Dansk samtidslyrik

Peter Stein Larsen (Redaktør), Louise Mønster (Redaktør)

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportAntologiForskningpeer review

10418 Downloads (Pure)

Resumé

Dansk samtidslyrik er det første bind i en serie, der beskæftiger sig med samtidslyrik mellem genrer, kunstarter og medier i en dansk, en nordisk og en global kontekst. Antologien præsente¬rer nye interdisciplinære metoder til læsning af samtidslyrikken og diskuterer de litteratur- og kunsthistoriske, sociale og politi¬ske implikationer af lyrikkens ekspansion som genre.
Dansk samtidslyrik indeholder tretten artikler om en mængde forskelligartede poetiske udtryksformer og retninger. Det gælder bl.a. konceptualisme, kunstnerbøger, nymaterialisme, interakti¬onslyrik, kortdigte, performativ poesi og blogpoesi. Antologien ønsker at inspirere til forskning og undervisning inden for et af samtidens mest righoldige, fascinerende og udfordrende kunst¬neriske felter.
OriginalsprogDansk
ForlagAalborg Universitetsforlag
Antal sider306
ISBN (Trykt)978-87-7112-341-8
StatusUdgivet - 11 dec. 2015
NavnStudies in Contemporary Poetry
ISSN2445-7094

Bibliografisk note

Der er bidrag af følgende:
Mikkel Krause Frantzen, Martin Gregersen, Susanne Kemp, Stefan Kjerkegaard,
Rikke Andersen Kraglund, Thomas Hvid Kromann, Louise Mønster, Birgitte Stougaard Pedersen, Rene Rasmussen, Michael Kallesoe Schmidt, Jakob Schweppenhauser, Martin Glaz Serup, Tobias Skiveren og Marianne Stidsen.

Dansk samtidslyrik er 1. udgivelse i serien Studies in Contemporary Poetry / Studier i samtidslyrik.

Citer dette

Larsen, P. S., & Mønster, L. (red.) (2015). Dansk samtidslyrik. Aalborg Universitetsforlag. Studies in Contemporary Poetry
Larsen, Peter Stein (Redaktør) ; Mønster, Louise (Redaktør). / Dansk samtidslyrik. Aalborg Universitetsforlag, 2015. 306 s. (Studies in Contemporary Poetry).
@book{b199cfee741c45e985641625024f9206,
title = "Dansk samtidslyrik",
abstract = "Dansk samtidslyrik er det f{\o}rste bind i en serie, der besk{\ae}ftiger sig med samtidslyrik mellem genrer, kunstarter og medier i en dansk, en nordisk og en global kontekst. Antologien pr{\ae}sente¬rer nye interdisciplin{\ae}re metoder til l{\ae}sning af samtidslyrikken og diskuterer de litteratur- og kunsthistoriske, sociale og politi¬ske implikationer af lyrikkens ekspansion som genre.Dansk samtidslyrik indeholder tretten artikler om en m{\ae}ngde forskelligartede poetiske udtryksformer og retninger. Det g{\ae}lder bl.a. konceptualisme, kunstnerb{\o}ger, nymaterialisme, interakti¬onslyrik, kortdigte, performativ poesi og blogpoesi. Antologien {\o}nsker at inspirere til forskning og undervisning inden for et af samtidens mest righoldige, fascinerende og udfordrende kunst¬neriske felter.",
editor = "Larsen, {Peter Stein} and Louise M{\o}nster",
note = "Der er bidrag af f{\o}lgende: Mikkel Krause Frantzen, Martin Gregersen, Susanne Kemp, Stefan Kjerkegaard, Rikke Andersen Kraglund, Thomas Hvid Kromann, Louise M{\o}nster, Birgitte Stougaard Pedersen, Rene Rasmussen, Michael Kallesoe Schmidt, Jakob Schweppenhauser, Martin Glaz Serup, Tobias Skiveren og Marianne Stidsen. Dansk samtidslyrik er 1. udgivelse i serien Studies in Contemporary Poetry / Studier i samtidslyrik.",
year = "2015",
month = "12",
day = "11",
language = "Dansk",
isbn = "978-87-7112-341-8",
publisher = "Aalborg Universitetsforlag",

}

Larsen, PS & Mønster, L (red) 2015, Dansk samtidslyrik. Studies in Contemporary Poetry, Aalborg Universitetsforlag.

Dansk samtidslyrik. / Larsen, Peter Stein (Redaktør); Mønster, Louise (Redaktør).

Aalborg Universitetsforlag, 2015. 306 s.

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportAntologiForskningpeer review

TY - BOOK

T1 - Dansk samtidslyrik

A2 - Larsen, Peter Stein

A2 - Mønster, Louise

N1 - Der er bidrag af følgende: Mikkel Krause Frantzen, Martin Gregersen, Susanne Kemp, Stefan Kjerkegaard, Rikke Andersen Kraglund, Thomas Hvid Kromann, Louise Mønster, Birgitte Stougaard Pedersen, Rene Rasmussen, Michael Kallesoe Schmidt, Jakob Schweppenhauser, Martin Glaz Serup, Tobias Skiveren og Marianne Stidsen. Dansk samtidslyrik er 1. udgivelse i serien Studies in Contemporary Poetry / Studier i samtidslyrik.

PY - 2015/12/11

Y1 - 2015/12/11

N2 - Dansk samtidslyrik er det første bind i en serie, der beskæftiger sig med samtidslyrik mellem genrer, kunstarter og medier i en dansk, en nordisk og en global kontekst. Antologien præsente¬rer nye interdisciplinære metoder til læsning af samtidslyrikken og diskuterer de litteratur- og kunsthistoriske, sociale og politi¬ske implikationer af lyrikkens ekspansion som genre.Dansk samtidslyrik indeholder tretten artikler om en mængde forskelligartede poetiske udtryksformer og retninger. Det gælder bl.a. konceptualisme, kunstnerbøger, nymaterialisme, interakti¬onslyrik, kortdigte, performativ poesi og blogpoesi. Antologien ønsker at inspirere til forskning og undervisning inden for et af samtidens mest righoldige, fascinerende og udfordrende kunst¬neriske felter.

AB - Dansk samtidslyrik er det første bind i en serie, der beskæftiger sig med samtidslyrik mellem genrer, kunstarter og medier i en dansk, en nordisk og en global kontekst. Antologien præsente¬rer nye interdisciplinære metoder til læsning af samtidslyrikken og diskuterer de litteratur- og kunsthistoriske, sociale og politi¬ske implikationer af lyrikkens ekspansion som genre.Dansk samtidslyrik indeholder tretten artikler om en mængde forskelligartede poetiske udtryksformer og retninger. Det gælder bl.a. konceptualisme, kunstnerbøger, nymaterialisme, interakti¬onslyrik, kortdigte, performativ poesi og blogpoesi. Antologien ønsker at inspirere til forskning og undervisning inden for et af samtidens mest righoldige, fascinerende og udfordrende kunst¬neriske felter.

UR - http://aauforlag.dk/nyheder/dansk-samtidslyrik-%281%29.aspx

M3 - Antologi

SN - 978-87-7112-341-8

BT - Dansk samtidslyrik

PB - Aalborg Universitetsforlag

ER -

Larsen PS, (ed.), Mønster L, (ed.). Dansk samtidslyrik. Aalborg Universitetsforlag, 2015. 306 s. (Studies in Contemporary Poetry).