Forundersøgelse af grundlag og muligheder for udnyttelse af overskudsvarme fra Power-to-X i Region Hovedstaden - Baggrundsrapport

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportRapportForskning

79 Downloads (Pure)

Abstract

PtX ser ud til at kunne blive en vigtig brik i den grønne omstilling, men det er ikke givet, at PtX-anlæggene etableres, så overskudsvarmen kan udnyttes.
Målet med denne rapport er at belyse potentialer og mulige partnerskaber; hvordan PtX kan integreres i planlægningen af varmesystemet i Region Hovedstaden, så overskudsvarmen herfra kan udnyttes i samspil med varmepumper og fjernvarme. Projektet skal bidrage med vigtig viden og læring til tværgående strate-gisk energiplanlægning, der kan understøtte relevante medarbejdere i aktivt at arbejde med en bredere sektorintegration.
Hensigten er at danne fundamentet for et eller flere større projekter, der skal demonstrere, hvordan sektor-integration kan realiseres i praksis. Dette skal fremme en udvikling væk fra brug af fossile brændsler og biomasseafbrænding i varmeforsyningen, så sidstnævnte frigøres til andre formål.
I denne rapport undersøges mulighederne for at integrere overskudsvarme fra PtX-anlæg i fjernvarmefor-syningerne i Region Hovedstaden. Dette sker via en kortlægning, der viser potentielle geografiske placeringer af PtX, og via energisystemanalyser til vurdering af, hvordan udnyttelsen af overskudsvarme fra PtX påvirker den lokale fjernvarmeproduktion.

Rapporten her udgør baggrundsrapporten med detaljerne for de forskellige analyser.
OriginalsprogDansk
Antal sider84
StatusUdgivet - 19 apr. 2024

Citationsformater