Demensproblematikken: En institutionel etnografi af en livsverden og en professionel indsats

Kjeld Høgsbro, Alice Katrine Burholt

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportBogForskningpeer review

Resumé

Bogen er en såkaldt ’thick description’ af problemstillingerne på to boenheder for mennesker med demens og forskellige psykiatriske problemstillinger, herunder nogle til tider voldsomme udadreagerende reaktioner. Forfatterne har fulgt boenhederne igennem et år med interview og observationer og på denne måde skaffet sig et overblik over beboernes verden og en indsigt i de professionelle dilemmaer i arbejdet. Bogen beskriver både det konkrete daglige samspil mellem beboere og personale og de påvirkninger der kommer udefra i form af de krav og betingelser der knytter sig til ledelse og samarbejde indenfor det samlede regionale tilbud.
OriginalsprogDansk
Udgivelses stedAalborg
ForlagAalborg Universitetsforlag
Antal sider372
ISBN (Trykt)978-87-7112-350-0
StatusUdgivet - 2015

Emneord

  • Demens
  • Institutionel etnografi
  • socialpsykiatri
  • rehabilitering
  • Boenheder

Citer dette

Høgsbro, Kjeld ; Burholt, Alice Katrine. / Demensproblematikken : En institutionel etnografi af en livsverden og en professionel indsats. Aalborg : Aalborg Universitetsforlag, 2015. 372 s.
@book{7be3e3aabde3443b8dcca74e32f90998,
title = "Demensproblematikken: En institutionel etnografi af en livsverden og en professionel indsats",
abstract = "Bogen er en s{\aa}kaldt ’thick description’ af problemstillingerne p{\aa} to boenheder for mennesker med demens og forskellige psykiatriske problemstillinger, herunder nogle til tider voldsomme udadreagerende reaktioner. Forfatterne har fulgt boenhederne igennem et {\aa}r med interview og observationer og p{\aa} denne m{\aa}de skaffet sig et overblik over beboernes verden og en indsigt i de professionelle dilemmaer i arbejdet. Bogen beskriver b{\aa}de det konkrete daglige samspil mellem beboere og personale og de p{\aa}virkninger der kommer udefra i form af de krav og betingelser der knytter sig til ledelse og samarbejde indenfor det samlede regionale tilbud.",
keywords = "Demens, Institutionel etnografi, socialpsykiatri, rehabilitering, Boenheder",
author = "Kjeld H{\o}gsbro and Burholt, {Alice Katrine}",
year = "2015",
language = "Dansk",
isbn = "978-87-7112-350-0",
publisher = "Aalborg Universitetsforlag",

}

Demensproblematikken : En institutionel etnografi af en livsverden og en professionel indsats. / Høgsbro, Kjeld; Burholt, Alice Katrine.

Aalborg : Aalborg Universitetsforlag, 2015. 372 s.

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportBogForskningpeer review

TY - BOOK

T1 - Demensproblematikken

T2 - En institutionel etnografi af en livsverden og en professionel indsats

AU - Høgsbro, Kjeld

AU - Burholt, Alice Katrine

PY - 2015

Y1 - 2015

N2 - Bogen er en såkaldt ’thick description’ af problemstillingerne på to boenheder for mennesker med demens og forskellige psykiatriske problemstillinger, herunder nogle til tider voldsomme udadreagerende reaktioner. Forfatterne har fulgt boenhederne igennem et år med interview og observationer og på denne måde skaffet sig et overblik over beboernes verden og en indsigt i de professionelle dilemmaer i arbejdet. Bogen beskriver både det konkrete daglige samspil mellem beboere og personale og de påvirkninger der kommer udefra i form af de krav og betingelser der knytter sig til ledelse og samarbejde indenfor det samlede regionale tilbud.

AB - Bogen er en såkaldt ’thick description’ af problemstillingerne på to boenheder for mennesker med demens og forskellige psykiatriske problemstillinger, herunder nogle til tider voldsomme udadreagerende reaktioner. Forfatterne har fulgt boenhederne igennem et år med interview og observationer og på denne måde skaffet sig et overblik over beboernes verden og en indsigt i de professionelle dilemmaer i arbejdet. Bogen beskriver både det konkrete daglige samspil mellem beboere og personale og de påvirkninger der kommer udefra i form af de krav og betingelser der knytter sig til ledelse og samarbejde indenfor det samlede regionale tilbud.

KW - Demens

KW - Institutionel etnografi

KW - socialpsykiatri

KW - rehabilitering

KW - Boenheder

UR - http://aauforlag.dk/Shop/sociologi/demensproblematikken-en-institutionel-etnogra.aspx

M3 - Bog

SN - 978-87-7112-350-0

BT - Demensproblematikken

PB - Aalborg Universitetsforlag

CY - Aalborg

ER -