Dialogisk procesfacilitering i et relationelt perspektiv

Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapport/konference proceedingBidrag til bog/antologiUndervisningpeer review

TitelDialogisk procesfacilitering
RedaktørerHelle Alrø, Lise Billund, Poul Nørgård Dahl
Udgivelses stedAalborg
ForlagAalborg Universitetsforlag
Publikationsdato2018
Sider63-82
ISBN (Trykt)978-87-7210-003-6
StatusUdgivet - 2018
NavnInterpersonel Kommunikation i Organisationer

• relationer
  • organisationsudvikling
  • didaktik
  • innovativ undervisning
  • kompetenceudvikling

Lang, N. R. (2018). Dialogisk procesfacilitering i et relationelt perspektiv. I H. Alrø, L. Billund, & P. N. Dahl (red.), Dialogisk procesfacilitering (s. 63-82). Aalborg: Aalborg Universitetsforlag. Interpersonel Kommunikation i Organisationer
Lang, Nanna Ruengkratok. / Dialogisk procesfacilitering i et relationelt perspektiv. Dialogisk procesfacilitering. red. / Helle Alrø ; Lise Billund ; Poul Nørgård Dahl. Aalborg : Aalborg Universitetsforlag, 2018. s. 63-82 (Interpersonel Kommunikation i Organisationer).
@inbook{4b09ddfefcf745bfb7032b9855c4cfc0,
title = "Dialogisk procesfacilitering i et relationelt perspektiv",
abstract = "Dette kapitel tager afs{\ae}t i et praksisforberedende undervisningsforl{\o}b p{\aa} VIA Ern{\ae}ring og Sundhedsuddannelsen. Kapitlet giver en indf{\o}ring i, hvordan man kan arbejde med dialogisk procesfacilitering i et relationelt perspektiv, hvor linket mellem teori og praksis har en central rolle. Som ramme for procesfaciliteringen introduceres en procesfaciliteringsmodel, jeg betegner 4K-modellen. 4K-modellen er en dynamisk model, hvis grundelementer er kontakt (relation), dialog og refleksion. Tilgangen henter inspiration hos is{\ae}r Carl R. Rogers (1957) og hans betoning af kvaliteten af kontakten i den professionelle relation, samt den motiverende samtale af William R. Miller og Stephen Rollnick (2014).",
keywords = "relationer, organisationsudvikling, didaktik, innovativ undervisning, kompetenceudvikling",
author = "Lang, {Nanna Ruengkratok}",
year = "2018",
isbn = "978-87-7210-003-6",
series = "Interpersonel Kommunikation i Organisationer",
publisher = "Aalborg Universitetsforlag",
pages = "63--82",
editor = "Helle Alr{\o} and Lise Billund and Dahl, {Poul N{\o}rg{\aa}rd}",
booktitle = "Dialogisk procesfacilitering",

Lang, NR 2018, Dialogisk procesfacilitering i et relationelt perspektiv. i H Alrø, L Billund & PN Dahl (red), Dialogisk procesfacilitering. Aalborg Universitetsforlag, Aalborg, Interpersonel Kommunikation i Organisationer, s. 63-82.

Dialogisk procesfacilitering i et relationelt perspektiv. / Lang, Nanna Ruengkratok.

Dialogisk procesfacilitering. red. / Helle Alrø; Lise Billund; Poul Nørgård Dahl. Aalborg : Aalborg Universitetsforlag, 2018. s. 63-82 (Interpersonel Kommunikation i Organisationer).

TY - CHAP

T1 - Dialogisk procesfacilitering i et relationelt perspektiv

AU - Lang, Nanna Ruengkratok

PY - 2018

Y1 - 2018

N2 - Dette kapitel tager afsæt i et praksisforberedende undervisningsforløb på VIA Ernæring og Sundhedsuddannelsen. Kapitlet giver en indføring i, hvordan man kan arbejde med dialogisk procesfacilitering i et relationelt perspektiv, hvor linket mellem teori og praksis har en central rolle. Som ramme for procesfaciliteringen introduceres en procesfaciliteringsmodel, jeg betegner 4K-modellen. 4K-modellen er en dynamisk model, hvis grundelementer er kontakt (relation), dialog og refleksion. Tilgangen henter inspiration hos især Carl R. Rogers (1957) og hans betoning af kvaliteten af kontakten i den professionelle relation, samt den motiverende samtale af William R. Miller og Stephen Rollnick (2014).

AB - Dette kapitel tager afsæt i et praksisforberedende undervisningsforløb på VIA Ernæring og Sundhedsuddannelsen. Kapitlet giver en indføring i, hvordan man kan arbejde med dialogisk procesfacilitering i et relationelt perspektiv, hvor linket mellem teori og praksis har en central rolle. Som ramme for procesfaciliteringen introduceres en procesfaciliteringsmodel, jeg betegner 4K-modellen. 4K-modellen er en dynamisk model, hvis grundelementer er kontakt (relation), dialog og refleksion. Tilgangen henter inspiration hos især Carl R. Rogers (1957) og hans betoning af kvaliteten af kontakten i den professionelle relation, samt den motiverende samtale af William R. Miller og Stephen Rollnick (2014).

KW - relationer

KW - organisationsudvikling

KW - didaktik

KW - innovativ undervisning

KW - kompetenceudvikling

UR - https://aauforlag.dk/shop/boeger/dialogisk-procesfacilitering.aspx

M3 - Bidrag til bog/antologi

SN - 978-87-7210-003-6

T3 - Interpersonel Kommunikation i Organisationer

SP - 63

EP - 82

BT - Dialogisk procesfacilitering

A2 - Alrø, Helle

A2 - Billund, Lise

A2 - Dahl, Poul Nørgård

PB - Aalborg Universitetsforlag

CY - Aalborg

Lang NR. Dialogisk procesfacilitering i et relationelt perspektiv. I Alrø H, Billund L, Dahl PN, red., Dialogisk procesfacilitering. Aalborg: Aalborg Universitetsforlag. 2018. s. 63-82. (Interpersonel Kommunikation i Organisationer).