Armeret Jord: Data rapport om jord armeret med syntetiske duge

Moust Jacobsen, Poul Jørgensen

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportRapportForskning

69 Downloads (Pure)

Udgivelses stedAalborg Universitetscenter, Instituttet for Vand, Jord & Miljøteknik
StatusUdgivet - 1983

Bibliografisk note

PDF for print: 48 pp.

• Armering
  • Syntetiske duge
  • Jord

Jacobsen, M., & Jørgensen, P. (1983). Armeret Jord: Data rapport om jord armeret med syntetiske duge. Aalborg Universitetscenter, Instituttet for Vand, Jord & Miljøteknik.
Jacobsen, Moust ; Jørgensen, Poul. / Armeret Jord : Data rapport om jord armeret med syntetiske duge. Aalborg Universitetscenter, Instituttet for Vand, Jord & Miljøteknik, 1983. 46 s.
@book{0a4c35a01de011debddb000ea68e967b,
title = "Armeret Jord: Data rapport om jord armeret med syntetiske duge",
abstract = "Jord er som bekendt ikke s{\ae}rlig velegnet til at optage totalsp{\ae}ndinger. F{\o}rst i 60'erne foreslog franskmanden Henri Vidal at indl{\ae}gge armering i jorden, s{\aa}ledes at den kan optage tr{\ae}ksp{\ae}ndinger og derigennem blive forst{\ae}rket. Den almindeligste forst{\ae}rkning best{\aa}r af tr{\ae}kb{\aa}nd af jern eller aluminium. For f{\aa} {\aa}r siden fandt syntetiske duge for f{\o}rste gang anvendelse til forst{\ae}rkning af jord. Den s{\aa}ledes armerede jord ligner i princippet armeret beton og der er f{\ae}llesproblemstillinger s{\aa}som overlapningsl{\ae}ngde, forankringsl{\ae}ngde og placering af armering. Materialernes s{\ae}rlige egenskaber kr{\ae}ver dog ogs{\aa} andre overvejelser.",
keywords = "Armering, Syntetiske duge, Jord",
author = "Moust Jacobsen and Poul J{\o}rgensen",
note = "PDF for print: 48 pp.",
year = "1983",

Jacobsen, M & Jørgensen, P 1983, Armeret Jord: Data rapport om jord armeret med syntetiske duge. Aalborg Universitetscenter, Instituttet for Vand, Jord & Miljøteknik.

Armeret Jord : Data rapport om jord armeret med syntetiske duge. / Jacobsen, Moust; Jørgensen, Poul.

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportRapportForskning

TY - RPRT

T1 - Armeret Jord

T2 - Data rapport om jord armeret med syntetiske duge

AU - Jacobsen, Moust

AU - Jørgensen, Poul

N1 - PDF for print: 48 pp.

PY - 1983

Y1 - 1983

N2 - Jord er som bekendt ikke særlig velegnet til at optage totalspændinger. Først i 60'erne foreslog franskmanden Henri Vidal at indlægge armering i jorden, således at den kan optage trækspændinger og derigennem blive forstærket. Den almindeligste forstærkning består af trækbånd af jern eller aluminium. For få år siden fandt syntetiske duge for første gang anvendelse til forstærkning af jord. Den således armerede jord ligner i princippet armeret beton og der er fællesproblemstillinger såsom overlapningslængde, forankringslængde og placering af armering. Materialernes særlige egenskaber kræver dog også andre overvejelser.

AB - Jord er som bekendt ikke særlig velegnet til at optage totalspændinger. Først i 60'erne foreslog franskmanden Henri Vidal at indlægge armering i jorden, således at den kan optage trækspændinger og derigennem blive forstærket. Den almindeligste forstærkning består af trækbånd af jern eller aluminium. For få år siden fandt syntetiske duge for første gang anvendelse til forstærkning af jord. Den således armerede jord ligner i princippet armeret beton og der er fællesproblemstillinger såsom overlapningslængde, forankringslængde og placering af armering. Materialernes særlige egenskaber kræver dog også andre overvejelser.

KW - Armering

KW - Syntetiske duge

KW - Jord

M3 - Rapport

BT - Armeret Jord

CY - Aalborg Universitetscenter, Instituttet for Vand, Jord & Miljøteknik

Jacobsen M, Jørgensen P. Armeret Jord: Data rapport om jord armeret med syntetiske duge. Aalborg Universitetscenter, Instituttet for Vand, Jord & Miljøteknik, 1983. 46 s.