Brydninger i ungdomslivet

Niels Ulrik Sørensen (Redaktør), Mette Pless (Redaktør)

  Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportAntologiForskningpeer review

  Abstrakt

  I takt med at vores samfund forandrer sig, ændres også unges livsvilkår og orienteringsformer. I denne bog undersøger vi, hvor­dan en række aktuelle samfundsforandringer slår ned i ungdomslivet, og hvordan forskellige grupper af unge handler på dem.

  I bogen undersøger forfatterne blandt andet, hvad det vil sige at være ung på nutidens arbejdsmarked, hvor ansættelsesvilkårene bliver stadig mere usikre og flygtige. Der sættes spot på unge i landområderne og undersøger, hvordan de oplever ungdomslivet på landet, der i stigende grad forbindes med periferi og ’udkants-Danmark’. Forfatterne undersøger også, hvad det vil sige at være ung og uden for uddannelsessystemet i et samfund, hvor presset for at tage en uddannelse bliver stadig mere udtalt.

  Bogen indeholder i alt seks artikler, der sætter fokus på hver sin gruppe af unge, hvis liv præges af forskellige samfundsforandringer. Artiklerne er skrevet af 11 ungdomsforskere: Mette Lykke Nielsen, Johnny Dyreborg, Anne Görlich, Noemi Katznelson, Susanne Murning, Marie Martinussen, Mette Pless,Niels Ulrik Sørensen, Jonas Liebeskind, Niels-Henrik Møller Hansen, Thomas Johansson.

  Brydninger i ungdomslivet henvender sig til forskere, studerende, undervisere, praktikere på efteruddannelse samt politiske beslut­ningstagere og andre, der teoretisk og praktisk beskæftiger sig med unges liv og ungdomssociologi.
  OriginalsprogDansk
  UdgivelsesstedAalborg
  ForlagAalborg Universitetsforlag
  Vol/bind3
  Udgave1
  Antal sider190
  ISBN (Trykt)9788771124156
  StatusUdgivet - 2015
  NavnUngdomsliv
  Nummer3

  Emneord

  • uddannelse
  • unge i udkantsdanmark
  • ungdomsliv
  • arbejde

  Citationsformater