198 Downloads (Pure)

Abstract

Formålet med undersøgelsen af over 500 nordjyske virksomheder er at belyse bæredygtigt aktivitets- og modenhedsniveau - både generelt og på brancheplan. Undersøgelsen er gennemført som telefoninterviews udført af Jydsk Analyse. De nordjyske virksomheder er gennemgående godt igang med bæredygtige tiltag og høster erfaringer, som de selv og andre gennem deres netværk kan bygge på i det videre arbejde. Og der er stadig meget at tage fat på. Gennemgående fokuserer virksomhederne på en bæreduygtig optimering af driften (lys, varme, genanvendelse, etc), mens endnu få har en cirkulær måde at tænke på og forretningsmodel. Ud fra en bæredygtig modenhedsmodel (aktivitetsniveau og -intensitet) identificeres fem modenhedsniveauer: Begyndere (26%); Godt I Gang (57%); Bæredygtighedsledere (5%); De Engagerede (11%) og de Fokuserede (1%). Brancheanlaysen viser at Industrien er længst mht bæredygtig modenhed. Undersøgelsens resultater samspiller med med regeringens initiativer, ikke mindst med arbejdet i de 13 Branchebaserede Klimapartnerskaber. Undersøgelsen er gennemført i regi af Nordjysk Virksomhedspanel - et samarbejde mellem nordjyske virksomheder og Aalborg Universitet.
Bidragets oversatte titelSustainability Activity by Firms in North Denmark Region
OriginalsprogDansk
Antal sider102
Rekvirerende organisationDet Nordjyske Virksomhedspanel
StatusUdgivet - 2019
BegivenhedNordjysk Erhvervsmøde 2019: Bæredygtig Bundlinje organiseret af Nordjysk Virksomhedspanel - DGI Huset, Aalborg, Danmark
Varighed: 21 nov. 201921 nov. 2019

Konference

KonferenceNordjysk Erhvervsmøde 2019
LokationDGI Huset
Land/OmrådeDanmark
ByAalborg
Periode21/11/201921/11/2019

Fingeraftryk

Dyk ned i forskningsemnerne om 'Bæredygtige Indsatser i Nordjyske Virksomheder'. Sammen danner de et unikt fingeraftryk.

Citationsformater