Den kommunale tilsynspligt med børn og unge og det erstatningsretlige ansvar i tilfælde af myndighedssvigt

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

Resumé

Kommunerne har tilsynspligt over for alle børn. Det har vist sig at kommunerne ikke altid reagerer adækvat på underretninger om, at børn og unge har behov for særlig støtte eller ikke får fulgt tilstrækkeligt op på iværksatte foranstaltninger. Artiklen undersøger, hvilke handlepligter det kommunale tilsyn indebærer, og mulighederne for, at børn og unge kan få godtgørelse eller erstatning, når tilsynet har svigtet.
OriginalsprogDansk
TidsskriftJuristen
Vol/bind3
Sider (fra-til)77-87
Antal sider11
ISSN0107-699X
StatusUdgivet - jun. 2018

Emneord

  • børn og unge, kommunalt erstatningsansvar, tilsynspligt,

Citer dette

@article{020471a352aa424dab32b29670f0ec8a,
title = "Den kommunale tilsynspligt med b{\o}rn og unge og det erstatningsretlige ansvar i tilf{\ae}lde af myndighedssvigt",
abstract = "Kommunerne har tilsynspligt over for alle b{\o}rn. Det har vist sig at kommunerne ikke altid reagerer ad{\ae}kvat p{\aa} underretninger om, at b{\o}rn og unge har behov for s{\ae}rlig st{\o}tte eller ikke f{\aa}r fulgt tilstr{\ae}kkeligt op p{\aa} iv{\ae}rksatte foranstaltninger. Artiklen unders{\o}ger, hvilke handlepligter det kommunale tilsyn indeb{\ae}rer, og mulighederne for, at b{\o}rn og unge kan f{\aa} godtg{\o}relse eller erstatning, n{\aa}r tilsynet har svigtet.",
keywords = "b{\o}rn og unge, kommunalt erstatningsansvar, tilsynspligt,",
author = "Hanne Hartoft",
year = "2018",
month = "6",
language = "Dansk",
volume = "3",
pages = "77--87",
journal = "Juristen",
issn = "0107-699X",
publisher = "Dj{\o}f Forlag",

}

Den kommunale tilsynspligt med børn og unge og det erstatningsretlige ansvar i tilfælde af myndighedssvigt. / Hartoft, Hanne.

I: Juristen, Bind 3, 06.2018, s. 77-87.

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

TY - JOUR

T1 - Den kommunale tilsynspligt med børn og unge og det erstatningsretlige ansvar i tilfælde af myndighedssvigt

AU - Hartoft, Hanne

PY - 2018/6

Y1 - 2018/6

N2 - Kommunerne har tilsynspligt over for alle børn. Det har vist sig at kommunerne ikke altid reagerer adækvat på underretninger om, at børn og unge har behov for særlig støtte eller ikke får fulgt tilstrækkeligt op på iværksatte foranstaltninger. Artiklen undersøger, hvilke handlepligter det kommunale tilsyn indebærer, og mulighederne for, at børn og unge kan få godtgørelse eller erstatning, når tilsynet har svigtet.

AB - Kommunerne har tilsynspligt over for alle børn. Det har vist sig at kommunerne ikke altid reagerer adækvat på underretninger om, at børn og unge har behov for særlig støtte eller ikke får fulgt tilstrækkeligt op på iværksatte foranstaltninger. Artiklen undersøger, hvilke handlepligter det kommunale tilsyn indebærer, og mulighederne for, at børn og unge kan få godtgørelse eller erstatning, når tilsynet har svigtet.

KW - børn og unge, kommunalt erstatningsansvar, tilsynspligt,

M3 - Tidsskriftartikel

VL - 3

SP - 77

EP - 87

JO - Juristen

JF - Juristen

SN - 0107-699X

ER -