DDN’s historie, tilblivelse og profil

Publikation: Working paperForskning

75 Downloads (Pure)

Abstrakt

I dette kapitel analyseres forhistorien til DDN samt udviklingen af profi-len i den tidlige fase i efteråret 1999 og foråret 2000. Ideen om et IT-fyrtårn i Nordjylland blev fremsat af forskningsministeren ved Aalborg Universitets 25 års jubilæum i 1999 og blev nærmere uddybet i Dyb-kjær-Lindgaard rapporten om Det Digitale Danmark senere samme år. Udformningen af DDN aktiverede regionens aktører ganske betydeligt. Ikke mindst Nordjyllands Amt og de nordjyske kommuner blev meget aktivt engageret undervejs. Profilen af DDN ændredes væsentligt. Resultatet blev et meget bredt favnende program, som fik stor medieopmærksomhed. Aalborg Universitets forskningsmiljøer indenfor trådløs kommunikation, den lokale industriklynge indenfor samme felt samt forskerparken NOVI havnede på sidelinjen i denne proces. Kapitlet analyserer nærmere hvorfor og hvordan.
StatusUdgivet - 1 jan. 2004

Bibliografisk note

WORKING PAPER: A revised version is published as Dalum, B & Pedersen, CØR 2004, 'DDN's historie, tilblivelse og profil'. i Dirck-nick-Holmfeld, Lone ; Dalum, Bent ; Ulrich, Jens ; Boisen, Egil (red.), Det Digitale Nordjylland - IKT og omstilling til netværkssamfundet?. Aalborg Universitetsforlag, Aalborg, s. 15-32.

Citationsformater