Anvendelse af faseskiftende materialer i fremtidens bygninger: Forbedring af energieffektivitet og indeklima

Jørgen Rose, Rasmus Lund Jensen, Per Heiselberg, Magne Hansen, Ane Mette Walter, Camilla le Dous, Niels Uhre Christensen

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportRapportFormidling

Resumé

Formålet med nærværende projekt er at opbygge grundlaget for anvendelsen af faseskiftende materialer til at forbedre temperaturforholdene om sommeren i fremtidens bygninger. Bygningernes varmekapacitet har stor betydning for at undgå risikoen for overtemperaturer om sommeren og for at reducere kølebehovet. Bygningernes aktive varmekapacitet kan øges markant ved at anvende faseskiftende materialer (PCM), hvor der akkumuleres betydelige energimængder ved selv små temperaturstigninger, når materialet skifter fase fra fast form til flydende.

Med de nye energibestemmelser i Bygningsreglementet fra april 2006, stramningen af bestemmelserne i 2010 og 2015 samt den planlagte introduktion af krav på passivhusniveau vil det være nødvendigt, at fremtidens bygninger kan holdes komfortable om sommeren, uden at det kræver ekstra elforbrug til ventilation og mekanisk køling.
OriginalsprogDansk
Udgivelses stedHørsholm
ForlagSBI forlag
Antal sider52
ISBN (Elektronisk)978-87-563-1528-9
StatusUdgivet - 2011

Emneord

  • Faseskiftende Materiale
  • Energibesparelse
  • Indeklima

Citer dette

Rose, Jørgen ; Jensen, Rasmus Lund ; Heiselberg, Per ; Hansen, Magne ; Walter, Ane Mette ; le Dous, Camilla ; Christensen, Niels Uhre. / Anvendelse af faseskiftende materialer i fremtidens bygninger : Forbedring af energieffektivitet og indeklima. Hørsholm : SBI forlag, 2011. 52 s.
@book{d207a71edb9b478bbfa8a681fd6c3a5e,
title = "Anvendelse af faseskiftende materialer i fremtidens bygninger: Forbedring af energieffektivitet og indeklima",
abstract = "Form{\aa}let med n{\ae}rv{\ae}rende projekt er at opbygge grundlaget for anvendelsen af faseskiftende materialer til at forbedre temperaturforholdene om sommeren i fremtidens bygninger. Bygningernes varmekapacitet har stor betydning for at undg{\aa} risikoen for overtemperaturer om sommeren og for at reducere k{\o}lebehovet. Bygningernes aktive varmekapacitet kan {\o}ges markant ved at anvende faseskiftende materialer (PCM), hvor der akkumuleres betydelige energim{\ae}ngder ved selv sm{\aa} temperaturstigninger, n{\aa}r materialet skifter fase fra fast form til flydende.Med de nye energibestemmelser i Bygningsreglementet fra april 2006, stramningen af bestemmelserne i 2010 og 2015 samt den planlagte introduktion af krav p{\aa} passivhusniveau vil det v{\ae}re n{\o}dvendigt, at fremtidens bygninger kan holdes komfortable om sommeren, uden at det kr{\ae}ver ekstra elforbrug til ventilation og mekanisk k{\o}ling.",
keywords = "Faseskiftende Materiale, Energibesparelse, Indeklima",
author = "J{\o}rgen Rose and Jensen, {Rasmus Lund} and Per Heiselberg and Magne Hansen and Walter, {Ane Mette} and {le Dous}, Camilla and Christensen, {Niels Uhre}",
year = "2011",
language = "Dansk",
publisher = "SBI forlag",

}

Anvendelse af faseskiftende materialer i fremtidens bygninger : Forbedring af energieffektivitet og indeklima. / Rose, Jørgen; Jensen, Rasmus Lund; Heiselberg, Per; Hansen, Magne; Walter, Ane Mette; le Dous, Camilla; Christensen, Niels Uhre.

Hørsholm : SBI forlag, 2011. 52 s.

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportRapportFormidling

TY - RPRT

T1 - Anvendelse af faseskiftende materialer i fremtidens bygninger

T2 - Forbedring af energieffektivitet og indeklima

AU - Rose, Jørgen

AU - Jensen, Rasmus Lund

AU - Heiselberg, Per

AU - Hansen, Magne

AU - Walter, Ane Mette

AU - le Dous, Camilla

AU - Christensen, Niels Uhre

PY - 2011

Y1 - 2011

N2 - Formålet med nærværende projekt er at opbygge grundlaget for anvendelsen af faseskiftende materialer til at forbedre temperaturforholdene om sommeren i fremtidens bygninger. Bygningernes varmekapacitet har stor betydning for at undgå risikoen for overtemperaturer om sommeren og for at reducere kølebehovet. Bygningernes aktive varmekapacitet kan øges markant ved at anvende faseskiftende materialer (PCM), hvor der akkumuleres betydelige energimængder ved selv små temperaturstigninger, når materialet skifter fase fra fast form til flydende.Med de nye energibestemmelser i Bygningsreglementet fra april 2006, stramningen af bestemmelserne i 2010 og 2015 samt den planlagte introduktion af krav på passivhusniveau vil det være nødvendigt, at fremtidens bygninger kan holdes komfortable om sommeren, uden at det kræver ekstra elforbrug til ventilation og mekanisk køling.

AB - Formålet med nærværende projekt er at opbygge grundlaget for anvendelsen af faseskiftende materialer til at forbedre temperaturforholdene om sommeren i fremtidens bygninger. Bygningernes varmekapacitet har stor betydning for at undgå risikoen for overtemperaturer om sommeren og for at reducere kølebehovet. Bygningernes aktive varmekapacitet kan øges markant ved at anvende faseskiftende materialer (PCM), hvor der akkumuleres betydelige energimængder ved selv små temperaturstigninger, når materialet skifter fase fra fast form til flydende.Med de nye energibestemmelser i Bygningsreglementet fra april 2006, stramningen af bestemmelserne i 2010 og 2015 samt den planlagte introduktion af krav på passivhusniveau vil det være nødvendigt, at fremtidens bygninger kan holdes komfortable om sommeren, uden at det kræver ekstra elforbrug til ventilation og mekanisk køling.

KW - Faseskiftende Materiale

KW - Energibesparelse

KW - Indeklima

M3 - Rapport

BT - Anvendelse af faseskiftende materialer i fremtidens bygninger

PB - SBI forlag

CY - Hørsholm

ER -