Digitale medier i småbørnshøjde: Om 0-8-årige børns brug af digitale medier i hjemmet

Stine Liv Johansen, Malene Charlotte Larsen

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportRapportForskningpeer review

Abstrakt

Danske børn er blandt de allermest ittige brugere af medier og digitale teknologier i Europa. Men hvordan bruger helt små børn mellem 0 og 8 år medier og teknologi som en del af deres hverdag? Hvordan opfatter børnene de medier, som de anvender på daglig basis? Hvilke medier og hvilket medieindhold foretrækker de? Hvad siger forældrene til børnenes brug? Og hvilke fordele og udfor- dringer er der forbundet med små børns onlineaktiviteter?

En stor tværeuropæisk undersøgelse har netop belyst de helt små børns brug af teknologi og digi- tale medier i hjemmet - med fokus på præferencer, færdigheder og holdninger hos både børnene og deres forældre. Undersøgelsen fokuserer på børn i 6-7 års alderen. I denne rapport formidles de danske resultater af undersøgelsen, som er gennemført af de to medieforskere Stine Liv Johansen fra Aarhus Universitet og Malene Charlotte Larsen fra Aalborg Universitet i samarbejde med Medierådet for Børn og Unge. Udover hovedresultater fra undersøgelsen indeholder denne rapport anbefalinger til de aktører, som har med mindre børn at gøre; industri, fagpersoner og forældre.
UdgivelsesstedKøbenhavn
ForlagMedierådet for Børn og Unge
Rekvirerende organisationMedierådet for børn og unge, Kulturministeriet
StatusUdgivet - 26 apr. 2016