Stine Liv Johansen, Malene Charlotte Larsen

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportRapportForskningpeer review

Udgivelses stedKøbenhavn
ForlagMedierådet for Børn og Unge
Rekvirerende organisationMedierådet for børn og unge, Kulturministeriet
StatusUdgivet - 26 apr. 2016

Johansen, Stine Liv ; Larsen, Malene Charlotte. / Digitale medier i småbørnshøjde : Om 0-8-årige børns brug af digitale medier i hjemmet. København : Medierådet for Børn og Unge, 2016. 13 s.
@book{9f1778fced3047c0b90f1f49449612b6,
title = "Digitale medier i sm{\aa}b{\o}rnsh{\o}jde: Om 0-8-{\aa}rige b{\o}rns brug af digitale medier i hjemmet",
abstract = "Danske b{\o}rn er blandt de allermest ittige brugere af medier og digitale teknologier i Europa. Men hvordan bruger helt små b{\o}rn mellem 0 og 8 år medier og teknologi som en del af deres hverdag? Hvordan opfatter b{\o}rnene de medier, som de anvender på daglig basis? Hvilke medier og hvilket medieindhold foretr{\ae}kker de? Hvad siger for{\ae}ldrene til b{\o}rnenes brug? Og hvilke fordele og udfor- dringer er der forbundet med små b{\o}rns onlineaktiviteter?En stor tv{\ae}reurop{\ae}isk unders{\o}gelse har netop belyst de helt små b{\o}rns brug af teknologi og digi- tale medier i hjemmet - med fokus på pr{\ae}ferencer, f{\ae}rdigheder og holdninger hos både b{\o}rnene og deres for{\ae}ldre. Unders{\o}gelsen fokuserer på b{\o}rn i 6-7 års alderen. I denne rapport formidles de danske resultater af unders{\o}gelsen, som er gennemf{\o}rt af de to medieforskere Stine Liv Johansen fra Aarhus Universitet og Malene Charlotte Larsen fra Aalborg Universitet i samarbejde med Medierådet for B{\o}rn og Unge. Udover hovedresultater fra unders{\o}gelsen indeholder denne rapport anbefalinger til de akt{\o}rer, som har med mindre b{\o}rn at g{\o}re; industri, fagpersoner og for{\ae}ldre.",
author = "Johansen, {Stine Liv} and Larsen, {Malene Charlotte}",
year = "2016",
month = "4",
day = "26",
publisher = "Medier{\aa}det for B{\o}rn og Unge",

Digitale medier i småbørnshøjde : Om 0-8-årige børns brug af digitale medier i hjemmet. / Johansen, Stine Liv; Larsen, Malene Charlotte.

København : Medierådet for Børn og Unge, 2016. 13 s.

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportRapportForskningpeer review

TY - RPRT

T1 - Digitale medier i småbørnshøjde

T2 - Om 0-8-årige børns brug af digitale medier i hjemmet

AU - Johansen, Stine Liv

AU - Larsen, Malene Charlotte

PY - 2016/4/26

Y1 - 2016/4/26

N2 - Danske børn er blandt de allermest ittige brugere af medier og digitale teknologier i Europa. Men hvordan bruger helt små børn mellem 0 og 8 år medier og teknologi som en del af deres hverdag? Hvordan opfatter børnene de medier, som de anvender på daglig basis? Hvilke medier og hvilket medieindhold foretrækker de? Hvad siger forældrene til børnenes brug? Og hvilke fordele og udfor- dringer er der forbundet med små børns onlineaktiviteter?En stor tværeuropæisk undersøgelse har netop belyst de helt små børns brug af teknologi og digi- tale medier i hjemmet - med fokus på præferencer, færdigheder og holdninger hos både børnene og deres forældre. Undersøgelsen fokuserer på børn i 6-7 års alderen. I denne rapport formidles de danske resultater af undersøgelsen, som er gennemført af de to medieforskere Stine Liv Johansen fra Aarhus Universitet og Malene Charlotte Larsen fra Aalborg Universitet i samarbejde med Medierådet for Børn og Unge. Udover hovedresultater fra undersøgelsen indeholder denne rapport anbefalinger til de aktører, som har med mindre børn at gøre; industri, fagpersoner og forældre.

AB - Danske børn er blandt de allermest ittige brugere af medier og digitale teknologier i Europa. Men hvordan bruger helt små børn mellem 0 og 8 år medier og teknologi som en del af deres hverdag? Hvordan opfatter børnene de medier, som de anvender på daglig basis? Hvilke medier og hvilket medieindhold foretrækker de? Hvad siger forældrene til børnenes brug? Og hvilke fordele og udfor- dringer er der forbundet med små børns onlineaktiviteter?En stor tværeuropæisk undersøgelse har netop belyst de helt små børns brug af teknologi og digi- tale medier i hjemmet - med fokus på præferencer, færdigheder og holdninger hos både børnene og deres forældre. Undersøgelsen fokuserer på børn i 6-7 års alderen. I denne rapport formidles de danske resultater af undersøgelsen, som er gennemført af de to medieforskere Stine Liv Johansen fra Aarhus Universitet og Malene Charlotte Larsen fra Aalborg Universitet i samarbejde med Medierådet for Børn og Unge. Udover hovedresultater fra undersøgelsen indeholder denne rapport anbefalinger til de aktører, som har med mindre børn at gøre; industri, fagpersoner og forældre.

M3 - Rapport

BT - Digitale medier i småbørnshøjde

PB - Medierådet for Børn og Unge

CY - København

Johansen SL, Larsen MC. Digitale medier i småbørnshøjde: Om 0-8-årige børns brug af digitale medier i hjemmet. København: Medierådet for Børn og Unge, 2016. 13 s.