Casestudie - musikterapi med en kvinde med skizofreni

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskning

Resumé

Denne artikel beskriver et musikterapiforløb med en kvinde med skizofreni, med fokus på at belyse den terapeutiske proces såvel som forløbets resultater, set i forhold til opstillede mål. Beskrivelsen af processen illustrerer hvorledes musikken er et vigtigt redskab i opbygningen af tillid mellem os, og som en vej til at skabe nye interaktive oplevelser og erfaringer for patienten. Case er et eksempel på at udvikling er mulig, også for mennesker der lider af skizofreni. Patientens kommunikative evner bedres, og der skabes større sammenhæng mellem patientens polariserede personlighedsdele. Patienten opnår en øget psykisk stabilitet, hun ophører med at være selvskadende, og hun er ikke psykotisk i perioden med musikterapi. Konsekvensen af dette er bl.a. en reduktion i antallet af indlæggelsesdage. Patienten anerkender i højere grad sine egne ressourcer og synes styrket i forhold til at rumme og håndtere sine følelser. Musikterapiforløbet giver patienten et nyt håb om at være i kontakt med livet.
OriginalsprogDansk
TidsskriftMusikterapi i psykiatrien : årsskrift
Vol/bindÅrsskrift 4
Sider (fra-til)107-119
ISSN1603-189X
StatusUdgivet - 2005

Citer dette

@article{31593ca76d21403a90c6f771184154db,
title = "Casestudie - musikterapi med en kvinde med skizofreni",
abstract = "Denne artikel beskriver et musikterapiforl{\o}b med en kvinde med skizofreni, med fokus p{\aa} at belyse den terapeutiske proces s{\aa}vel som forl{\o}bets resultater, set i forhold til opstillede m{\aa}l. Beskrivelsen af processen illustrerer hvorledes musikken er et vigtigt redskab i opbygningen af tillid mellem os, og som en vej til at skabe nye interaktive oplevelser og erfaringer for patienten. Case er et eksempel p{\aa} at udvikling er mulig, ogs{\aa} for mennesker der lider af skizofreni. Patientens kommunikative evner bedres, og der skabes st{\o}rre sammenh{\ae}ng mellem patientens polariserede personlighedsdele. Patienten opn{\aa}r en {\o}get psykisk stabilitet, hun oph{\o}rer med at v{\ae}re selvskadende, og hun er ikke psykotisk i perioden med musikterapi. Konsekvensen af dette er bl.a. en reduktion i antallet af indl{\ae}ggelsesdage. Patienten anerkender i h{\o}jere grad sine egne ressourcer og synes styrket i forhold til at rumme og h{\aa}ndtere sine f{\o}lelser. Musikterapiforl{\o}bet giver patienten et nyt h{\aa}b om at v{\ae}re i kontakt med livet.",
author = "Charlotte Lindvang",
year = "2005",
language = "Dansk",
volume = "{\AA}rsskrift 4",
pages = "107--119",
journal = "Musikterapi i psykiatrien",
issn = "2245-3342",
publisher = "Aalborg University Library",

}

Casestudie - musikterapi med en kvinde med skizofreni. / Lindvang, Charlotte.

I: Musikterapi i psykiatrien : årsskrift, Bind Årsskrift 4, 2005, s. 107-119.

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskning

TY - JOUR

T1 - Casestudie - musikterapi med en kvinde med skizofreni

AU - Lindvang, Charlotte

PY - 2005

Y1 - 2005

N2 - Denne artikel beskriver et musikterapiforløb med en kvinde med skizofreni, med fokus på at belyse den terapeutiske proces såvel som forløbets resultater, set i forhold til opstillede mål. Beskrivelsen af processen illustrerer hvorledes musikken er et vigtigt redskab i opbygningen af tillid mellem os, og som en vej til at skabe nye interaktive oplevelser og erfaringer for patienten. Case er et eksempel på at udvikling er mulig, også for mennesker der lider af skizofreni. Patientens kommunikative evner bedres, og der skabes større sammenhæng mellem patientens polariserede personlighedsdele. Patienten opnår en øget psykisk stabilitet, hun ophører med at være selvskadende, og hun er ikke psykotisk i perioden med musikterapi. Konsekvensen af dette er bl.a. en reduktion i antallet af indlæggelsesdage. Patienten anerkender i højere grad sine egne ressourcer og synes styrket i forhold til at rumme og håndtere sine følelser. Musikterapiforløbet giver patienten et nyt håb om at være i kontakt med livet.

AB - Denne artikel beskriver et musikterapiforløb med en kvinde med skizofreni, med fokus på at belyse den terapeutiske proces såvel som forløbets resultater, set i forhold til opstillede mål. Beskrivelsen af processen illustrerer hvorledes musikken er et vigtigt redskab i opbygningen af tillid mellem os, og som en vej til at skabe nye interaktive oplevelser og erfaringer for patienten. Case er et eksempel på at udvikling er mulig, også for mennesker der lider af skizofreni. Patientens kommunikative evner bedres, og der skabes større sammenhæng mellem patientens polariserede personlighedsdele. Patienten opnår en øget psykisk stabilitet, hun ophører med at være selvskadende, og hun er ikke psykotisk i perioden med musikterapi. Konsekvensen af dette er bl.a. en reduktion i antallet af indlæggelsesdage. Patienten anerkender i højere grad sine egne ressourcer og synes styrket i forhold til at rumme og håndtere sine følelser. Musikterapiforløbet giver patienten et nyt håb om at være i kontakt med livet.

M3 - Tidsskriftartikel

VL - Årsskrift 4

SP - 107

EP - 119

JO - Musikterapi i psykiatrien

JF - Musikterapi i psykiatrien

SN - 2245-3342

ER -