The Dilemma - The creation of Forms via Digital or manual models

Bidragets oversatte titel: Dilemmaet - formudvikling via digital eller fysik model.

Bente Dahl Thomsen, Marianna Chraudin

Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapport/konference proceedingKonferenceartikel i proceedingForskningpeer review

Abstrakt

Så langt som muligt bør man undlade at have et apparat mellem sig selv og det man iagttager/sanser. Det, man registrerer ved at føle med fingrene over alle områder på et fysisk emne, skaffer/giver en betydelig dybere erkendelse under udviklingen af formen til et produkt, end den man opnår ved at registrere og studere samme emne via et medie. Holder denne tidligere erkendelse stadig med indarbejdelse af digitale tre dimensionale repræsentationer (CAD modeller) i formskabelsen? Dette spørgsmål lægges op til diskussion og undersøgelse i et 3 ugers studenter projekt 5. -26. februar 2008 .

Den digitale model er både hurtigere og billigere at fremstille og det er muligt at printe eller fræse en fysisk repræsentation, om end det stadig er forholdsvis bekosteligt. syntesens  virkeliggørelse af artefaktets tekstur, masse og vejelighed (ponderabilitet) er fraværende under selve skabelsesprocessen. Det har den konsekvens, at den fuldstændige viden om artefaktet først kan erkendes i det omfang den digitale repræsentation printes eller fræses til en håndgribelig model vore sanser kan reagere på [2]. Den håndværksmæssige skabelses- proces giver derimod kontinuerlig mulighed for sansning af artefaktet i dybden såvel som dets stoflighed. Der er vor tese, at denne forskel i mulighederne for at erkende artefaktet under skabelsen har afgørende betydning for resultatet i fald der ikke veksles mellem de to metoder på passende vis.

Bidragets oversatte titelDilemmaet - formudvikling via digital eller fysik model.
OriginalsprogEngelsk
TitelE&PDE08 'New Perspctives in design Education' : Universitat Politecnica de Catalunay Bercelona, Spain
RedaktørerAnna Clarke, Mike Evatt, Peter Hogarth, Joaquim Lloveras, Luis Pons
Vol/bindDS46
ForlagArtyplan Clobal Printers Ltd
Publikationsdato2008
Sider345-350
ISBN (Trykt)1-904670-04-0
StatusUdgivet - 2008
BegivenhedThe 10th engineering and product design education International conference - Barcelona, Spanien
Varighed: 4 sep. 20085 sep. 2008
Konferencens nummer: 10

Konference

KonferenceThe 10th engineering and product design education International conference
Nummer10
Land/OmrådeSpanien
ByBarcelona
Periode04/09/200805/09/2008

• Digital model
  • fysisk model
  • æstetiske værdier
  • formgivning
  • point system

Fingeraftryk

Dyk ned i forskningsemnerne om 'Dilemmaet - formudvikling via digital eller fysik model.'. Sammen danner de et unikt fingeraftryk.

Citationsformater