Anerkendelsespolitik

Michael Hviid Jacobsen, Rasmus Willig

Eksport af forskningsdata: Bog/antologi/afhandling/rapportBogForskning

Resumé

 Anerkendelse er et begreb, der i disse år fylder stadig mere i den offentlige politiske debat, i dagliglivet og i de samfundsvidenskabelige og humanistiske discipliner. Baggrunden for begrebet er imidlertid af betydelig ældre dato, men det er først i de senere år, at begrebet for alvor er slået igennem. Anerkendelse knytter sig til identitet, kultur og politik og ikke mindst til diskussionen om, hvordan et retfærdigt samfund kan skabes.

Anerkendelsespolitik præsenterer på dansk en række oversættelser af nogle af de meste centrale anerkendelsestænkere. Bogen indeholder centrale tekster af Charles Taylor, Nancy Fraser, Axel Honneth og Zygmunt Bauman, der kaster lys over vigtige aspekter af den såkaldte ‘teoretiske anerkendelsesvending'. I bogen forholder flere af forfatterne sig desuden eksplicit og kritisk til hinandens forståelser af anerkendelse.

Bogen er redigeret af Michael Hviid Jacobsen, lektor i sociologi ved Institut for Sociologi, Socialt Arbejde & Organisation, Aalborg Universitet, og Rasmus Willig, adjunkt i sociologi ved Institut for Samfund & Globalisering, Roskilde Universitetscenter. Begge har i en årrække skrevet om nyere og klassisk sociologisk samfundsteori.

Bogen henvender sig til studerende og forskere inden for det samfundsvidenskabelige område og til alle med interesse for samfundsteori, der ønsker at stifte bekendtskab med et af de mest omdiskuterede og samtidige centrale begreber.

OriginalsprogDansk
UdgivelsesstedOdense
Forlag/udgivende institutionSyddansk Universitetsforlag
Antal sider186
ISBN (tryk)978-87-7674-225-6
PublikationsstatusUdgivet - 2008

Emneord

  • Anerkendelse
  • politik
  • omfordeling

Citer dette

Jacobsen, M. H., & Willig, R. (2008). Anerkendelsespolitik. Odense: Syddansk Universitetsforlag.
Jacobsen, Michael Hviid ; Willig, Rasmus. / Anerkendelsespolitik. Odense : Syddansk Universitetsforlag, 2008. 186 s.
@book{67e651c0c4e311dc8dd8000ea68e967b,
title = "Anerkendelsespolitik",
abstract = " Anerkendelse er et begreb, der i disse {\aa}r fylder stadig mere i den offentlige politiske debat, i dagliglivet og i de samfundsvidenskabelige og humanistiske discipliner. Baggrunden for begrebet er imidlertid af betydelig {\ae}ldre dato, men det er f{\o}rst i de senere {\aa}r, at begrebet for alvor er sl{\aa}et igennem. Anerkendelse knytter sig til identitet, kultur og politik og ikke mindst til diskussionen om, hvordan et retf{\ae}rdigt samfund kan skabes. Anerkendelsespolitik pr{\ae}senterer p{\aa} dansk en r{\ae}kke overs{\ae}ttelser af nogle af de meste centrale anerkendelsest{\ae}nkere. Bogen indeholder centrale tekster af Charles Taylor, Nancy Fraser, Axel Honneth og Zygmunt Bauman, der kaster lys over vigtige aspekter af den s{\aa}kaldte ‘teoretiske anerkendelsesvending'. I bogen forholder flere af forfatterne sig desuden eksplicit og kritisk til hinandens forst{\aa}elser af anerkendelse.Bogen er redigeret af Michael Hviid Jacobsen, lektor i sociologi ved Institut for Sociologi, Socialt Arbejde & Organisation, Aalborg Universitet, og Rasmus Willig, adjunkt i sociologi ved Institut for Samfund & Globalisering, Roskilde Universitetscenter. Begge har i en {\aa}rr{\ae}kke skrevet om nyere og klassisk sociologisk samfundsteori.Bogen henvender sig til studerende og forskere inden for det samfundsvidenskabelige omr{\aa}de og til alle med interesse for samfundsteori, der {\o}nsker at stifte bekendtskab med et af de mest omdiskuterede og samtidige centrale begreber.",
keywords = "Anerkendelse, politik, omfordeling, Recognition, politics, redistribution",
author = "Jacobsen, {Michael Hviid} and Rasmus Willig",
year = "2008",
language = "Dansk",
isbn = "978-87-7674-225-6",
publisher = "Syddansk Universitetsforlag",
address = "Danmark",

}

Jacobsen, MH & Willig, R 2008, Anerkendelsespolitik. Syddansk Universitetsforlag, Odense.

Anerkendelsespolitik. / Jacobsen, Michael Hviid; Willig, Rasmus.

Odense : Syddansk Universitetsforlag, 2008. 186 s.

Eksport af forskningsdata: Bog/antologi/afhandling/rapportBogForskning

TY - BOOK

T1 - Anerkendelsespolitik

AU - Jacobsen, Michael Hviid

AU - Willig, Rasmus

PY - 2008

Y1 - 2008

N2 -  Anerkendelse er et begreb, der i disse år fylder stadig mere i den offentlige politiske debat, i dagliglivet og i de samfundsvidenskabelige og humanistiske discipliner. Baggrunden for begrebet er imidlertid af betydelig ældre dato, men det er først i de senere år, at begrebet for alvor er slået igennem. Anerkendelse knytter sig til identitet, kultur og politik og ikke mindst til diskussionen om, hvordan et retfærdigt samfund kan skabes. Anerkendelsespolitik præsenterer på dansk en række oversættelser af nogle af de meste centrale anerkendelsestænkere. Bogen indeholder centrale tekster af Charles Taylor, Nancy Fraser, Axel Honneth og Zygmunt Bauman, der kaster lys over vigtige aspekter af den såkaldte ‘teoretiske anerkendelsesvending'. I bogen forholder flere af forfatterne sig desuden eksplicit og kritisk til hinandens forståelser af anerkendelse.Bogen er redigeret af Michael Hviid Jacobsen, lektor i sociologi ved Institut for Sociologi, Socialt Arbejde & Organisation, Aalborg Universitet, og Rasmus Willig, adjunkt i sociologi ved Institut for Samfund & Globalisering, Roskilde Universitetscenter. Begge har i en årrække skrevet om nyere og klassisk sociologisk samfundsteori.Bogen henvender sig til studerende og forskere inden for det samfundsvidenskabelige område og til alle med interesse for samfundsteori, der ønsker at stifte bekendtskab med et af de mest omdiskuterede og samtidige centrale begreber.

AB -  Anerkendelse er et begreb, der i disse år fylder stadig mere i den offentlige politiske debat, i dagliglivet og i de samfundsvidenskabelige og humanistiske discipliner. Baggrunden for begrebet er imidlertid af betydelig ældre dato, men det er først i de senere år, at begrebet for alvor er slået igennem. Anerkendelse knytter sig til identitet, kultur og politik og ikke mindst til diskussionen om, hvordan et retfærdigt samfund kan skabes. Anerkendelsespolitik præsenterer på dansk en række oversættelser af nogle af de meste centrale anerkendelsestænkere. Bogen indeholder centrale tekster af Charles Taylor, Nancy Fraser, Axel Honneth og Zygmunt Bauman, der kaster lys over vigtige aspekter af den såkaldte ‘teoretiske anerkendelsesvending'. I bogen forholder flere af forfatterne sig desuden eksplicit og kritisk til hinandens forståelser af anerkendelse.Bogen er redigeret af Michael Hviid Jacobsen, lektor i sociologi ved Institut for Sociologi, Socialt Arbejde & Organisation, Aalborg Universitet, og Rasmus Willig, adjunkt i sociologi ved Institut for Samfund & Globalisering, Roskilde Universitetscenter. Begge har i en årrække skrevet om nyere og klassisk sociologisk samfundsteori.Bogen henvender sig til studerende og forskere inden for det samfundsvidenskabelige område og til alle med interesse for samfundsteori, der ønsker at stifte bekendtskab med et af de mest omdiskuterede og samtidige centrale begreber.

KW - Anerkendelse

KW - politik

KW - omfordeling

KW - Recognition

KW - politics

KW - redistribution

M3 - Bog

SN - 978-87-7674-225-6

BT - Anerkendelsespolitik

PB - Syddansk Universitetsforlag

CY - Odense

ER -

Jacobsen MH, Willig R. Anerkendelsespolitik. Odense: Syddansk Universitetsforlag, 2008. 186 s.