Bolig og bosætningspræferencer i Hjørring Kommune

Hans Thor Andersen, Anne Gro Stensgaard, Vigdis E. Magnusdatter Blach

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportRapportForskning

Resumé

Denne rapport ser nærmere på sammenhængen mellem bosætning og boligmarkedet i Hjørring Kommune. En kommune som oplever en svag tilbagegang i befolkningstallet, og hvor flere flytter fra landsbyerne og landdistrikterne og søger mod Hjørring by og de nærliggende byer eller helt flytter fra kommunen.
Rapporten beskriver befolkningsudviklingen og boligmassen i kommunen. På baggrund af en spørgeskemaundersøgelse kortlægges flytteadfærd, boligbehov og boligønsker blandt tilflyttere, fraflyttere og omflyttere med henblik på at skabe et vidensgrundlag, som kan være med til at fremtidssikre boligmarkedet i Hjørring Kommune. Der er bud på, hvordan kommunen kan tilpasse boligtilbud i forhold til de boligsøgendes præferencer, og hvad kommunen selv kan gøre for at påvirke udviklingen.Desuden præsenteres konklusioner for fremtidens boligmarked i Hjørring Kommune samt forslag til bosætningsstrategier for de enkelte områder i kommunen.
OriginalsprogDansk
Udgivelses stedKøbenhavn
ForlagSBi Forlag
Udgave1. udgave
Antal sider60
ISBN (Elektronisk)978-87-563-1766-5
StatusUdgivet - 2016
NavnSBI
Nummer2016:11

Emneord

  • Hjørring
  • Bosætning
  • Flyttemønstre
  • Urbanisering
  • Demografi

Citer dette

Andersen, H. T., Stensgaard, A. G., & Blach, V. E. M. (2016). Bolig og bosætningspræferencer i Hjørring Kommune. (1. udgave udg.) København: SBi Forlag. SBI, Nr. 2016:11
Andersen, Hans Thor ; Stensgaard, Anne Gro ; Blach, Vigdis E. Magnusdatter. / Bolig og bosætningspræferencer i Hjørring Kommune. 1. udgave udg. København : SBi Forlag, 2016. 60 s. (SBI; Nr. 2016:11).
@book{5261ffa0355d4db193dfbea94cd1748f,
title = "Bolig og bos{\ae}tningspr{\ae}ferencer i Hj{\o}rring Kommune",
abstract = "Denne rapport ser n{\ae}rmere p{\aa} sammenh{\ae}ngen mellem bos{\ae}tning og boligmarkedet i Hj{\o}rring Kommune. En kommune som oplever en svag tilbagegang i befolkningstallet, og hvor flere flytter fra landsbyerne og landdistrikterne og s{\o}ger mod Hj{\o}rring by og de n{\ae}rliggende byer eller helt flytter fra kommunen.Rapporten beskriver befolkningsudviklingen og boligmassen i kommunen. P{\aa} baggrund af en sp{\o}rgeskemaunders{\o}gelse kortl{\ae}gges flytteadf{\ae}rd, boligbehov og bolig{\o}nsker blandt tilflyttere, fraflyttere og omflyttere med henblik p{\aa} at skabe et vidensgrundlag, som kan v{\ae}re med til at fremtidssikre boligmarkedet i Hj{\o}rring Kommune. Der er bud p{\aa}, hvordan kommunen kan tilpasse boligtilbud i forhold til de boligs{\o}gendes pr{\ae}ferencer, og hvad kommunen selv kan g{\o}re for at p{\aa}virke udviklingen.Desuden pr{\ae}senteres konklusioner for fremtidens boligmarked i Hj{\o}rring Kommune samt forslag til bos{\ae}tningsstrategier for de enkelte omr{\aa}der i kommunen.",
keywords = "Hj{\o}rring, Bos{\ae}tning, Flyttem{\o}nstre, Urbanisering, Demografi",
author = "Andersen, {Hans Thor} and Stensgaard, {Anne Gro} and Blach, {Vigdis E. Magnusdatter}",
year = "2016",
language = "Dansk",
series = "SBI",
publisher = "SBi Forlag",
number = "2016:11",
edition = "1. udgave",

}

Andersen, HT, Stensgaard, AG & Blach, VEM 2016, Bolig og bosætningspræferencer i Hjørring Kommune. SBI, nr. 2016:11, 1. udgave udg, SBi Forlag, København.

Bolig og bosætningspræferencer i Hjørring Kommune. / Andersen, Hans Thor; Stensgaard, Anne Gro; Blach, Vigdis E. Magnusdatter.

1. udgave udg. København : SBi Forlag, 2016. 60 s. (SBI; Nr. 2016:11).

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportRapportForskning

TY - RPRT

T1 - Bolig og bosætningspræferencer i Hjørring Kommune

AU - Andersen, Hans Thor

AU - Stensgaard, Anne Gro

AU - Blach, Vigdis E. Magnusdatter

PY - 2016

Y1 - 2016

N2 - Denne rapport ser nærmere på sammenhængen mellem bosætning og boligmarkedet i Hjørring Kommune. En kommune som oplever en svag tilbagegang i befolkningstallet, og hvor flere flytter fra landsbyerne og landdistrikterne og søger mod Hjørring by og de nærliggende byer eller helt flytter fra kommunen.Rapporten beskriver befolkningsudviklingen og boligmassen i kommunen. På baggrund af en spørgeskemaundersøgelse kortlægges flytteadfærd, boligbehov og boligønsker blandt tilflyttere, fraflyttere og omflyttere med henblik på at skabe et vidensgrundlag, som kan være med til at fremtidssikre boligmarkedet i Hjørring Kommune. Der er bud på, hvordan kommunen kan tilpasse boligtilbud i forhold til de boligsøgendes præferencer, og hvad kommunen selv kan gøre for at påvirke udviklingen.Desuden præsenteres konklusioner for fremtidens boligmarked i Hjørring Kommune samt forslag til bosætningsstrategier for de enkelte områder i kommunen.

AB - Denne rapport ser nærmere på sammenhængen mellem bosætning og boligmarkedet i Hjørring Kommune. En kommune som oplever en svag tilbagegang i befolkningstallet, og hvor flere flytter fra landsbyerne og landdistrikterne og søger mod Hjørring by og de nærliggende byer eller helt flytter fra kommunen.Rapporten beskriver befolkningsudviklingen og boligmassen i kommunen. På baggrund af en spørgeskemaundersøgelse kortlægges flytteadfærd, boligbehov og boligønsker blandt tilflyttere, fraflyttere og omflyttere med henblik på at skabe et vidensgrundlag, som kan være med til at fremtidssikre boligmarkedet i Hjørring Kommune. Der er bud på, hvordan kommunen kan tilpasse boligtilbud i forhold til de boligsøgendes præferencer, og hvad kommunen selv kan gøre for at påvirke udviklingen.Desuden præsenteres konklusioner for fremtidens boligmarked i Hjørring Kommune samt forslag til bosætningsstrategier for de enkelte områder i kommunen.

KW - Hjørring

KW - Bosætning

KW - Flyttemønstre

KW - Urbanisering

KW - Demografi

UR - http://sbi.dk/boligforhold/boliger/bolig-og-bosaetningspraeferencer-i-hjorring-kommune/bolig-og-bosaetningspraeferencer-i-hjorring-kommune

M3 - Rapport

T3 - SBI

BT - Bolig og bosætningspræferencer i Hjørring Kommune

PB - SBi Forlag

CY - København

ER -

Andersen HT, Stensgaard AG, Blach VEM. Bolig og bosætningspræferencer i Hjørring Kommune. 1. udgave udg. København: SBi Forlag, 2016. 60 s. (SBI; Nr. 2016:11).