Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapport/konference proceedingKonferenceabstrakt i proceedingForskning

Præsentationen vil illustrere træningsmodeller i supervision for erfarne musikterapeuter hvor temaer omkring overføring/modoverføring er i fokus. Musikalske, verbale og kropsrelaterede metoder vil blive illustreret fra supervisionspraksis. Der vil blive fremført små 'live' supervisionsepisoder. Workshoppen vil indeholde demonstrationer af en vifte af supervisionsmetoder og teknikker anvendt i klinisk praksis efter kandidatniveau. Demonstrationerne vil omfatte forskellige kliniske områder såsom psykiatri og somatisk musikpsykoterapi. Workshoppen afslutter med diskussion af metoderne
OriginalsprogEngelsk
TitelSounding Relationships. Conference programme & Book of abstracts : sixth nordic music therapy conference
RedaktørerHanne Mette Ridder, Inge Nygaard Pedersen, Stine Lindahl Jacobsen

• musikpsykoterapi
  • psykiatri
  • somatiske områder

Pedersen, I. N. (2009). Advanced Music Therapy Supervision Training: Identification and Management of Transference/Counter Transference Issues for Experienced Music Therapists. I H. M. Ridder, I. N. Pedersen, & S. Lindahl Jacobsen (red.), Sounding Relationships. Conference programme & Book of abstracts : sixth nordic music therapy conference Musikterapiuddannelsen, Aalborg Universitet.
Pedersen, Inge Nygaard. / Advanced Music Therapy Supervision Training : Identification and Management of Transference/Counter Transference Issues for Experienced Music Therapists. Sounding Relationships. Conference programme & Book of abstracts : sixth nordic music therapy conference. red. / Hanne Mette Ridder ; Inge Nygaard Pedersen ; Stine Lindahl Jacobsen. Musikterapiuddannelsen, Aalborg Universitet, 2009.
@inbook{2c102a80ee6811deb63d000ea68e967b,
title = "Advanced Music Therapy Supervision Training: Identification and Management of Transference/Counter Transference Issues for Experienced Music Therapists",
abstract = "The presentation will illustrate training models in supervision for experienced music therapists where transference/counter transference issues are in focus. Musical, verbal and body related tools will be illustrated from supervision practice by the presenters. A possibility to experience small supervision training excerpts live in the workshop will be offered. The workshop will include demonstrating a variety of supervision methods and techniques used in A) post graduate music therapy training programs b) a variety of work contexts such as psychiatry and somatic music psychotherapy. The workshop sill conclude with a discussion of the relevance of this type of supervision.",
keywords = "supervision, musikpsykoterapi, psykiatri, somatiske omr{\aa}der, supervision, music psychotherapy, psychiatry, somatic areas",
author = "Pedersen, {Inge Nygaard}",
year = "2009",
language = "English",
isbn = "87-89701-37-2",
editor = "Ridder, {Hanne Mette} and Pedersen, {Inge Nygaard} and {Lindahl Jacobsen}, Stine",
booktitle = "Sounding Relationships. Conference programme & Book of abstracts : sixth nordic music therapy conference",
publisher = "Musikterapiuddannelsen, Aalborg Universitet",

Pedersen, IN 2009, Advanced Music Therapy Supervision Training: Identification and Management of Transference/Counter Transference Issues for Experienced Music Therapists. i HM Ridder, IN Pedersen & S Lindahl Jacobsen (red), Sounding Relationships. Conference programme & Book of abstracts : sixth nordic music therapy conference. Musikterapiuddannelsen, Aalborg Universitet, Nordic Music Therapy Conference, Aalborg, Danmark, 29/04/2009.

Advanced Music Therapy Supervision Training : Identification and Management of Transference/Counter Transference Issues for Experienced Music Therapists. / Pedersen, Inge Nygaard.

Sounding Relationships. Conference programme & Book of abstracts : sixth nordic music therapy conference. red. / Hanne Mette Ridder; Inge Nygaard Pedersen; Stine Lindahl Jacobsen. Musikterapiuddannelsen, Aalborg Universitet, 2009.

TY - ABST

T1 - Advanced Music Therapy Supervision Training

T2 - Identification and Management of Transference/Counter Transference Issues for Experienced Music Therapists

AU - Pedersen, Inge Nygaard

PY - 2009

Y1 - 2009

N2 - The presentation will illustrate training models in supervision for experienced music therapists where transference/counter transference issues are in focus. Musical, verbal and body related tools will be illustrated from supervision practice by the presenters. A possibility to experience small supervision training excerpts live in the workshop will be offered. The workshop will include demonstrating a variety of supervision methods and techniques used in A) post graduate music therapy training programs b) a variety of work contexts such as psychiatry and somatic music psychotherapy. The workshop sill conclude with a discussion of the relevance of this type of supervision.

AB - The presentation will illustrate training models in supervision for experienced music therapists where transference/counter transference issues are in focus. Musical, verbal and body related tools will be illustrated from supervision practice by the presenters. A possibility to experience small supervision training excerpts live in the workshop will be offered. The workshop will include demonstrating a variety of supervision methods and techniques used in A) post graduate music therapy training programs b) a variety of work contexts such as psychiatry and somatic music psychotherapy. The workshop sill conclude with a discussion of the relevance of this type of supervision.

KW - supervision

KW - musikpsykoterapi

KW - psykiatri

KW - somatiske områder