ADHD-problematikkens sociale aspekter: Kriminalitetsforebyggende indsats

ForlagAalborg Universitetsforlag
ISBN (Elektronisk)978-87-7112-088-2
StatusUdgivet - 2013

Berger, N. P. (2013). ADHD-problematikkens sociale aspekter: Kriminalitetsforebyggende indsats. Aalborg: Aalborg Universitetsforlag.
Berger, Nichlas Permin. / ADHD-problematikkens sociale aspekter : Kriminalitetsforebyggende indsats. Aalborg : Aalborg Universitetsforlag, 2013. 140 s.
@book{702ed93dc6874454a369b8a9518b962a,
title = "ADHD-problematikkens sociale aspekter: Kriminalitetsforebyggende indsats",
abstract = "Unders{\o}gelsen belyser, hvad ADHD-diagnosen betyder for voksne kriminelles identitet og selvforståelse, og hvordan de oplever m{\o}det med Kriminalforsorgen og det {\o}vrige offentlige hj{\ae}lpesystem i forbindelse med l{\o}sladelse og udslusning. Unders{\o}gelsen belyser også, hvordan frontmedarbejdere i to af Kriminalforsorgens institutioner (Kriminalforsorgen i Frihed, KiF, og et åbent f{\ae}ngsel) m{\o}der voksne med diagnosen ADHD, eller hvor der er mistanke om en ADHD-problematik.Unders{\o}gelsen bygger på et st{\o}rre kvalitativt studium, hvor der er foretaget fokusgruppeinterview med frontmedarbejdere, individuelle interview med voksne kriminelle med en ADHD-diagnose under tilsyn af KiF, med ledelsesrepr{\ae}sentanter samt observationer af interaktioner mellem frontmedarbejdere og klienter.Unders{\o}gelsen viser, at ADHD-diagnosen har s{\ae}rlig betydning for både de, der fik den stillet i barndommen, og for de, der fik den stillet i voksenalderen, og alle beskriver deres erfaringer med l{\o}sladelse og udslusning som en kaotisk periode, hvor det var sv{\ae}rt at koordinere mange samtidige indsatser og skabe den n{\o}dvendige sammenh{\ae}ng i deres tilv{\ae}relse. Unders{\o}gelsen viser, at KiF-sagsbehandlerne arbejder med at skabe sammenh{\ae}ng og kontinuitet i klientens tilv{\ae}relse, og at dette er udfordret af, at de arbejder inden for et område, som generelt er karakteriseret ved meget lidt formel koordinering af indsatsen på tv{\ae}rs af sektorer og opdelinger i statslige, regionale og kommunale ansvarsområder.",
author = "Berger, {Nichlas Permin}",
year = "2013",
publisher = "Aalborg Universitetsforlag",

Berger, NP 2013, ADHD-problematikkens sociale aspekter: Kriminalitetsforebyggende indsats. Aalborg Universitetsforlag, Aalborg.

ADHD-problematikkens sociale aspekter : Kriminalitetsforebyggende indsats. / Berger, Nichlas Permin.

Aalborg : Aalborg Universitetsforlag, 2013. 140 s.

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportRapportForskningpeer review

TY - RPRT

T1 - ADHD-problematikkens sociale aspekter

T2 - Kriminalitetsforebyggende indsats

AU - Berger, Nichlas Permin

PY - 2013

Y1 - 2013

N2 - Undersøgelsen belyser, hvad ADHD-diagnosen betyder for voksne kriminelles identitet og selvforståelse, og hvordan de oplever mødet med Kriminalforsorgen og det øvrige offentlige hjælpesystem i forbindelse med løsladelse og udslusning. Undersøgelsen belyser også, hvordan frontmedarbejdere i to af Kriminalforsorgens institutioner (Kriminalforsorgen i Frihed, KiF, og et åbent fængsel) møder voksne med diagnosen ADHD, eller hvor der er mistanke om en ADHD-problematik.Undersøgelsen bygger på et større kvalitativt studium, hvor der er foretaget fokusgruppeinterview med frontmedarbejdere, individuelle interview med voksne kriminelle med en ADHD-diagnose under tilsyn af KiF, med ledelsesrepræsentanter samt observationer af interaktioner mellem frontmedarbejdere og klienter.Undersøgelsen viser, at ADHD-diagnosen har særlig betydning for både de, der fik den stillet i barndommen, og for de, der fik den stillet i voksenalderen, og alle beskriver deres erfaringer med løsladelse og udslusning som en kaotisk periode, hvor det var svært at koordinere mange samtidige indsatser og skabe den nødvendige sammenhæng i deres tilværelse. Undersøgelsen viser, at KiF-sagsbehandlerne arbejder med at skabe sammenhæng og kontinuitet i klientens tilværelse, og at dette er udfordret af, at de arbejder inden for et område, som generelt er karakteriseret ved meget lidt formel koordinering af indsatsen på tværs af sektorer og opdelinger i statslige, regionale og kommunale ansvarsområder.

AB - Undersøgelsen belyser, hvad ADHD-diagnosen betyder for voksne kriminelles identitet og selvforståelse, og hvordan de oplever mødet med Kriminalforsorgen og det øvrige offentlige hjælpesystem i forbindelse med løsladelse og udslusning. Undersøgelsen belyser også, hvordan frontmedarbejdere i to af Kriminalforsorgens institutioner (Kriminalforsorgen i Frihed, KiF, og et åbent fængsel) møder voksne med diagnosen ADHD, eller hvor der er mistanke om en ADHD-problematik.Undersøgelsen bygger på et større kvalitativt studium, hvor der er foretaget fokusgruppeinterview med frontmedarbejdere, individuelle interview med voksne kriminelle med en ADHD-diagnose under tilsyn af KiF, med ledelsesrepræsentanter samt observationer af interaktioner mellem frontmedarbejdere og klienter.Undersøgelsen viser, at ADHD-diagnosen har særlig betydning for både de, der fik den stillet i barndommen, og for de, der fik den stillet i voksenalderen, og alle beskriver deres erfaringer med løsladelse og udslusning som en kaotisk periode, hvor det var svært at koordinere mange samtidige indsatser og skabe den nødvendige sammenhæng i deres tilværelse. Undersøgelsen viser, at KiF-sagsbehandlerne arbejder med at skabe sammenhæng og kontinuitet i klientens tilværelse, og at dette er udfordret af, at de arbejder inden for et område, som generelt er karakteriseret ved meget lidt formel koordinering af indsatsen på tværs af sektorer og opdelinger i statslige, regionale og kommunale ansvarsområder.

M3 - Rapport

BT - ADHD-problematikkens sociale aspekter

PB - Aalborg Universitetsforlag

CY - Aalborg

Berger NP. ADHD-problematikkens sociale aspekter: Kriminalitetsforebyggende indsats. Aalborg: Aalborg Universitetsforlag, 2013. 140 s.