Børs- og kapitalmarkedsret

Erik Werlauff, Peer Schaumburg-Müller

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportBogForskningpeer review

Resumé

Børs- og kapitalmarkedsret er en helt opdateret og gennemarbejdet ny 6. udgave af forfatternes klassiske værk om børs- og kapitalmarkedsretten. Siden seneste udgave er der gennemført en lang række omfattende ændringer af selskabs-, børs- og kapitalmarkedsretten, særligt initieret af MIFID-reformen, markedsmisbrugsforordningen, implementeringen af aktionærrettighedsdirektivet i dansk ret og ikke mindst kapitalmarkedslovens afløsning af værdipapirhandelsloven. Ændringerne og tilføjelserne er så vidtgående, at bogen i 6.-udgaven har kunnet særskilt fagfællebedømmes. Værket indeholder en samlet fremstilling af hele børs- og kapitalmarkedsretten, idet dog den specielle del af kapitalmarkedsretten, dvs. de særlige regler for de finansielle institutioner som pengeinstitutter, forsikringsselskaber, investeringsforeninger og realkreditinstitutter, herunder finansselskabsretten, ikke nærmere behandles. Disse regler kan læses i forfatternes værk ”Finansielle virksomheder”, der sammen med denne bog udgør den førstesamlede fremstilling af dansk kapitalmarkedsret. Værket er ikke blot en udførlig og instruktiv lærebog i børs- og kapitalmarkedsret på universiteterne og specialuddannelser, men også en monografi om børs- og kapitalmarkedsretten, der kan anvendes af advokater, revisorer og in-house jurister, der skal have et mere detaljeret kendskab til børs- og kapitalmarkedsretten bl.a. til brug for rådgivning af klienter, ledelse m.fl.
OriginalsprogDansk
Udgivelses stedKøbenhavn
ForlagDjøf Forlag
Vol/bind1
Udgave6.
Antal sider892
ISBN (Trykt)9788757439083
StatusUdgivet - 31 aug. 2019

Emneord

  • børsret
  • kapitalmarkdsret
  • børs- og kapitalmarkedsret
  • fondsbørser
  • regulerede markeder
  • børsnoterede selskaber
  • børsretlige oplysningspligter

Citer dette

Werlauff, E., & Schaumburg-Müller, P. (2019). Børs- og kapitalmarkedsret. (6. udg.) København: Djøf Forlag.
Werlauff, Erik ; Schaumburg-Müller, Peer. / Børs- og kapitalmarkedsret. 6. udg. København : Djøf Forlag, 2019. 892 s.
@book{26eda11107c446fc87650df424ca3c89,
title = "B{\o}rs- og kapitalmarkedsret",
abstract = "B{\o}rs- og kapitalmarkedsret er en helt opdateret og gennemarbejdet ny 6. udgave af forfatternes klassiske v{\ae}rk om b{\o}rs- og kapitalmarkedsretten. Siden seneste udgave er der gennemf{\o}rt en lang r{\ae}kke omfattende {\ae}ndringer af selskabs-, b{\o}rs- og kapitalmarkedsretten, s{\ae}rligt initieret af MIFID-reformen, markedsmisbrugsforordningen, implementeringen af aktion{\ae}rrettighedsdirektivet i dansk ret og ikke mindst kapitalmarkedslovens afl{\o}sning af v{\ae}rdipapirhandelsloven. {\AE}ndringerne og tilf{\o}jelserne er s{\aa} vidtg{\aa}ende, at bogen i 6.-udgaven har kunnet s{\ae}rskilt fagf{\ae}llebed{\o}mmes. V{\ae}rket indeholder en samlet fremstilling af hele b{\o}rs- og kapitalmarkedsretten, idet dog den specielle del af kapitalmarkedsretten, dvs. de s{\ae}rlige regler for de finansielle institutioner som pengeinstitutter, forsikringsselskaber, investeringsforeninger og realkreditinstitutter, herunder finansselskabsretten, ikke n{\ae}rmere behandles. Disse regler kan l{\ae}ses i forfatternes v{\ae}rk ”Finansielle virksomheder”, der sammen med denne bog udg{\o}r den f{\o}rstesamlede fremstilling af dansk kapitalmarkedsret. V{\ae}rket er ikke blot en udf{\o}rlig og instruktiv l{\ae}rebog i b{\o}rs- og kapitalmarkedsret p{\aa} universiteterne og specialuddannelser, men ogs{\aa} en monografi om b{\o}rs- og kapitalmarkedsretten, der kan anvendes af advokater, revisorer og in-house jurister, der skal have et mere detaljeret kendskab til b{\o}rs- og kapitalmarkedsretten bl.a. til brug for r{\aa}dgivning af klienter, ledelse m.fl.",
keywords = "b{\o}rsret, kapitalmarkdsret, b{\o}rs- og kapitalmarkedsret, fondsb{\o}rser, regulerede markeder, b{\o}rsnoterede selskaber, b{\o}rsretlige oplysningspligter",
author = "Erik Werlauff and Peer Schaumburg-M{\"u}ller",
year = "2019",
month = "8",
day = "31",
language = "Dansk",
isbn = "9788757439083",
volume = "1",
publisher = "Dj{\o}f Forlag",
edition = "6.",

}

Werlauff, E & Schaumburg-Müller, P 2019, Børs- og kapitalmarkedsret. bind 1, 6. udg, Djøf Forlag, København.

Børs- og kapitalmarkedsret. / Werlauff, Erik; Schaumburg-Müller, Peer.

6. udg. København : Djøf Forlag, 2019. 892 s.

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportBogForskningpeer review

TY - BOOK

T1 - Børs- og kapitalmarkedsret

AU - Werlauff, Erik

AU - Schaumburg-Müller, Peer

PY - 2019/8/31

Y1 - 2019/8/31

N2 - Børs- og kapitalmarkedsret er en helt opdateret og gennemarbejdet ny 6. udgave af forfatternes klassiske værk om børs- og kapitalmarkedsretten. Siden seneste udgave er der gennemført en lang række omfattende ændringer af selskabs-, børs- og kapitalmarkedsretten, særligt initieret af MIFID-reformen, markedsmisbrugsforordningen, implementeringen af aktionærrettighedsdirektivet i dansk ret og ikke mindst kapitalmarkedslovens afløsning af værdipapirhandelsloven. Ændringerne og tilføjelserne er så vidtgående, at bogen i 6.-udgaven har kunnet særskilt fagfællebedømmes. Værket indeholder en samlet fremstilling af hele børs- og kapitalmarkedsretten, idet dog den specielle del af kapitalmarkedsretten, dvs. de særlige regler for de finansielle institutioner som pengeinstitutter, forsikringsselskaber, investeringsforeninger og realkreditinstitutter, herunder finansselskabsretten, ikke nærmere behandles. Disse regler kan læses i forfatternes værk ”Finansielle virksomheder”, der sammen med denne bog udgør den førstesamlede fremstilling af dansk kapitalmarkedsret. Værket er ikke blot en udførlig og instruktiv lærebog i børs- og kapitalmarkedsret på universiteterne og specialuddannelser, men også en monografi om børs- og kapitalmarkedsretten, der kan anvendes af advokater, revisorer og in-house jurister, der skal have et mere detaljeret kendskab til børs- og kapitalmarkedsretten bl.a. til brug for rådgivning af klienter, ledelse m.fl.

AB - Børs- og kapitalmarkedsret er en helt opdateret og gennemarbejdet ny 6. udgave af forfatternes klassiske værk om børs- og kapitalmarkedsretten. Siden seneste udgave er der gennemført en lang række omfattende ændringer af selskabs-, børs- og kapitalmarkedsretten, særligt initieret af MIFID-reformen, markedsmisbrugsforordningen, implementeringen af aktionærrettighedsdirektivet i dansk ret og ikke mindst kapitalmarkedslovens afløsning af værdipapirhandelsloven. Ændringerne og tilføjelserne er så vidtgående, at bogen i 6.-udgaven har kunnet særskilt fagfællebedømmes. Værket indeholder en samlet fremstilling af hele børs- og kapitalmarkedsretten, idet dog den specielle del af kapitalmarkedsretten, dvs. de særlige regler for de finansielle institutioner som pengeinstitutter, forsikringsselskaber, investeringsforeninger og realkreditinstitutter, herunder finansselskabsretten, ikke nærmere behandles. Disse regler kan læses i forfatternes værk ”Finansielle virksomheder”, der sammen med denne bog udgør den førstesamlede fremstilling af dansk kapitalmarkedsret. Værket er ikke blot en udførlig og instruktiv lærebog i børs- og kapitalmarkedsret på universiteterne og specialuddannelser, men også en monografi om børs- og kapitalmarkedsretten, der kan anvendes af advokater, revisorer og in-house jurister, der skal have et mere detaljeret kendskab til børs- og kapitalmarkedsretten bl.a. til brug for rådgivning af klienter, ledelse m.fl.

KW - børsret

KW - kapitalmarkdsret

KW - børs- og kapitalmarkedsret

KW - fondsbørser

KW - regulerede markeder

KW - børsnoterede selskaber

KW - børsretlige oplysningspligter

UR - https://www.djoef-forlag.dk/book-info/bors-og-kapitalmarkedsret

M3 - Bog

SN - 9788757439083

VL - 1

BT - Børs- og kapitalmarkedsret

PB - Djøf Forlag

CY - København

ER -

Werlauff E, Schaumburg-Müller P. Børs- og kapitalmarkedsret. 6. udg. København: Djøf Forlag, 2019. 892 s.