Beregningsværktøjer til analyse af dagslysforhold i bygninger

Jens Christoffersen, Kjeld Johnsen

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportBogForskning

Resumé

Denne rapport beskriver forskellige beregningsværktøjer til analyse af dagslysforhold i bygninger, fra simple håndberegningsmetoder til komplekse edb-programmer. De grundlæggende principper i metoderne er beskrevet, således at projekterende ingeniører og arkitekter kan få indsigt i, hvorledes dagslysets komponenter behandles og forstå metodernes muligheder og begrænsninger. Beregningsmetoderne kan benyttes til eftervisning af myndighedernes krav vedrørende dagslystilgang og belysningsforhold i arbejdslokaler og boliger, ligesom de naturligt vil blive benyttet i en mere dagslysbevidst projektering, der prioriterer det visuelle miljø og reduktion af behovet for elektrisk belysning.
Bidragets oversatte titelTools for analysis of daylight in buildings
OriginalsprogDansk
Udgivelses stedHørsholm
ForlagSBI forlag
Antal sider104
ISBN (Trykt)87-563-1009-9
StatusUdgivet - 1999
NavnSBI-rapport
Vol/bind277
ISSN0573-9985

Emneord

 • dagslys
 • energiforbrug
 • belysningsteknik
 • lyslære
 • projektering
 • beregningsværktøjer
 • daylight
 • energy consumption
 • lighting technology
 • optics
 • design

Citer dette

Christoffersen, J., & Johnsen, K. (1999). Beregningsværktøjer til analyse af dagslysforhold i bygninger. Hørsholm: SBI forlag. SBI-rapport, Bind. 277
Christoffersen, Jens ; Johnsen, Kjeld. / Beregningsværktøjer til analyse af dagslysforhold i bygninger. Hørsholm : SBI forlag, 1999. 104 s. (SBI-rapport, Bind 277).
@book{0b404310165e11dca5a4000ea68e967b,
title = "Beregningsv{\ae}rkt{\o}jer til analyse af dagslysforhold i bygninger",
abstract = "Denne rapport beskriver forskellige beregningsv{\ae}rkt{\o}jer til analyse af dagslysforhold i bygninger, fra simple h{\aa}ndberegningsmetoder til komplekse edb-programmer. De grundl{\ae}ggende principper i metoderne er beskrevet, s{\aa}ledes at projekterende ingeni{\o}rer og arkitekter kan f{\aa} indsigt i, hvorledes dagslysets komponenter behandles og forst{\aa} metodernes muligheder og begr{\ae}nsninger. Beregningsmetoderne kan benyttes til eftervisning af myndighedernes krav vedr{\o}rende dagslystilgang og belysningsforhold i arbejdslokaler og boliger, ligesom de naturligt vil blive benyttet i en mere dagslysbevidst projektering, der prioriterer det visuelle milj{\o} og reduktion af behovet for elektrisk belysning.",
keywords = "dagslys, energiforbrug, belysningsteknik, lysl{\ae}re, projektering, beregningsv{\ae}rkt{\o}jer, daylight, energy consumption, lighting technology, optics, design",
author = "Jens Christoffersen and Kjeld Johnsen",
year = "1999",
language = "Dansk",
isbn = "87-563-1009-9",
publisher = "SBI forlag",

}

Christoffersen, J & Johnsen, K 1999, Beregningsværktøjer til analyse af dagslysforhold i bygninger. SBI-rapport, bind 277, SBI forlag, Hørsholm.

Beregningsværktøjer til analyse af dagslysforhold i bygninger. / Christoffersen, Jens; Johnsen, Kjeld.

Hørsholm : SBI forlag, 1999. 104 s.

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportBogForskning

TY - BOOK

T1 - Beregningsværktøjer til analyse af dagslysforhold i bygninger

AU - Christoffersen, Jens

AU - Johnsen, Kjeld

PY - 1999

Y1 - 1999

N2 - Denne rapport beskriver forskellige beregningsværktøjer til analyse af dagslysforhold i bygninger, fra simple håndberegningsmetoder til komplekse edb-programmer. De grundlæggende principper i metoderne er beskrevet, således at projekterende ingeniører og arkitekter kan få indsigt i, hvorledes dagslysets komponenter behandles og forstå metodernes muligheder og begrænsninger. Beregningsmetoderne kan benyttes til eftervisning af myndighedernes krav vedrørende dagslystilgang og belysningsforhold i arbejdslokaler og boliger, ligesom de naturligt vil blive benyttet i en mere dagslysbevidst projektering, der prioriterer det visuelle miljø og reduktion af behovet for elektrisk belysning.

AB - Denne rapport beskriver forskellige beregningsværktøjer til analyse af dagslysforhold i bygninger, fra simple håndberegningsmetoder til komplekse edb-programmer. De grundlæggende principper i metoderne er beskrevet, således at projekterende ingeniører og arkitekter kan få indsigt i, hvorledes dagslysets komponenter behandles og forstå metodernes muligheder og begrænsninger. Beregningsmetoderne kan benyttes til eftervisning af myndighedernes krav vedrørende dagslystilgang og belysningsforhold i arbejdslokaler og boliger, ligesom de naturligt vil blive benyttet i en mere dagslysbevidst projektering, der prioriterer det visuelle miljø og reduktion af behovet for elektrisk belysning.

KW - dagslys

KW - energiforbrug

KW - belysningsteknik

KW - lyslære

KW - projektering

KW - beregningsværktøjer

KW - daylight

KW - energy consumption

KW - lighting technology

KW - optics

KW - design

M3 - Bog

SN - 87-563-1009-9

BT - Beregningsværktøjer til analyse af dagslysforhold i bygninger

PB - SBI forlag

CY - Hørsholm

ER -

Christoffersen J, Johnsen K. Beregningsværktøjer til analyse af dagslysforhold i bygninger. Hørsholm: SBI forlag, 1999. 104 s. (SBI-rapport, Bind 277).