Den danske model i den offentlige sektor: Danmark i et nordisk perspektiv

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportBogForskningpeer review

Resumé

Den såkaldt danske model på det offentlige område er de senere år blevet udfordret. Den danske model indebærer, at arbejdsmarkedets parter, dvs. lønmodtagere og arbejdsgivere, forhandler kollektive overenskomster og løser konflikter uden statslig indblanding. Modellen virker imidlertid bedre på det private end på det offentlige område. Denne bog analyserer nogle af de store udfordringer, der opstår, når et forhandlings- og konfliktløsningssystem flyttes fra den private til den offentlige sektor.
OriginalsprogDansk
Udgivelses stedDanma
ForlagDjøf Forlag
Udgave1. udgave
Antal sider280
ISBN (Trykt)9788757442663
StatusUdgivet - 24 jan. 2019
NavnArbejdsmarkedsforhold

Emneord

  • Den danske model
  • OK18
  • Overenskomstforhandlinger
  • Aftalemodel

Citer dette

Høgedahl, L. K. (2019). Den danske model i den offentlige sektor: Danmark i et nordisk perspektiv. (1. udgave udg.) Danma: Djøf Forlag. Arbejdsmarkedsforhold
Høgedahl, Laust Kristian. / Den danske model i den offentlige sektor : Danmark i et nordisk perspektiv. 1. udgave udg. Danma : Djøf Forlag, 2019. 280 s. (Arbejdsmarkedsforhold).
@book{2e26e0647dd342689734b53d63d131dc,
title = "Den danske model i den offentlige sektor: Danmark i et nordisk perspektiv",
abstract = "Den s{\aa}kaldt danske model p{\aa} det offentlige omr{\aa}de er de senere {\aa}r blevet udfordret. Den danske model indeb{\ae}rer, at arbejdsmarkedets parter, dvs. l{\o}nmodtagere og arbejdsgivere, forhandler kollektive overenskomster og l{\o}ser konflikter uden statslig indblanding. Modellen virker imidlertid bedre p{\aa} det private end p{\aa} det offentlige omr{\aa}de. Denne bog analyserer nogle af de store udfordringer, der opst{\aa}r, n{\aa}r et forhandlings- og konfliktl{\o}sningssystem flyttes fra den private til den offentlige sektor.",
keywords = "Den danske model, OK18, Overenskomstforhandlinger, Aftalemodel",
author = "H{\o}gedahl, {Laust Kristian}",
year = "2019",
month = "1",
day = "24",
language = "Dansk",
isbn = "9788757442663",
series = "Arbejdsmarkedsforhold",
publisher = "Dj{\o}f Forlag",
edition = "1. udgave",

}

Høgedahl, LK 2019, Den danske model i den offentlige sektor: Danmark i et nordisk perspektiv. Arbejdsmarkedsforhold, 1. udgave udg, Djøf Forlag, Danma.

Den danske model i den offentlige sektor : Danmark i et nordisk perspektiv. / Høgedahl, Laust Kristian.

1. udgave udg. Danma : Djøf Forlag, 2019. 280 s. (Arbejdsmarkedsforhold).

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportBogForskningpeer review

TY - BOOK

T1 - Den danske model i den offentlige sektor

T2 - Danmark i et nordisk perspektiv

AU - Høgedahl, Laust Kristian

PY - 2019/1/24

Y1 - 2019/1/24

N2 - Den såkaldt danske model på det offentlige område er de senere år blevet udfordret. Den danske model indebærer, at arbejdsmarkedets parter, dvs. lønmodtagere og arbejdsgivere, forhandler kollektive overenskomster og løser konflikter uden statslig indblanding. Modellen virker imidlertid bedre på det private end på det offentlige område. Denne bog analyserer nogle af de store udfordringer, der opstår, når et forhandlings- og konfliktløsningssystem flyttes fra den private til den offentlige sektor.

AB - Den såkaldt danske model på det offentlige område er de senere år blevet udfordret. Den danske model indebærer, at arbejdsmarkedets parter, dvs. lønmodtagere og arbejdsgivere, forhandler kollektive overenskomster og løser konflikter uden statslig indblanding. Modellen virker imidlertid bedre på det private end på det offentlige område. Denne bog analyserer nogle af de store udfordringer, der opstår, når et forhandlings- og konfliktløsningssystem flyttes fra den private til den offentlige sektor.

KW - Den danske model

KW - OK18

KW - Overenskomstforhandlinger

KW - Aftalemodel

M3 - Bog

SN - 9788757442663

T3 - Arbejdsmarkedsforhold

BT - Den danske model i den offentlige sektor

PB - Djøf Forlag

CY - Danma

ER -

Høgedahl LK. Den danske model i den offentlige sektor: Danmark i et nordisk perspektiv. 1. udgave udg. Danma: Djøf Forlag, 2019. 280 s. (Arbejdsmarkedsforhold).