Alle unge vil gerne have et godt liv: Analyse af unge uden job og uddannelse i hovedstadsregionen

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportRapportForskning

3 Downloads (Pure)

Resumé

Der er i dag ca. 30.000 15-30-årige i hovedstadsregionen, som hverken er i uddannelse eller arbejde, og som heller ikke har en erhvervskompetencegivende uddannelse. Sammenlagt udgør de 8 % af alle regionens unge i aldersgruppen. Nogle er kommet lidt sent i gang med en uddannelse, nogle holder pause, nogle kæmper med personlige eller sociale problemer, andre kan ikke finde et arbejde. Årsagerne til ikke at være i gang med uddannelse eller arbejde kan være meget forskellige. Gruppen udgør samlet set en væsentlig samfundsmæssig udfordring, og for den enkelte unge er der tale om en situation forbundet med både personlige og økonomiske omkostninger.

Det er regionens fælles udfordring og politiske mål at få disse unge i uddannelse og job. Region Hovedstaden har derfor fået en analyse udarbejdet af Pluss Leadership, Epinion og Center for Ungdomsforskning ved Aarhus Universitet.

Det er første gang, at der udarbejdes en samlet regional analyse af målgruppen. Med analysen er der skabt et unikt regionalt vidensgrundlag om denne gruppe unge, som kan give aktørerne i uddannelses- og vejledningssystemet en fælles forståelse af regionens kerneudfordringer. Analysen kan på den baggrund udgøre en solid platform for mere samarbejde mellem de regionale aktører om de unge uden job og uddannelse, så der kan igangsættes relevante og effektfulde initiativer der sikrer, at langt flere unge får en erhvervskompetence, så de på sigt kan klare sig selv.
OriginalsprogDansk
Antal sider35
Rekvirerende organisationRegion Hovedstaden
StatusUdgivet - 2013

Emneord

  • uddannelse
  • job
  • arbejde
  • unge
  • unge ledige
  • arbejdsmarked
  • hovedstadsregionen

Citer dette

@book{9e8a91d9ece34d00b65903f277d19c6f,
title = "Alle unge vil gerne have et godt liv: Analyse af unge uden job og uddannelse i hovedstadsregionen",
abstract = "Der er i dag ca. 30.000 15-30-{\aa}rige i hovedstadsregionen, som hverken er i uddannelse eller arbejde, og som heller ikke har en erhvervskompetencegivende uddannelse. Sammenlagt udg{\o}r de 8 {\%} af alle regionens unge i aldersgruppen. Nogle er kommet lidt sent i gang med en uddannelse, nogle holder pause, nogle k{\ae}mper med personlige eller sociale problemer, andre kan ikke finde et arbejde. {\AA}rsagerne til ikke at v{\ae}re i gang med uddannelse eller arbejde kan v{\ae}re meget forskellige. Gruppen udg{\o}r samlet set en v{\ae}sentlig samfundsm{\ae}ssig udfordring, og for den enkelte unge er der tale om en situation forbundet med b{\aa}de personlige og {\o}konomiske omkostninger.Det er regionens f{\ae}lles udfordring og politiske m{\aa}l at f{\aa} disse unge i uddannelse og job. Region Hovedstaden har derfor f{\aa}et en analyse udarbejdet af Pluss Leadership, Epinion og Center for Ungdomsforskning ved Aarhus Universitet.Det er f{\o}rste gang, at der udarbejdes en samlet regional analyse af m{\aa}lgruppen. Med analysen er der skabt et unikt regionalt vidensgrundlag om denne gruppe unge, som kan give akt{\o}rerne i uddannelses- og vejledningssystemet en f{\ae}lles forst{\aa}else af regionens kerneudfordringer. Analysen kan p{\aa} den baggrund udg{\o}re en solid platform for mere samarbejde mellem de regionale akt{\o}rer om de unge uden job og uddannelse, s{\aa} der kan igangs{\ae}ttes relevante og effektfulde initiativer der sikrer, at langt flere unge f{\aa}r en erhvervskompetence, s{\aa} de p{\aa} sigt kan klare sig selv.",
keywords = "uddannelse, job, arbejde, unge, unge ledige, arbejdsmarked, hovedstadsregionen",
author = "Noemi Katznelson and Mette Pless",
year = "2013",
language = "Dansk",

}

TY - RPRT

T1 - Alle unge vil gerne have et godt liv

T2 - Analyse af unge uden job og uddannelse i hovedstadsregionen

AU - Katznelson, Noemi

AU - Pless, Mette

PY - 2013

Y1 - 2013

N2 - Der er i dag ca. 30.000 15-30-årige i hovedstadsregionen, som hverken er i uddannelse eller arbejde, og som heller ikke har en erhvervskompetencegivende uddannelse. Sammenlagt udgør de 8 % af alle regionens unge i aldersgruppen. Nogle er kommet lidt sent i gang med en uddannelse, nogle holder pause, nogle kæmper med personlige eller sociale problemer, andre kan ikke finde et arbejde. Årsagerne til ikke at være i gang med uddannelse eller arbejde kan være meget forskellige. Gruppen udgør samlet set en væsentlig samfundsmæssig udfordring, og for den enkelte unge er der tale om en situation forbundet med både personlige og økonomiske omkostninger.Det er regionens fælles udfordring og politiske mål at få disse unge i uddannelse og job. Region Hovedstaden har derfor fået en analyse udarbejdet af Pluss Leadership, Epinion og Center for Ungdomsforskning ved Aarhus Universitet.Det er første gang, at der udarbejdes en samlet regional analyse af målgruppen. Med analysen er der skabt et unikt regionalt vidensgrundlag om denne gruppe unge, som kan give aktørerne i uddannelses- og vejledningssystemet en fælles forståelse af regionens kerneudfordringer. Analysen kan på den baggrund udgøre en solid platform for mere samarbejde mellem de regionale aktører om de unge uden job og uddannelse, så der kan igangsættes relevante og effektfulde initiativer der sikrer, at langt flere unge får en erhvervskompetence, så de på sigt kan klare sig selv.

AB - Der er i dag ca. 30.000 15-30-årige i hovedstadsregionen, som hverken er i uddannelse eller arbejde, og som heller ikke har en erhvervskompetencegivende uddannelse. Sammenlagt udgør de 8 % af alle regionens unge i aldersgruppen. Nogle er kommet lidt sent i gang med en uddannelse, nogle holder pause, nogle kæmper med personlige eller sociale problemer, andre kan ikke finde et arbejde. Årsagerne til ikke at være i gang med uddannelse eller arbejde kan være meget forskellige. Gruppen udgør samlet set en væsentlig samfundsmæssig udfordring, og for den enkelte unge er der tale om en situation forbundet med både personlige og økonomiske omkostninger.Det er regionens fælles udfordring og politiske mål at få disse unge i uddannelse og job. Region Hovedstaden har derfor fået en analyse udarbejdet af Pluss Leadership, Epinion og Center for Ungdomsforskning ved Aarhus Universitet.Det er første gang, at der udarbejdes en samlet regional analyse af målgruppen. Med analysen er der skabt et unikt regionalt vidensgrundlag om denne gruppe unge, som kan give aktørerne i uddannelses- og vejledningssystemet en fælles forståelse af regionens kerneudfordringer. Analysen kan på den baggrund udgøre en solid platform for mere samarbejde mellem de regionale aktører om de unge uden job og uddannelse, så der kan igangsættes relevante og effektfulde initiativer der sikrer, at langt flere unge får en erhvervskompetence, så de på sigt kan klare sig selv.

KW - uddannelse

KW - job

KW - arbejde

KW - unge

KW - unge ledige

KW - arbejdsmarked

KW - hovedstadsregionen

UR - https://www.cefu.dk/emner/videnskabelige-publikationer/videnskabelige-publikationer/analyse-af-unge-uden-job-og-uddannelse,-region-hovedstaden.aspx

M3 - Rapport

BT - Alle unge vil gerne have et godt liv

ER -