Dialogisk lesning i teori og praksis

Stig Brostrøm (Redaktør), Kristine M. Jensen De Lopez (Redaktør), Jette Løntoft (Redaktør)

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportAntologiForskningpeer review

Med denne boken får leseren:
OriginalsprogNorsk
ForlagPedagogisk Forum
ISBN (Trykt)9788273911681
StatusUdgivet - 2013

Brostrøm, S., De Lopez, K. M. J., & Løntoft, J. (red.) (2013). Dialogisk lesning i teori og praksis. Pedagogisk Forum.
Brostrøm, Stig (Redaktør) ; De Lopez, Kristine M. Jensen (Redaktør) ; Løntoft, Jette (Redaktør). / Dialogisk lesning i teori og praksis. Pedagogisk Forum, 2013. 166 s.
@book{003431fd38024250b64a271e9f1900ba,
title = "Dialogisk lesning i teori og praksis",
abstract = "Dialogisk lesing er en grundig forberedt pedagogisk aktivitet og et meget godt verkt{\o}y i det spr{\aa}kpedagogiske arbeidet. Med solid forskningsmessig forankring viser forfatterne hvordan metoden bidrar til barns spr{\aa}klige utvikling, {\o}ker konsentrasjonsevnen, utvider forst{\aa}else for skriftspr{\aa}ket og legger grunnlaget for fremtidig leseglede.Med denne boken f{\aa}r leseren:Kunnskap om teorien og forskningen bak dialogisk lesing. I denne delen besvares sp{\o}rsm{\aa}lene: Hvorfor skal vi bruke metoden og hvordan ble dialogisk lesing til?Konkrete eksempler og gjennomgang av hvordan man kan komme i gang med dialogisk lesing. I denne delen besvares sp{\o}rsm{\aa}let: Hvordan jobber man med dialogisk lesing i praksis?Kunnskap og eksempler p{\aa} hvordan man kan jobbe med estetiske prosesser i forbindelse med lesingen. I denne delen besvares sp{\o}rsm{\aa}let: Hvorfor og hvordan kan man knytte estetiske l{\ae}ringsprosesser til h{\o}ytlesing av god barnelitteratur?",
editor = "Stig Brostr{\o}m and {De Lopez}, {Kristine M. Jensen} and Jette L{\o}ntoft",
year = "2013",
language = "Norsk",
isbn = "9788273911681",
publisher = "Pedagogisk Forum",

Brostrøm, S, De Lopez, KMJ & Løntoft, J (red) 2013, Dialogisk lesning i teori og praksis. Pedagogisk Forum.

Dialogisk lesning i teori og praksis. / Brostrøm, Stig (Redaktør); De Lopez, Kristine M. Jensen (Redaktør); Løntoft, Jette (Redaktør).

Pedagogisk Forum, 2013. 166 s.

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportAntologiForskningpeer review

TY - BOOK

T1 - Dialogisk lesning i teori og praksis

A2 - Brostrøm, Stig

A2 - De Lopez, Kristine M. Jensen

A2 - Løntoft, Jette

PY - 2013

Y1 - 2013

N2 - Dialogisk lesing er en grundig forberedt pedagogisk aktivitet og et meget godt verktøy i det språkpedagogiske arbeidet. Med solid forskningsmessig forankring viser forfatterne hvordan metoden bidrar til barns språklige utvikling, øker konsentrasjonsevnen, utvider forståelse for skriftspråket og legger grunnlaget for fremtidig leseglede.Med denne boken får leseren:Kunnskap om teorien og forskningen bak dialogisk lesing. I denne delen besvares spørsmålene: Hvorfor skal vi bruke metoden og hvordan ble dialogisk lesing til?Konkrete eksempler og gjennomgang av hvordan man kan komme i gang med dialogisk lesing. I denne delen besvares spørsmålet: Hvordan jobber man med dialogisk lesing i praksis?Kunnskap og eksempler på hvordan man kan jobbe med estetiske prosesser i forbindelse med lesingen. I denne delen besvares spørsmålet: Hvorfor og hvordan kan man knytte estetiske læringsprosesser til høytlesing av god barnelitteratur?

AB - Dialogisk lesing er en grundig forberedt pedagogisk aktivitet og et meget godt verktøy i det språkpedagogiske arbeidet. Med solid forskningsmessig forankring viser forfatterne hvordan metoden bidrar til barns språklige utvikling, øker konsentrasjonsevnen, utvider forståelse for skriftspråket og legger grunnlaget for fremtidig leseglede.Med denne boken får leseren:Kunnskap om teorien og forskningen bak dialogisk lesing. I denne delen besvares spørsmålene: Hvorfor skal vi bruke metoden og hvordan ble dialogisk lesing til?Konkrete eksempler og gjennomgang av hvordan man kan komme i gang med dialogisk lesing. I denne delen besvares spørsmålet: Hvordan jobber man med dialogisk lesing i praksis?Kunnskap og eksempler på hvordan man kan jobbe med estetiske prosesser i forbindelse med lesingen. I denne delen besvares spørsmålet: Hvorfor og hvordan kan man knytte estetiske læringsprosesser til høytlesing av god barnelitteratur?

M3 - Antologi

SN - 9788273911681

BT - Dialogisk lesning i teori og praksis

PB - Pedagogisk Forum

Brostrøm S, (ed.), De Lopez KMJ, (ed.), Løntoft J, (ed.). Dialogisk lesning i teori og praksis. Pedagogisk Forum, 2013. 166 s.