Bøgerne om alt – fortalt af mange: Lene Andersens globale eksistentialisme

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

Resumé

I 2006 påbegyndte Lene Andersen et af de mest besynderlige værker længe i dansk litteratur. Under pseudonymet Jesper Knallhatt udsendte hun bogen Baade Og som et forsøg, der skulle vise sig at bringe fire bind mere med sig over blot fire år. Første bog skulle kunne stå for sig selv, men skulle også kunne videreføres i en femdages intellektuel skabelsesberetning. Værket introducerer til fortidens udviklingsmønstre i både genetisk, historisk, filosofisk og teknologisk forstand ud fra et overblik, der tilmed også trækker klædet bort fra sandhedskuglen i et forsøg på at forklare, hvad fremtiden vil bringe. Forfatteren bag denne bizarre og pudseløjerlige monolit er civiløkonom og – som hun selv betegner det – frafalden teolog, hvilket også er med til at skabe et sælsomt billede af et samfund, der trænger til et betragteligt eftersyn – og får det. Første bind udkom i 2006 – serien afsluttedes med femte bind i 2009. Værket ligner intet andet! Og så alligevel.
OriginalsprogDansk
TidsskriftAkademisk kvarter / Academic Quarter
Vol/bind2
Sider (fra-til)77-91
Antal sider15
StatusUdgivet - 14 jun. 2011

Emneord

  • Globalisering
  • dialogisering
  • metanarrativer

Citer dette

@article{62a9ef6a4f7845a19797dbc3be6f0dca,
title = "B{\o}gerne om alt – fortalt af mange: Lene Andersens globale eksistentialisme",
abstract = "I 2006 p{\aa}begyndte Lene Andersen et af de mest besynderlige v{\ae}rker l{\ae}nge i dansk litteratur. Under pseudonymet Jesper Knallhatt udsendte hun bogen Baade Og som et fors{\o}g, der skulle vise sig at bringe fire bind mere med sig over blot fire {\aa}r. F{\o}rste bog skulle kunne st{\aa} for sig selv, men skulle ogs{\aa} kunne videref{\o}res i en femdages intellektuel skabelsesberetning. V{\ae}rket introducerer til fortidens udviklingsm{\o}nstre i b{\aa}de genetisk, historisk, filosofisk og teknologisk forstand ud fra et overblik, der tilmed ogs{\aa} tr{\ae}kker kl{\ae}det bort fra sandhedskuglen i et fors{\o}g p{\aa} at forklare, hvad fremtiden vil bringe. Forfatteren bag denne bizarre og pudsel{\o}jerlige monolit er civil{\o}konom og – som hun selv betegner det – frafalden teolog, hvilket ogs{\aa} er med til at skabe et s{\ae}lsomt billede af et samfund, der tr{\ae}nger til et betragteligt eftersyn – og f{\aa}r det. F{\o}rste bind udkom i 2006 – serien afsluttedes med femte bind i 2009. V{\ae}rket ligner intet andet! Og s{\aa} alligevel.",
keywords = "Globalisering, dialogisering, metanarrativer",
author = "Hansen, {Kim Toft}",
year = "2011",
month = "6",
day = "14",
language = "Dansk",
volume = "2",
pages = "77--91",
journal = "Akademisk Kvarter",
issn = "1904-0008",
publisher = "Aalborg Universitetsforlag",

}

Bøgerne om alt – fortalt af mange : Lene Andersens globale eksistentialisme. / Hansen, Kim Toft.

I: Akademisk kvarter / Academic Quarter, Bind 2, 14.06.2011, s. 77-91.

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

TY - JOUR

T1 - Bøgerne om alt – fortalt af mange

T2 - Lene Andersens globale eksistentialisme

AU - Hansen, Kim Toft

PY - 2011/6/14

Y1 - 2011/6/14

N2 - I 2006 påbegyndte Lene Andersen et af de mest besynderlige værker længe i dansk litteratur. Under pseudonymet Jesper Knallhatt udsendte hun bogen Baade Og som et forsøg, der skulle vise sig at bringe fire bind mere med sig over blot fire år. Første bog skulle kunne stå for sig selv, men skulle også kunne videreføres i en femdages intellektuel skabelsesberetning. Værket introducerer til fortidens udviklingsmønstre i både genetisk, historisk, filosofisk og teknologisk forstand ud fra et overblik, der tilmed også trækker klædet bort fra sandhedskuglen i et forsøg på at forklare, hvad fremtiden vil bringe. Forfatteren bag denne bizarre og pudseløjerlige monolit er civiløkonom og – som hun selv betegner det – frafalden teolog, hvilket også er med til at skabe et sælsomt billede af et samfund, der trænger til et betragteligt eftersyn – og får det. Første bind udkom i 2006 – serien afsluttedes med femte bind i 2009. Værket ligner intet andet! Og så alligevel.

AB - I 2006 påbegyndte Lene Andersen et af de mest besynderlige værker længe i dansk litteratur. Under pseudonymet Jesper Knallhatt udsendte hun bogen Baade Og som et forsøg, der skulle vise sig at bringe fire bind mere med sig over blot fire år. Første bog skulle kunne stå for sig selv, men skulle også kunne videreføres i en femdages intellektuel skabelsesberetning. Værket introducerer til fortidens udviklingsmønstre i både genetisk, historisk, filosofisk og teknologisk forstand ud fra et overblik, der tilmed også trækker klædet bort fra sandhedskuglen i et forsøg på at forklare, hvad fremtiden vil bringe. Forfatteren bag denne bizarre og pudseløjerlige monolit er civiløkonom og – som hun selv betegner det – frafalden teolog, hvilket også er med til at skabe et sælsomt billede af et samfund, der trænger til et betragteligt eftersyn – og får det. Første bind udkom i 2006 – serien afsluttedes med femte bind i 2009. Værket ligner intet andet! Og så alligevel.

KW - Globalisering

KW - dialogisering

KW - metanarrativer

M3 - Tidsskriftartikel

VL - 2

SP - 77

EP - 91

JO - Akademisk Kvarter

JF - Akademisk Kvarter

SN - 1904-0008

ER -