Cyklisterne og det røde lys

Niels Agerholm, Andreas Bo Madsen

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

TidsskriftTrafik & Veje
Vol/bind97
Udgave nummer5
ISSN1903-7384
StatusAccepteret/In press - 1 maj 2019

• rødkørsel
  • cyklisme
  • Trafiksikkerhed

Agerholm, N., & Madsen, A. B. (Accepteret/In press). Cyklisterne og det røde lys. Trafik & Veje, 97(5).
Agerholm, Niels ; Madsen, Andreas Bo. / Cyklisterne og det røde lys. I: Trafik & Veje. 2019 ; Bind 97, Nr. 5.
@article{296a9f4fc07d4020837e8fb697133bd7,
title = "Cyklisterne og det r{\o}de lys",
abstract = "Et studenterprojekt p{\aa} AAU har gennemg{\aa}et litteraturen om cyklister og r{\o}dk{\o}rsel. Litteraturen viser generelt, at en betydelig del af cyklisterne k{\o}rer over for r{\o}dt lys. Andelen af r{\o}dk{\o}rsler er varierende i forskellige lande, hvor cykelkulturen er forskellig. Cyklisters villighed til at passere et r{\o}dt lys afh{\ae}nger blandt andet af tilstedev{\ae}relse af andre cyklister ved det r{\o}de lys.",
keywords = "r{\o}dk{\o}rsel, cyklisme, Trafiksikkerhed",
author = "Niels Agerholm and Madsen, {Andreas Bo}",
year = "2019",
month = "5",
day = "1",
volume = "97",
journal = "Trafik & Veje",
issn = "1903-7384",
publisher = "Dansk Vejtidsskrift ApS",
number = "5",

Agerholm, N & Madsen, AB 2019, 'Cyklisterne og det røde lys', Trafik & Veje, bind 97, nr. 5.

Cyklisterne og det røde lys. / Agerholm, Niels; Madsen, Andreas Bo.

I: Trafik & Veje, Bind 97, Nr. 5, 01.05.2019.

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

TY - JOUR

T1 - Cyklisterne og det røde lys

AU - Agerholm, Niels

AU - Madsen, Andreas Bo

PY - 2019/5/1

Y1 - 2019/5/1

N2 - Et studenterprojekt på AAU har gennemgået litteraturen om cyklister og rødkørsel. Litteraturen viser generelt, at en betydelig del af cyklisterne kører over for rødt lys. Andelen af rødkørsler er varierende i forskellige lande, hvor cykelkulturen er forskellig. Cyklisters villighed til at passere et rødt lys afhænger blandt andet af tilstedeværelse af andre cyklister ved det røde lys.

AB - Et studenterprojekt på AAU har gennemgået litteraturen om cyklister og rødkørsel. Litteraturen viser generelt, at en betydelig del af cyklisterne kører over for rødt lys. Andelen af rødkørsler er varierende i forskellige lande, hvor cykelkulturen er forskellig. Cyklisters villighed til at passere et rødt lys afhænger blandt andet af tilstedeværelse af andre cyklister ved det røde lys.

KW - rødkørsel

KW - cyklisme

KW - Trafiksikkerhed

M3 - Tidsskriftartikel

VL - 97

JO - Trafik & Veje

JF - Trafik & Veje

SN - 1903-7384

IS - 5

Agerholm N, Madsen AB. Cyklisterne og det røde lys. Trafik & Veje. 2019 maj 1;97(5).