Bestemmelsen af Limfjordens nettostrøm

  Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportRapportForskning

  273 Downloads (Pure)

  Resumé

  Limfjordens nettovandføring fra vest mod øst er den vigtigste faktor for vandkvaliteten i Limfjorden. Nettostrømningen er årsag til, at Limfjorden som helhed har høj saltholdighed, som eksempelvis er større end saltholdigheden i overfladen i Kattegat. Endvidere er nettostrømmen hovedsårsag til de relativt lave koncentrationsniveauer for næringssalte som kan observeres i Limfjorden, i modsætning til hvad der forekommer i de øvrige lukkede danske fjorde.
  OriginalsprogDansk
  Udgivelses stedAalborg
  ForlagLaboratoriet for Hydraulik og Havnebygning
  Antal sider12
  StatusUdgivet - 1978
  NavnBulletin
  Nummer11

  Bibliografisk note

  PDF for print: 23 pp.

  Emneord

  • Limfjorden
  • Limfjordens nettostømning
  • Vandkvalitet
  • Saltholdighed
  • Tidevandsstrøm

  Citer dette

  Larsen, T. (1978). Bestemmelsen af Limfjordens nettostrøm. Aalborg: Laboratoriet for Hydraulik og Havnebygning. Bulletin, Nr. 11
  Larsen, Torben. / Bestemmelsen af Limfjordens nettostrøm. Aalborg : Laboratoriet for Hydraulik og Havnebygning, 1978. 12 s. (Bulletin; Nr. 11).
  @book{07f938b89bea4f5db526ba4c622266fa,
  title = "Bestemmelsen af Limfjordens nettostr{\o}m",
  abstract = "Limfjordens nettovandf{\o}ring fra vest mod {\o}st er den vigtigste faktor for vandkvaliteten i Limfjorden. Nettostr{\o}mningen er {\aa}rsag til, at Limfjorden som helhed har h{\o}j saltholdighed, som eksempelvis er st{\o}rre end saltholdigheden i overfladen i Kattegat. Endvidere er nettostr{\o}mmen hoveds{\aa}rsag til de relativt lave koncentrationsniveauer for n{\ae}ringssalte som kan observeres i Limfjorden, i mods{\ae}tning til hvad der forekommer i de {\o}vrige lukkede danske fjorde.",
  keywords = "Limfjorden, Limfjordens nettost{\o}mning, Vandkvalitet, Saltholdighed, Tidevandsstr{\o}m",
  author = "Torben Larsen",
  note = "PDF for print: 23 pp.",
  year = "1978",
  language = "Dansk",
  publisher = "Laboratoriet for Hydraulik og Havnebygning",

  }

  Larsen, T 1978, Bestemmelsen af Limfjordens nettostrøm. Bulletin, nr. 11, Laboratoriet for Hydraulik og Havnebygning, Aalborg.

  Bestemmelsen af Limfjordens nettostrøm. / Larsen, Torben.

  Aalborg : Laboratoriet for Hydraulik og Havnebygning, 1978. 12 s. (Bulletin; Nr. 11).

  Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportRapportForskning

  TY - RPRT

  T1 - Bestemmelsen af Limfjordens nettostrøm

  AU - Larsen, Torben

  N1 - PDF for print: 23 pp.

  PY - 1978

  Y1 - 1978

  N2 - Limfjordens nettovandføring fra vest mod øst er den vigtigste faktor for vandkvaliteten i Limfjorden. Nettostrømningen er årsag til, at Limfjorden som helhed har høj saltholdighed, som eksempelvis er større end saltholdigheden i overfladen i Kattegat. Endvidere er nettostrømmen hovedsårsag til de relativt lave koncentrationsniveauer for næringssalte som kan observeres i Limfjorden, i modsætning til hvad der forekommer i de øvrige lukkede danske fjorde.

  AB - Limfjordens nettovandføring fra vest mod øst er den vigtigste faktor for vandkvaliteten i Limfjorden. Nettostrømningen er årsag til, at Limfjorden som helhed har høj saltholdighed, som eksempelvis er større end saltholdigheden i overfladen i Kattegat. Endvidere er nettostrømmen hovedsårsag til de relativt lave koncentrationsniveauer for næringssalte som kan observeres i Limfjorden, i modsætning til hvad der forekommer i de øvrige lukkede danske fjorde.

  KW - Limfjorden

  KW - Limfjordens nettostømning

  KW - Vandkvalitet

  KW - Saltholdighed

  KW - Tidevandsstrøm

  M3 - Rapport

  BT - Bestemmelsen af Limfjordens nettostrøm

  PB - Laboratoriet for Hydraulik og Havnebygning

  CY - Aalborg

  ER -

  Larsen T. Bestemmelsen af Limfjordens nettostrøm. Aalborg: Laboratoriet for Hydraulik og Havnebygning, 1978. 12 s. (Bulletin; Nr. 11).