Den filosofiske krimi. Med særligt fokus på Henning Mortensens Sondrup-trilogi

  Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelFormidling

  Resumé

  Når man starter en roman med et citat af filosoffen Ludwig Wittgenstein, er tonen allerede slået an. Lader man dernæst en mand finde dolket, bliver det hurtigt tydeligt, hvor vi befinder os: kriminalromanens sprossede skygge. Men hos den danske forfatter Henning Mortensen falder skyggerne på en ganske særlig måde, nemlig inden for en mere filosofisk krimi. Det er da også kendetegnende, at forlaget ikke har kaldt de tre bøger i den såkaldte Sondrup-trilogi for krimier – men slet og ret romaner.

  OriginalsprogDansk
  TidsskriftOvergrunden : et anderledes bogkatalog
  Udgave nummer6
  ISSN1902-3405
  StatusUdgivet - 2008

  Emneord

  • Krimifiktion
  • Filosofi

  Citer dette

  @article{df04a3406ba211dd92a2000ea68e967b,
  title = "Den filosofiske krimi. Med s{\ae}rligt fokus p{\aa} Henning Mortensens Sondrup-trilogi",
  abstract = "N{\aa}r man starter en roman med et citat af filosoffen Ludwig Wittgenstein, er tonen allerede sl{\aa}et an. Lader man dern{\ae}st en mand finde dolket, bliver det hurtigt tydeligt, hvor vi befinder os: kriminalromanens sprossede skygge. Men hos den danske forfatter Henning Mortensen falder skyggerne p{\aa} en ganske s{\ae}rlig m{\aa}de, nemlig inden for en mere filosofisk krimi. Det er da ogs{\aa} kendetegnende, at forlaget ikke har kaldt de tre b{\o}ger i den s{\aa}kaldte Sondrup-trilogi for krimier – men slet og ret romaner.",
  keywords = "Krimifiktion, Filosofi, Crime fiction, Philosophy",
  author = "Hansen, {Kim Toft}",
  year = "2008",
  language = "Dansk",
  journal = "Overgrunden : et anderledes bogkatalog",
  issn = "1902-3405",
  number = "6",

  }

  Den filosofiske krimi. Med særligt fokus på Henning Mortensens Sondrup-trilogi. / Hansen, Kim Toft.

  I: Overgrunden : et anderledes bogkatalog, Nr. 6, 2008.

  Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelFormidling

  TY - JOUR

  T1 - Den filosofiske krimi. Med særligt fokus på Henning Mortensens Sondrup-trilogi

  AU - Hansen, Kim Toft

  PY - 2008

  Y1 - 2008

  N2 - Når man starter en roman med et citat af filosoffen Ludwig Wittgenstein, er tonen allerede slået an. Lader man dernæst en mand finde dolket, bliver det hurtigt tydeligt, hvor vi befinder os: kriminalromanens sprossede skygge. Men hos den danske forfatter Henning Mortensen falder skyggerne på en ganske særlig måde, nemlig inden for en mere filosofisk krimi. Det er da også kendetegnende, at forlaget ikke har kaldt de tre bøger i den såkaldte Sondrup-trilogi for krimier – men slet og ret romaner.

  AB - Når man starter en roman med et citat af filosoffen Ludwig Wittgenstein, er tonen allerede slået an. Lader man dernæst en mand finde dolket, bliver det hurtigt tydeligt, hvor vi befinder os: kriminalromanens sprossede skygge. Men hos den danske forfatter Henning Mortensen falder skyggerne på en ganske særlig måde, nemlig inden for en mere filosofisk krimi. Det er da også kendetegnende, at forlaget ikke har kaldt de tre bøger i den såkaldte Sondrup-trilogi for krimier – men slet og ret romaner.

  KW - Krimifiktion

  KW - Filosofi

  KW - Crime fiction

  KW - Philosophy

  M3 - Tidsskriftartikel

  JO - Overgrunden : et anderledes bogkatalog

  JF - Overgrunden : et anderledes bogkatalog

  SN - 1902-3405

  IS - 6

  ER -