Dannelse og kompetenceudvikling

  Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapport/konference proceedingBidrag til bog/antologiForskningpeer review

  Resumé

  Artiklen udvikler et livsfilosofisk svar på spørgsmålet om, hvad dannelse er - i relation til de moderne diskussion om kompetenceudvikling. Der skelnes dels mellem tre niveauer i dannelsen (fra noget helt generelt: menneskelig vækst til det specifikke dannelsesindhold i en uddannelse), dels mellem dannelse som formning og som selvdannelse. Ud fra denne livsfilosofiske teori om dannelse gives et svar på spørgsmålet om hvilke kernekompetencer man finder hos den gode lærer, og der afsluttes med en stillingtagen til en relativt ny teori om dannelse som knyttet til anerkendelseskompetence.
  OriginalsprogDansk
  TitelLæring og forandring : Tværfaglige perspektiver
  RedaktørerAnnie Aarup Jensen, Palle Rasmussen
  Udgivelses stedAalborg
  ForlagAalborg Universitetsforlag
  Publikationsdato2009
  Udgave1
  Sider121-136
  ISBN (Trykt)8773079499, 9788773079492
  StatusUdgivet - 2009

  Emneord

  • Dannelse
  • Kompetence
  • Lærer
  • Livsfilosofisk teori

  Citer dette

  Pahuus, M. (2009). Dannelse og kompetenceudvikling. I A. Aarup Jensen, & P. Rasmussen (red.), Læring og forandring: Tværfaglige perspektiver (1 udg., s. 121-136). Aalborg: Aalborg Universitetsforlag.
  Pahuus, Mogens. / Dannelse og kompetenceudvikling. Læring og forandring: Tværfaglige perspektiver. red. / Annie Aarup Jensen ; Palle Rasmussen. 1. udg. Aalborg : Aalborg Universitetsforlag, 2009. s. 121-136
  @inbook{d14d98f0f20711deb63d000ea68e967b,
  title = "Dannelse og kompetenceudvikling",
  abstract = "Artiklen udvikler et livsfilosofisk svar p{\aa} sp{\o}rgsm{\aa}let om, hvad dannelse er - i relation til de moderne diskussion om kompetenceudvikling. Der skelnes dels mellem tre niveauer i dannelsen (fra noget helt generelt: menneskelig v{\ae}kst til det specifikke dannelsesindhold i en uddannelse), dels mellem dannelse som formning og som selvdannelse. Ud fra denne livsfilosofiske teori om dannelse gives et svar p{\aa} sp{\o}rgsm{\aa}let om hvilke kernekompetencer man finder hos den gode l{\ae}rer, og der afsluttes med en stillingtagen til en relativt ny teori om dannelse som knyttet til anerkendelseskompetence.",
  keywords = "Dannelse, Kompetence, L{\ae}rer, Livsfilosofisk teori",
  author = "Mogens Pahuus",
  year = "2009",
  language = "Dansk",
  isbn = "8773079499",
  pages = "121--136",
  editor = "{Aarup Jensen}, Annie and Palle Rasmussen",
  booktitle = "L{\ae}ring og forandring",
  publisher = "Aalborg Universitetsforlag",
  edition = "1",

  }

  Pahuus, M 2009, Dannelse og kompetenceudvikling. i A Aarup Jensen & P Rasmussen (red), Læring og forandring: Tværfaglige perspektiver. 1 udg, Aalborg Universitetsforlag, Aalborg, s. 121-136.

  Dannelse og kompetenceudvikling. / Pahuus, Mogens.

  Læring og forandring: Tværfaglige perspektiver. red. / Annie Aarup Jensen; Palle Rasmussen. 1. udg. Aalborg : Aalborg Universitetsforlag, 2009. s. 121-136.

  Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapport/konference proceedingBidrag til bog/antologiForskningpeer review

  TY - CHAP

  T1 - Dannelse og kompetenceudvikling

  AU - Pahuus, Mogens

  PY - 2009

  Y1 - 2009

  N2 - Artiklen udvikler et livsfilosofisk svar på spørgsmålet om, hvad dannelse er - i relation til de moderne diskussion om kompetenceudvikling. Der skelnes dels mellem tre niveauer i dannelsen (fra noget helt generelt: menneskelig vækst til det specifikke dannelsesindhold i en uddannelse), dels mellem dannelse som formning og som selvdannelse. Ud fra denne livsfilosofiske teori om dannelse gives et svar på spørgsmålet om hvilke kernekompetencer man finder hos den gode lærer, og der afsluttes med en stillingtagen til en relativt ny teori om dannelse som knyttet til anerkendelseskompetence.

  AB - Artiklen udvikler et livsfilosofisk svar på spørgsmålet om, hvad dannelse er - i relation til de moderne diskussion om kompetenceudvikling. Der skelnes dels mellem tre niveauer i dannelsen (fra noget helt generelt: menneskelig vækst til det specifikke dannelsesindhold i en uddannelse), dels mellem dannelse som formning og som selvdannelse. Ud fra denne livsfilosofiske teori om dannelse gives et svar på spørgsmålet om hvilke kernekompetencer man finder hos den gode lærer, og der afsluttes med en stillingtagen til en relativt ny teori om dannelse som knyttet til anerkendelseskompetence.

  KW - Dannelse

  KW - Kompetence

  KW - Lærer

  KW - Livsfilosofisk teori

  M3 - Bidrag til bog/antologi

  SN - 8773079499

  SN - 9788773079492

  SP - 121

  EP - 136

  BT - Læring og forandring

  A2 - Aarup Jensen, Annie

  A2 - Rasmussen, Palle

  PB - Aalborg Universitetsforlag

  CY - Aalborg

  ER -

  Pahuus M. Dannelse og kompetenceudvikling. I Aarup Jensen A, Rasmussen P, red., Læring og forandring: Tværfaglige perspektiver. 1 udg. Aalborg: Aalborg Universitetsforlag. 2009. s. 121-136