Aktionsforskning: en grundbog

Gitte Duus (Redaktør), Mia Husted (Redaktør), Karin Kildedal (Redaktør), Erik Laursen (Redaktør), Ditte Maria Børglum Tofteng (Redaktør)

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportAntologiForskningpeer review

Resumé

Aktionsforskning er en videnskabelig forskningstilgang, som tilstræber at skabe viden gennem forandring af verden i et aktivt og demokratisk samspil mellem forskere og de mennesker, som denne forandring inddrager. I aktionsforskning understreges derfor sammenhængen mellem erkendelse og forandringsprocesser samt mellem teori- og praksisudvikling. Som det også fremgår af denne udgivelse, er tilgangene til aktionsforskning mangfoldige, hvilket også afspejles i indholdet af de forskellige dele og kapitler af denne bog.
Kapitel 1 giver et historisk blik på aktionsforskning og efterfølges af 1. del, som indeholder 3 kapitler, der beskriver de hovedområder, hvor aktionsforksning har været udbredt. Del 2 gør nogle videnskabsteoretiske nedslag, mens del 3 beskriver forskellige tilgange og metoder i aktionsforskning.
OriginalsprogDansk
Udgivelses stedFrederiksberg
ForlagSamfundslitteratur
Antal sider260
ISBN (Trykt)978-87-593-1632-0
StatusUdgivet - okt. 2012

Emneord

  • aktionsforskning
  • handleviden
  • demokrati
  • myndiggørelse
  • deltagelse
  • forskerrolle

Citer dette

Duus, G., Husted, M., Kildedal, K., Laursen, E., & Tofteng, D. M. B. (red.) (2012). Aktionsforskning: en grundbog. Frederiksberg: Samfundslitteratur.
Duus, Gitte (Redaktør) ; Husted, Mia (Redaktør) ; Kildedal, Karin (Redaktør) ; Laursen, Erik (Redaktør) ; Tofteng, Ditte Maria Børglum (Redaktør). / Aktionsforskning : en grundbog. Frederiksberg : Samfundslitteratur, 2012. 260 s.
@book{b6927f5c6021465383427c58ce09dd38,
title = "Aktionsforskning: en grundbog",
abstract = "Aktionsforskning er en videnskabelig forskningstilgang, som tilstr{\ae}ber at skabe viden gennem forandring af verden i et aktivt og demokratisk samspil mellem forskere og de mennesker, som denne forandring inddrager. I aktionsforskning understreges derfor sammenh{\ae}ngen mellem erkendelse og forandringsprocesser samt mellem teori- og praksisudvikling. Som det ogs{\aa} fremg{\aa}r af denne udgivelse, er tilgangene til aktionsforskning mangfoldige, hvilket ogs{\aa} afspejles i indholdet af de forskellige dele og kapitler af denne bog. Kapitel 1 giver et historisk blik p{\aa} aktionsforskning og efterf{\o}lges af 1. del, som indeholder 3 kapitler, der beskriver de hovedomr{\aa}der, hvor aktionsforksning har v{\ae}ret udbredt. Del 2 g{\o}r nogle videnskabsteoretiske nedslag, mens del 3 beskriver forskellige tilgange og metoder i aktionsforskning.",
keywords = "aktionsforskning, handleviden, demokrati, myndigg{\o}relse, deltagelse, forskerrolle",
editor = "Gitte Duus and Mia Husted and Karin Kildedal and Erik Laursen and Tofteng, {Ditte Maria B{\o}rglum}",
year = "2012",
month = "10",
language = "Dansk",
isbn = "978-87-593-1632-0",
publisher = "Samfundslitteratur",

}

Duus, G, Husted, M, Kildedal, K, Laursen, E & Tofteng, DMB (red) 2012, Aktionsforskning: en grundbog. Samfundslitteratur, Frederiksberg.

Aktionsforskning : en grundbog. / Duus, Gitte (Redaktør); Husted, Mia (Redaktør); Kildedal, Karin (Redaktør); Laursen, Erik (Redaktør); Tofteng, Ditte Maria Børglum (Redaktør).

Frederiksberg : Samfundslitteratur, 2012. 260 s.

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportAntologiForskningpeer review

TY - BOOK

T1 - Aktionsforskning

T2 - en grundbog

A2 - Duus, Gitte

A2 - Husted, Mia

A2 - Kildedal, Karin

A2 - Laursen, Erik

A2 - Tofteng, Ditte Maria Børglum

PY - 2012/10

Y1 - 2012/10

N2 - Aktionsforskning er en videnskabelig forskningstilgang, som tilstræber at skabe viden gennem forandring af verden i et aktivt og demokratisk samspil mellem forskere og de mennesker, som denne forandring inddrager. I aktionsforskning understreges derfor sammenhængen mellem erkendelse og forandringsprocesser samt mellem teori- og praksisudvikling. Som det også fremgår af denne udgivelse, er tilgangene til aktionsforskning mangfoldige, hvilket også afspejles i indholdet af de forskellige dele og kapitler af denne bog. Kapitel 1 giver et historisk blik på aktionsforskning og efterfølges af 1. del, som indeholder 3 kapitler, der beskriver de hovedområder, hvor aktionsforksning har været udbredt. Del 2 gør nogle videnskabsteoretiske nedslag, mens del 3 beskriver forskellige tilgange og metoder i aktionsforskning.

AB - Aktionsforskning er en videnskabelig forskningstilgang, som tilstræber at skabe viden gennem forandring af verden i et aktivt og demokratisk samspil mellem forskere og de mennesker, som denne forandring inddrager. I aktionsforskning understreges derfor sammenhængen mellem erkendelse og forandringsprocesser samt mellem teori- og praksisudvikling. Som det også fremgår af denne udgivelse, er tilgangene til aktionsforskning mangfoldige, hvilket også afspejles i indholdet af de forskellige dele og kapitler af denne bog. Kapitel 1 giver et historisk blik på aktionsforskning og efterfølges af 1. del, som indeholder 3 kapitler, der beskriver de hovedområder, hvor aktionsforksning har været udbredt. Del 2 gør nogle videnskabsteoretiske nedslag, mens del 3 beskriver forskellige tilgange og metoder i aktionsforskning.

KW - aktionsforskning

KW - handleviden

KW - demokrati

KW - myndiggørelse

KW - deltagelse

KW - forskerrolle

M3 - Antologi

SN - 978-87-593-1632-0

BT - Aktionsforskning

PB - Samfundslitteratur

CY - Frederiksberg

ER -

Duus G, (ed.), Husted M, (ed.), Kildedal K, (ed.), Laursen E, (ed.), Tofteng DMB, (ed.). Aktionsforskning: en grundbog. Frederiksberg: Samfundslitteratur, 2012. 260 s.