DDN’s historie, tilblivelse og profil

Publikation: Working paperForskning

64 Downloads (Pure)

StatusUdgivet - 1 jan. 2004

Bibliografisk note

@techreport{1af946b137014170b3f295269307b6ba,
title = "DDN’s historie, tilblivelse og profil",
abstract = "I dette kapitel analyseres forhistorien til DDN samt udviklingen af profi-len i den tidlige fase i efter{\aa}ret 1999 og for{\aa}ret 2000. Ideen om et IT-fyrt{\aa}rn i Nordjylland blev fremsat af forskningsministeren ved Aalborg Universitets 25 {\aa}rs jubil{\ae}um i 1999 og blev n{\ae}rmere uddybet i Dyb-kj{\ae}r-Lindgaard rapporten om Det Digitale Danmark senere samme {\aa}r. Udformningen af DDN aktiverede regionens akt{\o}rer ganske betydeligt. Ikke mindst Nordjyllands Amt og de nordjyske kommuner blev meget aktivt engageret undervejs. Profilen af DDN {\ae}ndredes v{\ae}sentligt. Resultatet blev et meget bredt favnende program, som fik stor medieopm{\ae}rksomhed. Aalborg Universitets forskningsmilj{\o}er indenfor tr{\aa}dl{\o}s kommunikation, den lokale industriklynge indenfor samme felt samt forskerparken NOVI havnede p{\aa} sidelinjen i denne proces. Kapitlet analyserer n{\ae}rmere hvorfor og hvordan.",
author = "Bent Dalum and {\O}stergaard, {Christian Richter}",
note = "WORKING PAPER: A revised version is published as Dalum, B & Pedersen, C{\O}R 2004, 'DDN's historie, tilblivelse og profil'. i Dirck-nick-Holmfeld, Lone ; Dalum, Bent ; Ulrich, Jens ; Boisen, Egil (red.), Det Digitale Nordjylland - IKT og omstilling til netv{\ae}rkssamfundet?. Aalborg Universitetsforlag, Aalborg, s. 15-32.",
year = "2004",
month = "1",
day = "1",
type = "WorkingPaper",

DDN’s historie, tilblivelse og profil. / Dalum, Bent; Østergaard, Christian Richter.

2004.

Publikation: Working paperForskning

TY - UNPB

T1 - DDN’s historie, tilblivelse og profil

AU - Dalum, Bent

AU - Østergaard, Christian Richter

N1 - WORKING PAPER: A revised version is published as Dalum, B & Pedersen, CØR 2004, 'DDN's historie, tilblivelse og profil'. i Dirck-nick-Holmfeld, Lone ; Dalum, Bent ; Ulrich, Jens ; Boisen, Egil (red.), Det Digitale Nordjylland - IKT og omstilling til netværkssamfundet?. Aalborg Universitetsforlag, Aalborg, s. 15-32.

PY - 2004/1/1

Y1 - 2004/1/1

N2 - I dette kapitel analyseres forhistorien til DDN samt udviklingen af profi-len i den tidlige fase i efteråret 1999 og foråret 2000. Ideen om et IT-fyrtårn i Nordjylland blev fremsat af forskningsministeren ved Aalborg Universitets 25 års jubilæum i 1999 og blev nærmere uddybet i Dyb-kjær-Lindgaard rapporten om Det Digitale Danmark senere samme år. Udformningen af DDN aktiverede regionens aktører ganske betydeligt. Ikke mindst Nordjyllands Amt og de nordjyske kommuner blev meget aktivt engageret undervejs. Profilen af DDN ændredes væsentligt. Resultatet blev et meget bredt favnende program, som fik stor medieopmærksomhed. Aalborg Universitets forskningsmiljøer indenfor trådløs kommunikation, den lokale industriklynge indenfor samme felt samt forskerparken NOVI havnede på sidelinjen i denne proces. Kapitlet analyserer nærmere hvorfor og hvordan.

AB - I dette kapitel analyseres forhistorien til DDN samt udviklingen af profi-len i den tidlige fase i efteråret 1999 og foråret 2000. Ideen om et IT-fyrtårn i Nordjylland blev fremsat af forskningsministeren ved Aalborg Universitets 25 års jubilæum i 1999 og blev nærmere uddybet i Dyb-kjær-Lindgaard rapporten om Det Digitale Danmark senere samme år. Udformningen af DDN aktiverede regionens aktører ganske betydeligt. Ikke mindst Nordjyllands Amt og de nordjyske kommuner blev meget aktivt engageret undervejs. Profilen af DDN ændredes væsentligt. Resultatet blev et meget bredt favnende program, som fik stor medieopmærksomhed. Aalborg Universitets forskningsmiljøer indenfor trådløs kommunikation, den lokale industriklynge indenfor samme felt samt forskerparken NOVI havnede på sidelinjen i denne proces. Kapitlet analyserer nærmere hvorfor og hvordan.

M3 - Working paper

BT - DDN’s historie, tilblivelse og profil