At lære at agere i et sundhedsvæsen under forandring

Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapport/konference proceedingBidrag til bog/antologiUndervisning

TitelSundhedsvæsenet under forandring
RedaktørerSteen Hundborg
Udgivelses stedKøbenhavn
ForlagMunksgaard
Publikationsdatojul. 2018
Udgave1
Sider9-34
Kapitel1
ISBN (Trykt)9788762818262
ISBN (Elektronisk) 9788762819351
StatusUdgivet - jul. 2018

• Sygepleje
  • Sundhedsvæsen
  • sygeplejerskeuddannelsen
  • forandring
  • læringsprocesser
  • teoretiske og kliniske undervisning
  • sundhedsprofessionelle

Højbjerg, K., & Larsen, K. (2018). At lære at agere i et sundhedsvæsen under forandring. I S. Hundborg (red.), Sundhedsvæsenet under forandring (1 udg., s. 9-34). København: Munksgaard .
Højbjerg, Karin ; Larsen, Kristian. / At lære at agere i et sundhedsvæsen under forandring. Sundhedsvæsenet under forandring. red. / Steen Hundborg. 1. udg. København : Munksgaard , 2018. s. 9-34
@inbook{68ab46ef16324155a26634cfc1b3cb59,
title = "At l{\ae}re at agere i et sundhedsv{\ae}sen under forandring",
abstract = "Sundhedsv{\ae}senet under forandring er en grundbog, som beskriver de vigtigste temaer i den seneste uddannelsesordning for sygeplejerskeuddannelsen. Bogen er skrevet af eksperter, og den bygger p{\aa} en god kombination af ekspertviden, klinisk erfaring og forskningsm{\ae}ssig indsigt. M{\aa}let er at beskrive, hvordan sundhedsv{\ae}senet aktuelt forandrer sig, og hvad disse forandringer betyder for de studerendes l{\ae}ringsprocesser. Bogen henvender sig is{\ae}r til sygeplejestuderende, b{\aa}de i den teoretiske og kliniske undervisning. Den er ogs{\aa} relevant for sygeplejersker og andre sundhedsprofessionelle, som {\o}nsker en opdateret viden om det danske sundhedsv{\ae}sen. Det er ogs{\aa} oplagt at anvende bogen p{\aa} diplomniveau og til kortere kursusforl{\o}b og efter- og videreuddannelse. Sundhedsv{\ae}senet under forandring udfordrer p{\aa} flere niveauer til refleksion og nyt{\ae}nkning. Sygeplejestuderende og sygeplejersker skal v{\ae}re omstillingsparate, og de skal kende sundhedsv{\ae}senets nyeste udfordringer for at kunne navigere refleksivt og handle professionelt. De enkelte kapitler er bl. a. forsynet med {\o}velser, ligesom l{\ae}ringsfokus st{\aa}r centralt i bogen.",
keywords = "Sygepleje, Sundhedsv{\ae}sen, sygeplejerskeuddannelsen, forandring, l{\ae}ringsprocesser, teoretiske og kliniske undervisning, sundhedsprofessionelle",
author = "Karin H{\o}jbjerg and Kristian Larsen",
year = "2018",
month = "7",
isbn = "9788762818262",
pages = "9--34",
editor = "Hundborg, {Steen }",
booktitle = "Sundhedsv{\ae}senet under forandring",
publisher = "Munksgaard",
address = "Danmark",
edition = "1",

Højbjerg, K & Larsen, K 2018, At lære at agere i et sundhedsvæsen under forandring. i S Hundborg (red.), Sundhedsvæsenet under forandring. 1 udg, Munksgaard , København, s. 9-34.

At lære at agere i et sundhedsvæsen under forandring. / Højbjerg, Karin; Larsen, Kristian.

Sundhedsvæsenet under forandring. red. / Steen Hundborg. 1. udg. København : Munksgaard , 2018. s. 9-34.

TY - CHAP

T1 - At lære at agere i et sundhedsvæsen under forandring

AU - Højbjerg, Karin

AU - Larsen, Kristian

PY - 2018/7

Y1 - 2018/7

N2 - Sundhedsvæsenet under forandring er en grundbog, som beskriver de vigtigste temaer i den seneste uddannelsesordning for sygeplejerskeuddannelsen. Bogen er skrevet af eksperter, og den bygger på en god kombination af ekspertviden, klinisk erfaring og forskningsmæssig indsigt. Målet er at beskrive, hvordan sundhedsvæsenet aktuelt forandrer sig, og hvad disse forandringer betyder for de studerendes læringsprocesser. Bogen henvender sig især til sygeplejestuderende, både i den teoretiske og kliniske undervisning. Den er også relevant for sygeplejersker og andre sundhedsprofessionelle, som ønsker en opdateret viden om det danske sundhedsvæsen. Det er også oplagt at anvende bogen på diplomniveau og til kortere kursusforløb og efter- og videreuddannelse. Sundhedsvæsenet under forandring udfordrer på flere niveauer til refleksion og nytænkning. Sygeplejestuderende og sygeplejersker skal være omstillingsparate, og de skal kende sundhedsvæsenets nyeste udfordringer for at kunne navigere refleksivt og handle professionelt. De enkelte kapitler er bl. a. forsynet med øvelser, ligesom læringsfokus står centralt i bogen.

AB - Sundhedsvæsenet under forandring er en grundbog, som beskriver de vigtigste temaer i den seneste uddannelsesordning for sygeplejerskeuddannelsen. Bogen er skrevet af eksperter, og den bygger på en god kombination af ekspertviden, klinisk erfaring og forskningsmæssig indsigt. Målet er at beskrive, hvordan sundhedsvæsenet aktuelt forandrer sig, og hvad disse forandringer betyder for de studerendes læringsprocesser. Bogen henvender sig især til sygeplejestuderende, både i den teoretiske og kliniske undervisning. Den er også relevant for sygeplejersker og andre sundhedsprofessionelle, som ønsker en opdateret viden om det danske sundhedsvæsen. Det er også oplagt at anvende bogen på diplomniveau og til kortere kursusforløb og efter- og videreuddannelse. Sundhedsvæsenet under forandring udfordrer på flere niveauer til refleksion og nytænkning. Sygeplejestuderende og sygeplejersker skal være omstillingsparate, og de skal kende sundhedsvæsenets nyeste udfordringer for at kunne navigere refleksivt og handle professionelt. De enkelte kapitler er bl. a. forsynet med øvelser, ligesom læringsfokus står centralt i bogen.

KW - Sygepleje

KW - Sundhedsvæsen

KW - sygeplejerskeuddannelsen

KW - forandring