Co-designmetoder til forretningsudvikling i små turismevirksomheder

Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapport/konference proceedingBidrag til bog/antologiForskningpeer review

Abstrakt

Kapitlet beskæftiger sig med co-design og kontekst-tilpassede designmetoder som et redskab til at sikre innovation og forretningsudvikling i små turismevirksomheder. Indledningsvist etableres teoretisk set en relation imellem turisme og design, hvorefter principper og anvendelsesmuligheder for co-design for turismevirksomheder fremlægges. Herefter gennemgås en række konkrete cases fra TourismX projek-tet, hvor principper fra co-design er inddraget for at udvikle fire kontekst-tilpassede designmetoder - Skydeskiven, Aktivitetsmapping, Korrelations-mapping og Aktivitetsskemaet. Metoderne genererer idéer og løsningsforslag til konkrete udfordringer i virksomhedernes forretningsudvikling. Kapitlet argu-menterer for, at når man arbejder med små turismevirksomheder kan designmetoder være et godt red-skab i innovations- og forretningsudviklingsprocessen i den tidlige fase. Artiklen argumenterer dog for, at forskellige dele af designpaletten kan være særlig relevant i forskellige faser af udviklingsprocessen. Servicedesignmetoder være hensigtsmæssigt til at give virksomhederne en forståelse for deres forret-ning og udfordringer i en første fase. En co-design tilgang kan herefter være velegnet til at udvikle kon-tekst-tilpassede designmetoder, der fokuserer på enkelte udfordringer. Sidst, argumenteres der for at håndgribelige og visuelle manifestationer af kontekst-tilpassede designmetoder er gode til at engagere virksomhederne og skabe en fælles forståelse for processerne.
TitelForretningsudvikling og innovation i småskalaturisme
RedaktørerAnne-Mette Hjalager
ForlagAalborg Universitetsforlag
StatusAccepteret/In press - 2020

Citationsformater

Christensen, A. L., & Smed, S. G. (Accepteret/In press). Co-designmetoder til forretningsudvikling i små turismevirksomheder. I A-M. Hjalager (red.), Forretningsudvikling og innovation i småskalaturisme Aalborg Universitetsforlag.