Dialog med Løgstrup: Løgstrups fænomenologi

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportBogForskningpeer review

– etikken
– menneskesynet
– den gensidige afhængighed og aleneheden
– sproget
– den kunstneriske erkendelse
– sansningen
– forståelsen
– kunstens funktioner og værdier
– naturoplevelsen.

ForlagAalborg Universitetsforlag
Udgave1
ISBN (Trykt)978-87-7112-692-1
StatusUdgivet - 2018
NavnSkriftserie om eksistentiel fænomenologi
Nummer6
ISSN2245-3091

Pahuus, M. (2018). Dialog med Løgstrup: Løgstrups fænomenologi. (1 udg.) Aalborg Universitetsforlag. Skriftserie om eksistentiel fænomenologi, Nr. 6
Pahuus, Mogens. / Dialog med Løgstrup : Løgstrups fænomenologi. 1 udg. Aalborg Universitetsforlag, 2018. 178 s. (Skriftserie om eksistentiel fænomenologi; Nr. 6).
@book{01d609f65242436ba20102ab452d7971,
title = "Dialog med L{\o}gstrup: L{\o}gstrups f{\ae}nomenologi",
abstract = "L{\o}gstrups f{\ae}nomenologi er en filosofisk unders{\o}gelse af mennesket i dets natur og i dets forhold til verden – ikke mindst i forhold til de andre. I denne bog behandles en r{\ae}kke centrale temaer i denne filosofi. Efter en kort samlet fremstilling af L{\o}gstrups t{\ae}nkning og af hans f{\ae}nomenologiske metode behandles– etikken– menneskesynet– den gensidige afh{\ae}ngighed og aleneheden– sproget– den kunstneriske erkendelse– sansningen– forst{\aa}elsen– kunstens funktioner og v{\ae}rdier– naturoplevelsen.Hertil kommer et kort fors{\o}g p{\aa} at fremstille kernen i L{\o}gstrups kristendoms­forst{\aa}else og i forl{\ae}ngelse heraf et fors{\o}g p{\aa} at vise, at kristendommen kan opfattes p{\aa} en ikke-metafysisk m{\aa}de. I det hele taget rummer bogen en fremstilling af L{\o}gstrup, som skelner mellem hans f{\ae}nomenologiske analyser og hans metafysik, og som l{\ae}gger hovedv{\ae}gten p{\aa} de f{\o}rste.Alle kapitler rummer en fremstilling og en diskussion af L{\o}gstrups tanker, men de fors{\o}ger ogs{\aa} at videreudvikle disse tanker – bl.a. ved at kombinere dem med andre tanker hos L{\o}gstrup og ved at vise den indre sammenh{\ae}ng mellem dem. Noget som L{\o}gstrup ikke selv n{\aa}ede i sine sidste b{\o}ger, der is{\ae}r behandler den kunstneriske erkendelse, kunstens v{\ae}rdier og naturoplevelsen. Derfor er bogen at betragte som en dialog med L{\o}gstrup.",
author = "Mogens Pahuus",
year = "2018",
isbn = "978-87-7112-692-1",
series = "Skriftserie om eksistentiel f{\ae}nomenologi",
publisher = "Aalborg Universitetsforlag",
number = "6",
edition = "1",

Pahuus, M 2018, Dialog med Løgstrup: Løgstrups fænomenologi. Skriftserie om eksistentiel fænomenologi, nr. 6, 1 udg, Aalborg Universitetsforlag.

Dialog med Løgstrup : Løgstrups fænomenologi. / Pahuus, Mogens.

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportBogForskningpeer review

TY - BOOK

T1 - Dialog med Løgstrup

T2 - Løgstrups fænomenologi

AU - Pahuus, Mogens

PY - 2018

Y1 - 2018

N2 - Løgstrups fænomenologi er en filosofisk undersøgelse af mennesket i dets natur og i dets forhold til verden – ikke mindst i forhold til de andre. I denne bog behandles en række centrale temaer i denne filosofi. Efter en kort samlet fremstilling af Løgstrups tænkning og af hans fænomenologiske metode behandles– etikken– menneskesynet– den gensidige afhængighed og aleneheden– sproget– den kunstneriske erkendelse– sansningen– forståelsen– kunstens funktioner og værdier– naturoplevelsen.Hertil kommer et kort forsøg på at fremstille kernen i Løgstrups kristendoms­forståelse og i forlængelse heraf et forsøg på at vise, at kristendommen kan opfattes på en ikke-metafysisk måde. I det hele taget rummer bogen en fremstilling af Løgstrup, som skelner mellem hans fænomenologiske analyser og hans metafysik, og som lægger hovedvægten på de første.Alle kapitler rummer en fremstilling og en diskussion af Løgstrups tanker, men de forsøger også at videreudvikle disse tanker – bl.a. ved at kombinere dem med andre tanker hos Løgstrup og ved at vise den indre sammenhæng mellem dem. Noget som Løgstrup ikke selv nåede i sine sidste bøger, der især behandler den kunstneriske erkendelse, kunstens værdier og naturoplevelsen. Derfor er bogen at betragte som en dialog med Løgstrup.

AB - Løgstrups fænomenologi er en filosofisk undersøgelse af mennesket i dets natur og i dets forhold til verden – ikke mindst i forhold til de andre. I denne bog behandles en række centrale temaer i denne filosofi. Efter en kort samlet fremstilling af Løgstrups tænkning og af hans fænomenologiske metode behandles– etikken– menneskesynet– den gensidige afhængighed og aleneheden– sproget– den kunstneriske erkendelse– sansningen– forståelsen– kunstens funktioner og værdier– naturoplevelsen.Hertil kommer et kort forsøg på at fremstille kernen i Løgstrups kristendoms­forståelse og i forlængelse heraf et forsøg på at vise, at kristendommen kan opfattes på en ikke-metafysisk måde. I det hele taget rummer bogen en fremstilling af Løgstrup, som skelner mellem hans fænomenologiske analyser og hans metafysik, og som lægger hovedvægten på de første.Alle kapitler rummer en fremstilling og en diskussion af Løgstrups tanker, men de forsøger også at videreudvikle disse tanker – bl.a. ved at kombinere dem med andre tanker hos Løgstrup og ved at vise den indre sammenhæng mellem dem. Noget som Løgstrup ikke selv nåede i sine sidste bøger, der især behandler den kunstneriske erkendelse, kunstens værdier og naturoplevelsen. Derfor er bogen at betragte som en dialog med Løgstrup.

UR - http://aauforlag.dk/Shop/boeger/dialog-med-loegstrup.aspx

M3 - Bog

SN - 978-87-7112-692-1

T3 - Skriftserie om eksistentiel fænomenologi

BT - Dialog med Løgstrup

PB - Aalborg Universitetsforlag

Pahuus M. Dialog med Løgstrup: Løgstrups fænomenologi. 1 udg. Aalborg Universitetsforlag, 2018. 178 s. (Skriftserie om eksistentiel fænomenologi; Nr. 6).