Den sociale drejning: Hvis det er og Helle Helles klassesynsvinkler

Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapport/konference proceedingBidrag til bog/antologiForskningpeer review

TitelHva er arbeiderlitteratur? : Begrepsbruk, kartlegging og forskningstradisjon
RedaktørerChristine Hamm, Ingrid Nestås Mathisen, Anemari Neple
Udgivelses stedBergen
ForlagAlvheim & Eide Akademisk forlag
Publikationsdatonov. 2017
Sider83-100
ISBN (Trykt)978-82-90359-98-5
StatusUdgivet - nov. 2017

• Arbejderlitteratur
  • Ny dansk prosa
  • Den sociale drejning
  • Prekariatet

Gemzøe, A. (2017). Den sociale drejning: Hvis det er og Helle Helles klassesynsvinkler. I C. Hamm, I. N. Mathisen, & A. Neple (red.), Hva er arbeiderlitteratur?: Begrepsbruk, kartlegging og forskningstradisjon (s. 83-100). Bergen: Alvheim & Eide Akademisk forlag.
Gemzøe, Anker. / Den sociale drejning : Hvis det er og Helle Helles klassesynsvinkler. Hva er arbeiderlitteratur?: Begrepsbruk, kartlegging og forskningstradisjon. red. / Christine Hamm ; Ingrid Nestås Mathisen ; Anemari Neple. Bergen : Alvheim & Eide Akademisk forlag, 2017. s. 83-100
@inbook{9597ad23c8fe44a695068d5a480870dc,
title = "Den sociale drejning: Hvis det er og Helle Helles klassesynsvinkler",
abstract = "Artiklen giver et signalement af den sociale drejning i Danmark siden {\aa}r 2000 – i litteraturen, samfundsvidenskaben og litteraturkritikken. Billedet uddybes og konkretiseres gennem en l{\ae}sning af Helle Helles roman Hvis det er (2014), som tv{\ae}rs gennem romanens netv{\ae}rk af litter{\ae}re referencer og sindrige fort{\ae}llekonstruktion fokuserer p{\aa} dens billede af prekariatet som en stadigt mere udbredt livsform. Ved en placering af romanen i forfatterskabet p{\aa}vises det, at den dels repr{\ae}senterer noget nyt, dels en forts{\ae}ttelse af et gennemg{\aa}ende anliggende: en kortl{\ae}gning af det provinsielle Underdanmark gennem anl{\ae}ggelse af forskellige, ofte komplement{\ae}re synsvinkler.",
keywords = "Arbejderlitteratur, Ny dansk prosa, Den sociale drejning, Prekariatet",
author = "Anker Gemz{\o}e",
year = "2017",
month = "11",
isbn = "978-82-90359-98-5",
pages = "83--100",
editor = "Hamm, {Christine } and Mathisen, {Ingrid Nest{\aa}s} and Anemari Neple",
booktitle = "Hva er arbeiderlitteratur?",
publisher = "Alvheim & Eide Akademisk forlag",

Gemzøe, A 2017, Den sociale drejning: Hvis det er og Helle Helles klassesynsvinkler. i C Hamm, IN Mathisen & A Neple (red), Hva er arbeiderlitteratur?: Begrepsbruk, kartlegging og forskningstradisjon. Alvheim & Eide Akademisk forlag, Bergen, s. 83-100.

Den sociale drejning : Hvis det er og Helle Helles klassesynsvinkler. / Gemzøe, Anker.

Hva er arbeiderlitteratur?: Begrepsbruk, kartlegging og forskningstradisjon. red. / Christine Hamm; Ingrid Nestås Mathisen; Anemari Neple. Bergen : Alvheim & Eide Akademisk forlag, 2017. s. 83-100.

TY - CHAP

T1 - Den sociale drejning

T2 - Hvis det er og Helle Helles klassesynsvinkler

AU - Gemzøe, Anker

PY - 2017/11

Y1 - 2017/11

N2 - Artiklen giver et signalement af den sociale drejning i Danmark siden år 2000 – i litteraturen, samfundsvidenskaben og litteraturkritikken. Billedet uddybes og konkretiseres gennem en læsning af Helle Helles roman Hvis det er (2014), som tværs gennem romanens netværk af litterære referencer og sindrige fortællekonstruktion fokuserer på dens billede af prekariatet som en stadigt mere udbredt livsform. Ved en placering af romanen i forfatterskabet påvises det, at den dels repræsenterer noget nyt, dels en fortsættelse af et gennemgående anliggende: en kortlægning af det provinsielle Underdanmark gennem anlæggelse af forskellige, ofte komplementære synsvinkler.

AB - Artiklen giver et signalement af den sociale drejning i Danmark siden år 2000 – i litteraturen, samfundsvidenskaben og litteraturkritikken. Billedet uddybes og konkretiseres gennem en læsning af Helle Helles roman Hvis det er (2014), som tværs gennem romanens netværk af litterære referencer og sindrige fortællekonstruktion fokuserer på dens billede af prekariatet som en stadigt mere udbredt livsform. Ved en placering af romanen i forfatterskabet påvises det, at den dels repræsenterer noget nyt, dels en fortsættelse af et gennemgående anliggende: en kortlægning af det provinsielle Underdanmark gennem anlæggelse af forskellige, ofte komplementære synsvinkler.

KW - Arbejderlitteratur

KW - Ny dansk prosa

KW - Den sociale drejning

KW - Prekariatet

M3 - Bidrag til bog/antologi

SN - 978-82-90359-98-5

SP - 83

EP - 100

BT - Hva er arbeiderlitteratur?

A2 - Hamm, Christine

A2 - Mathisen, Ingrid Nestås

A2 - Neple, Anemari

PB - Alvheim & Eide Akademisk forlag