Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

ISSN0105-0710
StatusUdgivet - aug. 2018

@article{b07472cfc3e94c339085f06ac8417868,
title = "Den offentlige organiserings materialitet: et studie af fysisk organisering og social interaktion i lokale sundhedshuse",
abstract = "Artiklen unders{\o}ger, hvordan den offentlige organiserings materialitet i lokale sundhedshuse former borgernes sociale interaktion med sundhedshuse, hinanden og de professionelle. Etableringen af lokale sundhedshuse giver en unik mulighed for at studere betydningen af organiseringens fysiske rammer for m{\o}det mellem borgere og det offentlige. Artiklen bygger p{\aa} 22 borgerinterview samt on-site-observationer af fysiske rammer, organisering af service og sociale interaktioner i 19 sundhedshuse. Vi viser, hvorledes indretning af sundhedshuse og deres receptioner samt brug af informationsobjekter f{\aa}r betydning for borgernes sociale interaktion i sundhedshusene og deres forventninger til m{\o}det med det offentlige i en konkret fysisk sammenh{\ae}ng. Vi finder, at de lokalt forankrede sundhedstilbud kan fremst{\aa} mere eller mindre ritualiserede for borgerne, afh{\ae}ngigt af hvilken opf{\o}rsel de fysiske og organisatoriske rammer inviterer til. Ved at bruge et datagrundlag og observationsdata, som er forholdsvis sj{\ae}ldne i statskundskab og studier af offentlig forvaltning, bidrager artiklen s{\aa}ledes til at revitalisere den forholdsvis begr{\ae}nsede mikrosociologiske litteratur af fysiske rammers betydning for offentlig organisering og forvaltning.",
author = "M{\o}ller, {Marie {\O}stergaard} and Elmholdt, {Kasper Trolle}",
year = "2018",
month = "8",
volume = "50",
pages = "384--401",
journal = "Politica - Tidsskrift for politisk videnskab",
issn = "0105-0710",
publisher = "Syddansk Universitetsforlag",
number = "3",

Den offentlige organiserings materialitet : et studie af fysisk organisering og social interaktion i lokale sundhedshuse. / Møller, Marie Østergaard; Elmholdt, Kasper Trolle.

I: Politica, Bind 50, Nr. 3, 3, 08.2018, s. 384-401.

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

TY - JOUR

T1 - Den offentlige organiserings materialitet

T2 - et studie af fysisk organisering og social interaktion i lokale sundhedshuse

AU - Møller, Marie Østergaard

AU - Elmholdt, Kasper Trolle

PY - 2018/8

Y1 - 2018/8

N2 - Artiklen undersøger, hvordan den offentlige organiserings materialitet i lokale sundhedshuse former borgernes sociale interaktion med sundhedshuse, hinanden og de professionelle. Etableringen af lokale sundhedshuse giver en unik mulighed for at studere betydningen af organiseringens fysiske rammer for mødet mellem borgere og det offentlige. Artiklen bygger på 22 borgerinterview samt on-site-observationer af fysiske rammer, organisering af service og sociale interaktioner i 19 sundhedshuse. Vi viser, hvorledes indretning af sundhedshuse og deres receptioner samt brug af informationsobjekter får betydning for borgernes sociale interaktion i sundhedshusene og deres forventninger til mødet med det offentlige i en konkret fysisk sammenhæng. Vi finder, at de lokalt forankrede sundhedstilbud kan fremstå mere eller mindre ritualiserede for borgerne, afhængigt af hvilken opførsel de fysiske og organisatoriske rammer inviterer til. Ved at bruge et datagrundlag og observationsdata, som er forholdsvis sjældne i statskundskab og studier af offentlig forvaltning, bidrager artiklen således til at revitalisere den forholdsvis begrænsede mikrosociologiske litteratur af fysiske rammers betydning for offentlig organisering og forvaltning.

AB - Artiklen undersøger, hvordan den offentlige organiserings materialitet i lokale sundhedshuse former borgernes sociale interaktion med sundhedshuse, hinanden og de professionelle. Etableringen af lokale sundhedshuse giver en unik mulighed for at studere betydningen af organiseringens fysiske rammer for mødet mellem borgere og det offentlige. Artiklen bygger på 22 borgerinterview samt on-site-observationer af fysiske rammer, organisering af service og sociale interaktioner i 19 sundhedshuse. Vi viser, hvorledes indretning af sundhedshuse og deres receptioner samt brug af informationsobjekter får betydning for borgernes sociale interaktion i sundhedshusene og deres forventninger til mødet med det offentlige i en konkret fysisk sammenhæng. Vi finder, at de lokalt forankrede sundhedstilbud kan fremstå mere eller mindre ritualiserede for borgerne, afhængigt af hvilken opførsel de fysiske og organisatoriske rammer inviterer til. Ved at bruge et datagrundlag og observationsdata, som er forholdsvis sjældne i statskundskab og studier af offentlig forvaltning, bidrager artiklen således til at revitalisere den forholdsvis begrænsede mikrosociologiske litteratur af fysiske rammers betydning for offentlig organisering og forvaltning.

M3 - Tidsskriftartikel

VL - 50