsenteres en fremadrettet kvalitetsvurdering af Kommunikation og digitale medier med primært afsæt i uddannelsens udvikling siden 2013.

Undersøgelsen er hovedsagligt datadrevet. Datagrundlaget tager sit primære afsæt i ni interviews af lektorer og professorer der alle har til knytning til uddannelsen. Som understøttende og supplerende empiriske elementer hertil, inddrages blandt andet teknologiske, politiske, kommunikative og samfundsmæssige aktører og forhold, som alle synes at have afgørende indflydelse på uddannelsens udvikling. Metodisk tager undersøgelsen sit afsæt i Situational Analysis (Clarke, 2005), hvori dataforståelsen og -analysen udgør et centralt specificeret analytisk afsæt, som muliggør en dybdegående undersøgelse af et omfangsrigt empirisk fundament.

Afhandlingen præsenterer således en omfattende empirisk undersøgelse af Humanistisk Informatiks genese og udvikling samt en fremadrettet kvalitetsvurdering af Kommunikation og digitale medier.


OriginalsprogDansk
ForlagAalborg Universitetsforlag
Antal sider301
ISBN (Elektronisk)978-87-7112-438-5
DOI
StatusUdgivet - 2015
NavnPh.d.-serien for Det Humanistiske Fakultet, Aalborg Universitet
ISSN2246-123X

Bibliografisk note

Pirkko Liisa Raudaskoski, Hovedvejleder
Palle Rasmussen, Bivejleder

Citationsformater