Anvisning om Bygningsreglement 2015

Ernst Jan de Place Hansen, Søren Ginnerup, Birgitte Friis Dela Stang, Inge Mette Kirkeby, Thomas Cornelius Buch-Hansen, Erik Brandt, Niels Jørgen Aagaard, Lars Schiøtt Sørensen, Niels Christian Bergsøe, Birgit Rasmussen, Dan Hoffmeyer, Søren Aggerholm, Jesper Kragh, Kim Bjarne Wittchen

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportBogFormidling

Abstrakt

Anvisningen forklarer og fortolker bestemmelserne i Bygningsreglement 2015 (BR15). SBi-anvisning 258 har samme kapitelstruktur som BR15, og anvisningsteksten ledsages af den fulde reglements- og vejledningstekst. Desuden henviser anvisningen til relevante standarder, andre anvisninger og andet baggrundsmateriale med mere uddybende information.
Anvisningen omhandler de samme emner som BR15, herunder bebyggelsesregulering, indretning, konstruktioner, brandforhold, indeklima, energiforbrug og installationer.
Ændringerne i 3. udgave vedrører blandt andet:
- Krav til opførelse af garager, udhuse mv. (kap. 1.3.1, stk. 1 og 1.6, stk. 1)
- Begrebet 'småbygninger under 10 m2' (tidl. kap. 2.2.3.5)
- Krav om niveaufri adgang for fritliggende enfamiliehuse (kap. 3.2.1, stk. 3)
- Krav til elevatorer ved ombygning (kap. 3.2.2, stk. 7)
- Krav til køkken og bade- og wc-rum i kollegieboliger mv. (kap. 3.3.1, stk. 2)
- Bestemmelse om opbevaring i eller udenfor boligen (kap. 3.3.1, stk. 4)
- Krav til CO2 indhold i indeluften (kap. 6.3.1.3)
- Krav til campinghytter o.l. (kap. 1.6, stk. 1), fx vedr. energi,rav (kap. 7.5)
- Bestemmelser om funktionsafprøvning af installationer mv. (kap. 8.2, 8.3. 8.8 og 6.5.3)
- Bestemmelser om affaldshåndtering (kap. 8.7, stk. 6-7 og 2.4.3, stk. 2)

Anvisningen henvender sig til alle professionelle parter i byggeriet, særligt bygningsprojekterende hos rådgivere og udførende samt kommunale byggesagsbehandlere.
UdgivelsesstedKøbenhavn

Projekter

• 1 Igangværende

Drift og vedligehold af SBi-anvisning om Bygningsreglementet

de Place Hansen, E. J., Ginnerup, S., Cornelius, T., Sørensen, L. S., Bergsøe, N. C., Aggerholm, S., Brandt, E., Kirkeby, I. M., Aagaard, N. & Hoffmeyer, D.

01/10/2008 → …

Projekter: ProjektForskning

Citationsformater

Hansen, E. J. D. P., Ginnerup, S., Stang, B. F. D., Kirkeby, I. M., Buch-Hansen, T. C., Brandt, E., Aagaard, N. J., Sørensen, L. S., Bergsøe, N. C., Rasmussen, B., Hoffmeyer, D., Aggerholm, S., Kragh, J., & Wittchen, K. B. (2017). Anvisning om Bygningsreglement 2015. (3. udg.) SBi Forlag. SBi-anvisning Nr. 258 https://sbi.dk/anvisninger/Pages/258-Anvisning-om-Bygningsreglement-2015-BR15-3.aspx