Bæredygtig Forandring i Sundhedssektoren

Amanda Worsøe Andersen , Siri Fritze Jørgensen , Wendy Gunn, Monia Niero

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelFormidling

6 Downloads (Pure)

Abstract

Artiklen undersøger fordelene og udfordringerne ved genbehandling af ultralydskatetre, som i øjeblikket er engangsprodukter, i lyset af EU-regulativer, der stoppede deres genbrug fra maj 2021. Forskerholdets primære opgave var at samle overbevisende argumenter for at motivere de danske regioner til at støtte legaliseringen af genbehandling. For at opnå regional støtte var det nødvendigt at bevise, at genbehandling er en mere bæredygtig og omkostningseffektiv løsning, der ikke ville øge arbejdsbyrden på hospitalerne væsentligt. Forskningen involverede konsultationer med sygeplejersker og detaljerede systemanalyser, herunder netværksanalyse af aktører, livscyklusvurdering og en analyse af totalomkostninger, for at vurdere de sociale, miljømæssige og økonomiske påvirkninger af genbehandling. Resultaterne viste, at genbehandling kunne reducere miljøpåvirkningen med 40% og potentielt spare op til 1,2 millioner DKK i en enkelt afdeling alene, hvilket understreger dens levedygtighed som en bæredygtig sundhedsløsning.
Bidragets oversatte titelSustainable Change in the Healthcare Sector
OriginalsprogDansk
TidsskriftMedicoteknik
Vol/bind2
Udgave nummerApril 2024
Sider (fra-til)16-18
Antal sider3
ISSN2246-2848
StatusUdgivet - 14 apr. 2024

Bibliografisk note

Titel: Bæredygtig Forandring i Sundhedssektoren
Forfattere: Andersen, A.M.; Sørensen, S.F.;Gunn, W.; Niero, M.
Udgivelsesår: 2024
Tidsskrift: Medicoteknik: Magasin for Dansk Medicoteknisk Selskab-DMTS
Udgiver: TechMedia A/S
Placering: Glostrup, Danmark

Publikationsoversigt:
"Bæredygtig Forandring i Sundhedssektoren" undersøger bæredygtige ændringer inden for sundhedssektoren med fokus på implementering og effekten af bæredygtige praksisser. Dette arbejde er præsenteret i "Medicoteknik," et specialiseret magasin dedikeret til det Danske Medicotekniske Selskab (Dansk Medicoteknisk Selskab - DMTS). Artiklen bidrager til diskursen om bæredygtighed i sundhedsvæsenet, og tilbyder indsigter og casestudier, der er relevante for professionelle i feltet.

Bidrag til Feltet:
Publikationen "Bæredygtig Forandring i Sundhedssektoren" tilføjer betydelig værdi til de igangværende samtaler om miljømæssig bæredygtighed i sundhedsindstillinger. Ved at adressere de systemiske ændringer, der er nødvendige for at integrere bæredygtighed, støtter artiklen ikke kun sundhedsprofessionelle, men påvirker også beslutningstagere og administrative organer i deres beslutningsprocesser vedrørende bæredygtige praksisser.

Relevans og Indvirkning:
Dette arbejde er afgørende, da det er i tråd med globale sundhedsmål og mål for bæredygtig udvikling, hvilket understreger det kritiske behov for bæredygtige initiativer inden for sundhedssektoren. De indsigter, der deles i denne artikel, er vitale for at fremme et mere bæredygtigt sundhedssystem, der kan tilpasse sig de udfordringer, der stilles af miljømæssige bekymringer.

Tidsskriftsprofil:
"Medicoteknik" fungerer som et førende forum for diskussion af medicotekniske spørgsmål i Danmark. Det udgives af det Danske Medicotekniske Selskab (Dansk Medicoteknisk Selskab - DMTS), som sigter mod at bygge bro mellem teknologiske innovationer og klinisk anvendelse. Tidsskriftet henvender sig til et bredt publikum, herunder forskere, klinikere og tekniske fagfolk, der forsynes med aktuelle opdateringer, forskningsresultater og nyheder fra branchen.

Forlæggerbaggrund:
TechMedia A/S, baseret i Glostrup, Danmark, er anerkendt for sit fokus på at udgive højkvalitets professionel og teknisk litteratur, især inden for sundheds- og teknologisektorerne. TechMedia A/S tilbyder en platform, hvor eksperter kan dele viden og fremskridt, og dermed påvirke industriens standarder og praksis gennem velredigeret redaktionelt indhold.

Emneord

  • Genbehandling
  • Ultralydskatetre
  • Bæredygtighed i sundhedssektoren
  • EU-regulativer
  • Livscyklusvurdering (LCA)
  • Totalomkostningsanalyse (TCO)
  • danske sundhedssystem
  • Case-studie

Fingeraftryk

Dyk ned i forskningsemnerne om 'Bæredygtig Forandring i Sundhedssektoren'. Sammen danner de et unikt fingeraftryk.

Citationsformater