Bliver varige forbrugsgoder snart varige ….. lysner det i horisonten?

Publikation: AndetUdgivelser på nettet - Net-publikationFormidling

Resumé

Hvis vi ser tilbage på 2018 i relation til cirkulær økonomi, så er der sket en del politisk med en ny EU cirkulær økonomi pakke og med en dansk national strategi. Kigger man specielt på produkters levetid – så står det emne dog ikke så stærkt i hverken EU-pakken eller den nationale strategi – det er mere genanvendelse end forebyggelse, der er i fokus. Og genanvendelse er ikke tilstrækkeligt til at sikre en højere ressourceeffektivitet og et lavere ressourceforbrug.

Heldigvis er der en række andre initiativer i gang, som kan pege i retning af længere produktlevetider …. så måske lysner det i horisonten….
OriginalsprogDansk
Publikationsdato30 dec. 2018
UdgiverIngeniøren
Antal sider5
StatusUdgivet - 30 dec. 2018

Fingerprint

Dog
Gangs

Citer dette

@misc{56f7811419ab4636b45ed264c1359e83,
title = "Bliver varige forbrugsgoder snart varige ….. lysner det i horisonten?",
abstract = "Hvis vi ser tilbage p{\aa} 2018 i relation til cirkul{\ae}r {\o}konomi, s{\aa} er der sket en del politisk med en ny EU cirkul{\ae}r {\o}konomi pakke og med en dansk national strategi. Kigger man specielt p{\aa} produkters levetid – s{\aa} st{\aa}r det emne dog ikke s{\aa} st{\ae}rkt i hverken EU-pakken eller den nationale strategi – det er mere genanvendelse end forebyggelse, der er i fokus. Og genanvendelse er ikke tilstr{\ae}kkeligt til at sikre en h{\o}jere ressourceeffektivitet og et lavere ressourceforbrug.Heldigvis er der en r{\ae}kke andre initiativer i gang, som kan pege i retning af l{\ae}ngere produktlevetider …. s{\aa} m{\aa}ske lysner det i horisonten….",
keywords = "cirkul{\ae}r {\o}konomi, produktfor{\ae}ldelse, Ecodesign, reparationscaf{\'e}, repair caf{\'e}, gr{\o}nt nationalregnskab, line{\ae}r {\o}konomi",
author = "J{\o}rgensen, {Michael S{\o}gaard}",
year = "2018",
month = "12",
day = "30",
language = "Dansk",
publisher = "Ingeni{\o}ren",
type = "Other",

}

Bliver varige forbrugsgoder snart varige ….. lysner det i horisonten? / Jørgensen, Michael Søgaard.

5 s. Ingeniøren. 2018, Blog post.

Publikation: AndetUdgivelser på nettet - Net-publikationFormidling

TY - ICOMM

T1 - Bliver varige forbrugsgoder snart varige ….. lysner det i horisonten?

AU - Jørgensen, Michael Søgaard

PY - 2018/12/30

Y1 - 2018/12/30

N2 - Hvis vi ser tilbage på 2018 i relation til cirkulær økonomi, så er der sket en del politisk med en ny EU cirkulær økonomi pakke og med en dansk national strategi. Kigger man specielt på produkters levetid – så står det emne dog ikke så stærkt i hverken EU-pakken eller den nationale strategi – det er mere genanvendelse end forebyggelse, der er i fokus. Og genanvendelse er ikke tilstrækkeligt til at sikre en højere ressourceeffektivitet og et lavere ressourceforbrug.Heldigvis er der en række andre initiativer i gang, som kan pege i retning af længere produktlevetider …. så måske lysner det i horisonten….

AB - Hvis vi ser tilbage på 2018 i relation til cirkulær økonomi, så er der sket en del politisk med en ny EU cirkulær økonomi pakke og med en dansk national strategi. Kigger man specielt på produkters levetid – så står det emne dog ikke så stærkt i hverken EU-pakken eller den nationale strategi – det er mere genanvendelse end forebyggelse, der er i fokus. Og genanvendelse er ikke tilstrækkeligt til at sikre en højere ressourceeffektivitet og et lavere ressourceforbrug.Heldigvis er der en række andre initiativer i gang, som kan pege i retning af længere produktlevetider …. så måske lysner det i horisonten….

KW - cirkulær økonomi

KW - produktforældelse

KW - Ecodesign

KW - reparationscafé

KW - repair café

KW - grønt nationalregnskab

KW - lineær økonomi

M3 - Udgivelser på nettet - Net-publikation

PB - Ingeniøren

ER -