Bæredygtige indkøb af arbejdsbeklædning og vaskeriservice: En guide til offentlige indkøbere

Publikation: AndetAndet bidragFormidling

146 Downloads (Pure)

Publikationsdato2017
UdgiverAalborg Universitetsforlag
StatusUdgivet - 2017

• Bæredygtighed
  • Offentlige indkøb
  • Bæredygtige indkøb

@misc{eb14c7981f9f4334b1e2b0e1cf3b639b,
title = "B{\ae}redygtige indk{\o}b af arbejdsbekl{\ae}dning og vaskeriservice: En guide til offentlige indk{\o}bere",
abstract = "Folderen er udarbejdet som en del af projektet Forretningsstrategier for B{\ae}redygtig Produktion 3.0 udf{\o}rt af Aalborg Universitet i samarbejde med Gate21 og Netv{\ae}rk for B{\ae}redygtig Erhvervsudvikling i Norddanmark. Projektet er st{\o}ttet af Industriens Fond. Folderen er udarbejdet i samarbejde med Vraa Dampvaskeri, som deltager i projektet.Guiden sigter mod offentlige indk{\o}bere af arbejdsbekl{\ae}dning og vaskeriservice. Form{\aa}let med guiden er at skabe indblik i b{\ae}redygtige indk{\o}b samt give en vejledning i at stille krav i offentlige udbud, der tilgodeser b{\aa}de milj{\o}et, brugeren og {\o}konomien. I guiden f{\aa}r du indblik i de centrale milj{\o}m{\ae}ssige p{\aa}virkninger gennem tekstilers levetid samt forslag til hvordan man i udbudsprocessen kan t{\ae}nke b{\ae}redygtigt og innovativt. Derudover fremh{\ae}ves konkrete forslag til kriterier og krav, der giver mening for milj{\o}et, brugeren og {\o}konomien hos b{\aa}de leverand{\o}r og indk{\o}ber. Samtidig f{\aa}r du viden om, at de trufne valg ved udformingen af udbudsmaterialet ogs{\aa} har konsekvenser for kvalitet, holdbarhed, bredde i sortimentet, samt for hvor meget t{\o}j der s{\ae}ttes i oml{\o}b, og dermed ogs{\aa} for b{\aa}de {\o}konomi og milj{\o}.",
keywords = "B{\ae}redygtighed, Offentlige indk{\o}b, B{\ae}redygtige indk{\o}b",
author = "Kristensen, {Heidi Simone} and Arne Remmen",
year = "2017",
publisher = "Aalborg Universitetsforlag",
type = "Other",

Bæredygtige indkøb af arbejdsbeklædning og vaskeriservice : En guide til offentlige indkøbere. / Kristensen, Heidi Simone; Remmen, Arne.

16 s. Aalborg Universitetsforlag. 2017, Guide til offentlige indkøbere om bæredygtige indkøb af arbejdsbeklædning og vaskeriservice.

Publikation: AndetAndet bidragFormidling

TY - GEN

T1 - Bæredygtige indkøb af arbejdsbeklædning og vaskeriservice

T2 - En guide til offentlige indkøbere

AU - Kristensen, Heidi Simone

AU - Remmen, Arne

PY - 2017

Y1 - 2017

N2 - Folderen er udarbejdet som en del af projektet Forretningsstrategier for Bæredygtig Produktion 3.0 udført af Aalborg Universitet i samarbejde med Gate21 og Netværk for Bæredygtig Erhvervsudvikling i Norddanmark. Projektet er støttet af Industriens Fond. Folderen er udarbejdet i samarbejde med Vraa Dampvaskeri, som deltager i projektet.Guiden sigter mod offentlige indkøbere af arbejdsbeklædning og vaskeriservice. Formålet med guiden er at skabe indblik i bæredygtige indkøb samt give en vejledning i at stille krav i offentlige udbud, der tilgodeser både miljøet, brugeren og økonomien. I guiden får du indblik i de centrale miljømæssige påvirkninger gennem tekstilers levetid samt forslag til hvordan man i udbudsprocessen kan tænke bæredygtigt og innovativt. Derudover fremhæves konkrete forslag til kriterier og krav, der giver mening for miljøet, brugeren og økonomien hos både leverandør og indkøber. Samtidig får du viden om, at de trufne valg ved udformingen af udbudsmaterialet også har konsekvenser for kvalitet, holdbarhed, bredde i sortimentet, samt for hvor meget tøj der sættes i omløb, og dermed også for både økonomi og miljø.

AB - Folderen er udarbejdet som en del af projektet Forretningsstrategier for Bæredygtig Produktion 3.0 udført af Aalborg Universitet i samarbejde med Gate21 og Netværk for Bæredygtig Erhvervsudvikling i Norddanmark. Projektet er støttet af Industriens Fond. Folderen er udarbejdet i samarbejde med Vraa Dampvaskeri, som deltager i projektet.Guiden sigter mod offentlige indkøbere af arbejdsbeklædning og vaskeriservice. Formålet med guiden er at skabe indblik i bæredygtige indkøb samt give en vejledning i at stille krav i offentlige udbud, der tilgodeser både miljøet, brugeren og økonomien. I guiden får du indblik i de centrale miljømæssige påvirkninger gennem tekstilers levetid samt forslag til hvordan man i udbudsprocessen kan tænke bæredygtigt og innovativt. Derudover fremhæves konkrete forslag til kriterier og krav, der giver mening for miljøet, brugeren og økonomien hos både leverandør og indkøber. Samtidig får du viden om, at de trufne valg ved udformingen af udbudsmaterialet også har konsekvenser for kvalitet, holdbarhed, bredde i sortimentet, samt for hvor meget tøj der sættes i omløb, og dermed også for både økonomi og miljø.

KW - Bæredygtighed

KW - Offentlige indkøb