John Ivan Maul, Casper Feilberg

Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapport/konference proceedingBidrag til bog/antologiForskningpeer review

TitelKvalitative iagttagelser : at forstå, undersøge og udrede mennesker på et eksistentiel-fænomenologisk grundlag
RedaktørerCasper Feilberg, John Maul
Udgivelses stedAalborg
ForlagAalborg Universitetsforlag
Publikationsdato2019
Sider191-214
Kapitel6
ISBN (Trykt)978-87-7210-020-3
StatusUdgivet - 2019
NavnSkriftserie om eksistentiel fænomenologi
ISSN2245-3091

Maul, J. I., & Feilberg, C. (2019). Det fortolkende blik: psykomotoriske vanskeligheder, diagnoser og pædagogisk-psykologisk rådgivning. I C. Feilberg, & J. Maul (red.), Kvalitative iagttagelser: at forstå, undersøge og udrede mennesker på et eksistentiel-fænomenologisk grundlag (s. 191-214). Aalborg: Aalborg Universitetsforlag. Skriftserie om eksistentiel fænomenologi
Maul, John Ivan ; Feilberg, Casper. / Det fortolkende blik : psykomotoriske vanskeligheder, diagnoser og pædagogisk-psykologisk rådgivning. Kvalitative iagttagelser: at forstå, undersøge og udrede mennesker på et eksistentiel-fænomenologisk grundlag. red. / Casper Feilberg ; John Maul. Aalborg : Aalborg Universitetsforlag, 2019. s. 191-214 (Skriftserie om eksistentiel fænomenologi).
@inbook{2734c7feb8284ca3bc0c8e0cb44ac285,
title = "Det fortolkende blik: psykomotoriske vanskeligheder, diagnoser og p{\ae}dagogisk-psykologisk r{\aa}dgivning",
abstract = "Resum{\'e}: Med afs{\ae}t i de to foreg{\aa}ende kapitler om iagttagelse og unders{\o}gelse kommer psykomotoriske vanskeligheder og diagnostiske betegnelser i spil i dette kapitel. Kapitlet tager udgangspunkt i en beskrivelse af en drengs m{\o}de med forskellige fagpersoner i et specialteam p{\aa} regionalt niveau og deres udl{\ae}gninger af hans vanskeligheder, bl.a. en b{\o}rnel{\ae}ge som s{\ae}tter ord p{\aa} f{\ae}nomenerne og begrebsligg{\o}r dem ud fra en forst{\aa}ende tilgang. Dette eksempel bliver senere i kapitlet afs{\ae}t for en diskussion om diagnosticering samt betydningen af en s{\aa}dan forst{\aa}ende tilgang til iagttagelse, unders{\o}gelse og vurdering. Afslutningsvist diskuteres p{\ae}dagogisk-psykologisk r{\aa}dgivning og psykologens rolle som unders{\o}ger af problemstillinger i lyset af ovenst{\aa}ende ideal.",
author = "Maul, {John Ivan} and Casper Feilberg",
year = "2019",
isbn = "978-87-7210-020-3",
series = "Skriftserie om eksistentiel f{\ae}nomenologi",
publisher = "Aalborg Universitetsforlag",
pages = "191--214",
editor = "Casper Feilberg and John Maul",
booktitle = "Kvalitative iagttagelser",

Maul, JI & Feilberg, C 2019, Det fortolkende blik: psykomotoriske vanskeligheder, diagnoser og pædagogisk-psykologisk rådgivning. i C Feilberg & J Maul (red), Kvalitative iagttagelser: at forstå, undersøge og udrede mennesker på et eksistentiel-fænomenologisk grundlag. Aalborg Universitetsforlag, Aalborg, Skriftserie om eksistentiel fænomenologi, s. 191-214.

Det fortolkende blik : psykomotoriske vanskeligheder, diagnoser og pædagogisk-psykologisk rådgivning. / Maul, John Ivan; Feilberg, Casper.

Kvalitative iagttagelser: at forstå, undersøge og udrede mennesker på et eksistentiel-fænomenologisk grundlag. red. / Casper Feilberg; John Maul. Aalborg : Aalborg Universitetsforlag, 2019. s. 191-214 (Skriftserie om eksistentiel fænomenologi).

TY - CHAP

T1 - Det fortolkende blik

T2 - psykomotoriske vanskeligheder, diagnoser og pædagogisk-psykologisk rådgivning

AU - Maul, John Ivan

AU - Feilberg, Casper

PY - 2019

Y1 - 2019

N2 - Resumé: Med afsæt i de to foregående kapitler om iagttagelse og undersøgelse kommer psykomotoriske vanskeligheder og diagnostiske betegnelser i spil i dette kapitel. Kapitlet tager udgangspunkt i en beskrivelse af en drengs møde med forskellige fagpersoner i et specialteam på regionalt niveau og deres udlægninger af hans vanskeligheder, bl.a. en børnelæge som sætter ord på fænomenerne og begrebsliggør dem ud fra en forstående tilgang. Dette eksempel bliver senere i kapitlet afsæt for en diskussion om diagnosticering samt betydningen af en sådan forstående tilgang til iagttagelse, undersøgelse og vurdering. Afslutningsvist diskuteres pædagogisk-psykologisk rådgivning og psykologens rolle som undersøger af problemstillinger i lyset af ovenstående ideal.

AB - Resumé: Med afsæt i de to foregående kapitler om iagttagelse og undersøgelse kommer psykomotoriske vanskeligheder og diagnostiske betegnelser i spil i dette kapitel. Kapitlet tager udgangspunkt i en beskrivelse af en drengs møde med forskellige fagpersoner i et specialteam på regionalt niveau og deres udlægninger af hans vanskeligheder, bl.a. en børnelæge som sætter ord på fænomenerne og begrebsliggør dem ud fra en forstående tilgang. Dette eksempel bliver senere i kapitlet afsæt for en diskussion om diagnosticering samt betydningen af en sådan forstående tilgang til iagttagelse, undersøgelse og vurdering. Afslutningsvist diskuteres pædagogisk-psykologisk rådgivning og psykologens rolle som undersøger af problemstillinger i lyset af ovenstående ideal.

UR - https://aauforlag.dk/shop/boeger/kvalitative-iagttagelser.aspx

M3 - Bidrag til bog/antologi

SN - 978-87-7210-020-3

T3 - Skriftserie om eksistentiel fænomenologi

SP - 191

EP - 214

BT - Kvalitative iagttagelser

A2 - Feilberg, Casper

A2 - Maul, John

PB - Aalborg Universitetsforlag

CY - Aalborg

Maul JI, Feilberg C. Det fortolkende blik: psykomotoriske vanskeligheder, diagnoser og pædagogisk-psykologisk rådgivning. I Feilberg C, Maul J, red., Kvalitative iagttagelser: at forstå, undersøge og udrede mennesker på et eksistentiel-fænomenologisk grundlag. Aalborg: Aalborg Universitetsforlag. 2019. s. 191-214. (Skriftserie om eksistentiel fænomenologi).