De topmotiverede unge

Eksport af forskningsdata: Bog/antologi/afhandling/rapportBogForskning

Resumé

Det kan undertiden være svært for underviserne i det traditionelle uddannelsessystem at motivere og engagere de unge, og mange unge kæmper selv en kamp for at ”tage sig sammen”. Der findes imidlertid andre unge, der er endog meget motiverede – ja, ligefrem topmotiverede.
Omdrejningspunktet i De topmotiverede unge er samtaler med ti unge, der skiller sig ud ved i særlig grad at udfolde engagement og virkelyst inden for et bestemt område. De er entreprenante, kreative, skæve, ambitiøse og stikker på forskellig vis næsen frem. Nogle står på egne ben, andre handler i fællesskab. Nogle er blevet hjulpet frem af uddannelsessystemet, andre har fundet deres vej på trods. Nogle arbejder for en bedre verden, andre er dedikeret til et lille nørdet projekt. Nogle drømmer om succes, penge og berømmelse, mens dette for andre er helt underordnet.
Med udgangspunkt i disse ti unges beretninger giver bogens forfattere deres bud på, hvad der uden for uddannelsessystemet skaber motivation for unge, hvilke fremtidsperspektiver fortællingerne peger på, og hvad kan man gøre for at skabe og støtte unges motivation i og uden for uddannelsessystemet.
Bogen indledes med en beskrivelse af de samfundsmæssige og kulturelle bevægelser og forandringer, som i disse år er med til at omforme ungdomslivet, og som de unge er en slags seismografer for. To afsluttende kapitler samler trådene ved at påpege sammenhænge og mønstre i fortællingerne.

Bogens forfattere er alle tilknyttet Center for Ungdomsforskning. Projektet bag udgivelsen ”Unges lyst til læring” er støttet af Egmont Fonden.
OriginalsprogDansk
Forlag/udgivende institutionHans Reitzels Forlag
Udgave1
Antal sider276
ISBN (tryk)978-87-412-6523-0
ISBN (elektronisk)978-87-412-7303-7
PublikationsstatusUdgivet - 22 maj 2018

Emneord

 • unge
 • motivation
 • uddannelse
 • maker
 • gamer
 • youtube
 • topmotiveret
 • tendenser
 • ungdom
 • pædagogik
 • børn og forældre
 • læring

Citer dette

@book{c3019669f0d34203812278eef11aced3,
title = "De topmotiverede unge",
abstract = "Det kan undertiden v{\ae}re sv{\ae}rt for underviserne i det traditionelle uddannelsessystem at motivere og engagere de unge, og mange unge k{\ae}mper selv en kamp for at ”tage sig sammen”. Der findes imidlertid andre unge, der er endog meget motiverede – ja, ligefrem topmotiverede.Omdrejningspunktet i De topmotiverede unge er samtaler med ti unge, der skiller sig ud ved i s{\ae}rlig grad at udfolde engagement og virkelyst inden for et bestemt omr{\aa}de. De er entreprenante, kreative, sk{\ae}ve, ambiti{\o}se og stikker p{\aa} forskellig vis n{\ae}sen frem. Nogle st{\aa}r p{\aa} egne ben, andre handler i f{\ae}llesskab. Nogle er blevet hjulpet frem af uddannelsessystemet, andre har fundet deres vej p{\aa} trods. Nogle arbejder for en bedre verden, andre er dedikeret til et lille n{\o}rdet projekt. Nogle dr{\o}mmer om succes, penge og ber{\o}mmelse, mens dette for andre er helt underordnet.Med udgangspunkt i disse ti unges beretninger giver bogens forfattere deres bud p{\aa}, hvad der uden for uddannelsessystemet skaber motivation for unge, hvilke fremtidsperspektiver fort{\ae}llingerne peger p{\aa}, og hvad kan man g{\o}re for at skabe og st{\o}tte unges motivation i og uden for uddannelsessystemet.Bogen indledes med en beskrivelse af de samfundsm{\ae}ssige og kulturelle bev{\ae}gelser og forandringer, som i disse {\aa}r er med til at omforme ungdomslivet, og som de unge er en slags seismografer for. To afsluttende kapitler samler tr{\aa}dene ved at p{\aa}pege sammenh{\ae}nge og m{\o}nstre i fort{\ae}llingerne.Bogens forfattere er alle tilknyttet Center for Ungdomsforskning. Projektet bag udgivelsen ”Unges lyst til l{\ae}ring” er st{\o}ttet af Egmont Fonden.",
keywords = "unge, motivation, uddannelse, maker, gamer, youtube, topmotiveret, tendenser, ungdom, p{\ae}dagogik, b{\o}rn og for{\ae}ldre, l{\ae}ring",
author = "Noemi Katznelson and S{\o}rensen, {Niels Ulrik} and Nielsen, {Mette Lykke} and Mette Pless",
year = "2018",
month = "5",
day = "22",
language = "Dansk",
isbn = "978-87-412-6523-0",
publisher = "Hans Reitzels Forlag",
address = "Danmark",
edition = "1",

}

De topmotiverede unge. / Katznelson, Noemi; Sørensen, Niels Ulrik; Nielsen, Mette Lykke; Pless, Mette.

1 redaktører Hans Reitzels Forlag, 2018. 276 s.

Eksport af forskningsdata: Bog/antologi/afhandling/rapportBogForskning

TY - BOOK

T1 - De topmotiverede unge

AU - Katznelson, Noemi

AU - Sørensen, Niels Ulrik

AU - Nielsen, Mette Lykke

AU - Pless, Mette

PY - 2018/5/22

Y1 - 2018/5/22

N2 - Det kan undertiden være svært for underviserne i det traditionelle uddannelsessystem at motivere og engagere de unge, og mange unge kæmper selv en kamp for at ”tage sig sammen”. Der findes imidlertid andre unge, der er endog meget motiverede – ja, ligefrem topmotiverede.Omdrejningspunktet i De topmotiverede unge er samtaler med ti unge, der skiller sig ud ved i særlig grad at udfolde engagement og virkelyst inden for et bestemt område. De er entreprenante, kreative, skæve, ambitiøse og stikker på forskellig vis næsen frem. Nogle står på egne ben, andre handler i fællesskab. Nogle er blevet hjulpet frem af uddannelsessystemet, andre har fundet deres vej på trods. Nogle arbejder for en bedre verden, andre er dedikeret til et lille nørdet projekt. Nogle drømmer om succes, penge og berømmelse, mens dette for andre er helt underordnet.Med udgangspunkt i disse ti unges beretninger giver bogens forfattere deres bud på, hvad der uden for uddannelsessystemet skaber motivation for unge, hvilke fremtidsperspektiver fortællingerne peger på, og hvad kan man gøre for at skabe og støtte unges motivation i og uden for uddannelsessystemet.Bogen indledes med en beskrivelse af de samfundsmæssige og kulturelle bevægelser og forandringer, som i disse år er med til at omforme ungdomslivet, og som de unge er en slags seismografer for. To afsluttende kapitler samler trådene ved at påpege sammenhænge og mønstre i fortællingerne.Bogens forfattere er alle tilknyttet Center for Ungdomsforskning. Projektet bag udgivelsen ”Unges lyst til læring” er støttet af Egmont Fonden.

AB - Det kan undertiden være svært for underviserne i det traditionelle uddannelsessystem at motivere og engagere de unge, og mange unge kæmper selv en kamp for at ”tage sig sammen”. Der findes imidlertid andre unge, der er endog meget motiverede – ja, ligefrem topmotiverede.Omdrejningspunktet i De topmotiverede unge er samtaler med ti unge, der skiller sig ud ved i særlig grad at udfolde engagement og virkelyst inden for et bestemt område. De er entreprenante, kreative, skæve, ambitiøse og stikker på forskellig vis næsen frem. Nogle står på egne ben, andre handler i fællesskab. Nogle er blevet hjulpet frem af uddannelsessystemet, andre har fundet deres vej på trods. Nogle arbejder for en bedre verden, andre er dedikeret til et lille nørdet projekt. Nogle drømmer om succes, penge og berømmelse, mens dette for andre er helt underordnet.Med udgangspunkt i disse ti unges beretninger giver bogens forfattere deres bud på, hvad der uden for uddannelsessystemet skaber motivation for unge, hvilke fremtidsperspektiver fortællingerne peger på, og hvad kan man gøre for at skabe og støtte unges motivation i og uden for uddannelsessystemet.Bogen indledes med en beskrivelse af de samfundsmæssige og kulturelle bevægelser og forandringer, som i disse år er med til at omforme ungdomslivet, og som de unge er en slags seismografer for. To afsluttende kapitler samler trådene ved at påpege sammenhænge og mønstre i fortællingerne.Bogens forfattere er alle tilknyttet Center for Ungdomsforskning. Projektet bag udgivelsen ”Unges lyst til læring” er støttet af Egmont Fonden.

KW - unge

KW - motivation

KW - uddannelse

KW - maker

KW - gamer

KW - youtube

KW - topmotiveret

KW - tendenser

KW - ungdom

KW - pædagogik

KW - børn og forældre

KW - læring

UR - https://www.cefu.dk/emner/videnskabelige-publikationer/videnskabelige-publikationer/de-topmotiverede-unge.aspx

UR - http://hansreitzel.dk/P%C3%A6dagogik/De-topmotiverede-unge/9788741265230

UR - https://ibog3.gyldendal.dk/de_topmotiverede_unge#/double/1/

M3 - Bog

SN - 978-87-412-6523-0

BT - De topmotiverede unge

PB - Hans Reitzels Forlag

ER -

Katznelson N, Sørensen NU, Nielsen ML, Pless M. De topmotiverede unge. 1 redaktører Hans Reitzels Forlag, 2018. 276 s.