Udgivelses stedAalborg

• Cykeljakke
  • pangfarver
  • Trafiksikkerhed

Meltofte, K., Olesen, A. V., & Lahrmann, H. (2015). Bløde trafikanters synlighed - virkemidler og deres effekt: NOTAT. Aalborg: Department of Civil Engineering, Aalborg University. DCE Technical reports, Nr. 184
Meltofte, Katrine ; Olesen, Anne Vingaard ; Lahrmann, Harry. / Bløde trafikanters synlighed - virkemidler og deres effekt : NOTAT. Aalborg : Department of Civil Engineering, Aalborg University, 2015. 33 s. (DCE Technical reports; Nr. 184).
@book{88d592b1916f41d29d777f9ed1efa85f,
title = "Bl{\o}de trafikanters synlighed - virkemidler og deres effekt: NOTAT",
abstract = "Projekt Cykeljakken var et samarbejdsprojekt mellem TrygFonden og Trafikforskningsgruppen, som viste, at en pangfarvet cykeljakke nedsatte cyklisters ulykkesrisiko markant. De 3400 cyklister, der k{\o}rte med jakken, havde s{\aa}ledes 38 {\%} f{\ae}rre personskadeuheld med andre trafikanter end kontrolgruppen p{\aa} 3400 cyklister, der ikke k{\o}rte med jakken. Form{\aa}let med dette notat er ud fra resultaterne fra Projekt Cykeljakken, generelle litteraturstudier og analyser af ulykkesdata generelt at vurdere de trafiksikkerhedsm{\ae}ssige potentialer ved {\o}get synlighed af fodg{\ae}ngere og cyklister.",
keywords = "Cyklister, Bl{\o}de trafikanter, Synlighed, Cykeljakke, pangfarver, Trafiksikkerhed",
author = "Katrine Meltofte and Olesen, {Anne Vingaard} and Harry Lahrmann",
year = "2015",
series = "DCE Technical reports",
publisher = "Department of Civil Engineering, Aalborg University",
number = "184",
address = "Danmark",

Meltofte, K, Olesen, AV & Lahrmann, H 2015, Bløde trafikanters synlighed - virkemidler og deres effekt: NOTAT. DCE Technical reports, nr. 184, Department of Civil Engineering, Aalborg University, Aalborg.

Bløde trafikanters synlighed - virkemidler og deres effekt : NOTAT. / Meltofte, Katrine; Olesen, Anne Vingaard; Lahrmann, Harry.

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportRapportForskning

TY - RPRT

T1 - Bløde trafikanters synlighed - virkemidler og deres effekt

T2 - NOTAT

AU - Meltofte, Katrine

AU - Olesen, Anne Vingaard

AU - Lahrmann, Harry

PY - 2015

Y1 - 2015

N2 - Projekt Cykeljakken var et samarbejdsprojekt mellem TrygFonden og Trafikforskningsgruppen, som viste, at en pangfarvet cykeljakke nedsatte cyklisters ulykkesrisiko markant. De 3400 cyklister, der kørte med jakken, havde således 38 % færre personskadeuheld med andre trafikanter end kontrolgruppen på 3400 cyklister, der ikke kørte med jakken. Formålet med dette notat er ud fra resultaterne fra Projekt Cykeljakken, generelle litteraturstudier og analyser af ulykkesdata generelt at vurdere de trafiksikkerhedsmæssige potentialer ved øget synlighed af fodgængere og cyklister.

AB - Projekt Cykeljakken var et samarbejdsprojekt mellem TrygFonden og Trafikforskningsgruppen, som viste, at en pangfarvet cykeljakke nedsatte cyklisters ulykkesrisiko markant. De 3400 cyklister, der kørte med jakken, havde således 38 % færre personskadeuheld med andre trafikanter end kontrolgruppen på 3400 cyklister, der ikke kørte med jakken. Formålet med dette notat er ud fra resultaterne fra Projekt Cykeljakken, generelle litteraturstudier og analyser af ulykkesdata generelt at vurdere de trafiksikkerhedsmæssige potentialer ved øget synlighed af fodgængere og cyklister.

KW - Cyklister

KW - Bløde trafikanter

KW - Synlighed

KW - Cykeljakke

KW - pangfarver

KW - Trafiksikkerhed

M3 - Rapport

T3 - DCE Technical reports

BT - Bløde trafikanters synlighed - virkemidler og deres effekt

PB - Department of Civil Engineering, Aalborg University

CY - Aalborg

Meltofte K, Olesen AV, Lahrmann H. Bløde trafikanters synlighed - virkemidler og deres effekt: NOTAT. Aalborg: Department of Civil Engineering, Aalborg University, 2015. 33 s. (DCE Technical reports; Nr. 184).