Direktivstridige semifølsomme oplysninger

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

Resumé

I slutningen af november 2011 afsagde EU-Domstolen en dom med vidtrækkende konsekvenser for den danske persondatalov. EU-Domstolen fastslog, at medlemsstaterne ikke må fastsætte yderligere betingelser for behandling af almindelige personoplysninger end dem, der er opregnet i persondatadirektivets artikel 7, stk. 1. Denne fortolkning har betydning i relation til dele af den særegne danske oplysningskategori i persondatalovens § 8, nemlig for så vidt angår oplysninger om væsentlige sociale problemer og andre rent private forhold. Artiklen behandler de praktiske konsekvenser af EU-Domstolens dom.
OriginalsprogDansk
TidsskriftJuristen
Vol/bind94
Udgave nummer1
Sider (fra-til)35-40
Antal sider6
ISSN0107-699X
StatusUdgivet - 2012

Citer dette

@article{4939123f502c40bd9ba7f21e87ed4774,
title = "Direktivstridige semif{\o}lsomme oplysninger",
abstract = "I slutningen af november 2011 afsagde EU-Domstolen en dom med vidtr{\ae}kkende konsekvenser for den danske persondatalov. EU-Domstolen fastslog, at medlemsstaterne ikke m{\aa} fasts{\ae}tte yderligere betingelser for behandling af almindelige personoplysninger end dem, der er opregnet i persondatadirektivets artikel 7, stk. 1. Denne fortolkning har betydning i relation til dele af den s{\ae}regne danske oplysningskategori i persondatalovens § 8, nemlig for s{\aa} vidt ang{\aa}r oplysninger om v{\ae}sentlige sociale problemer og andre rent private forhold. Artiklen behandler de praktiske konsekvenser af EU-Domstolens dom.",
author = "Tranberg, {Charlotte Bagger}",
year = "2012",
language = "Dansk",
volume = "94",
pages = "35--40",
journal = "Juristen",
issn = "0107-699X",
publisher = "Dj{\o}f Forlag",
number = "1",

}

Direktivstridige semifølsomme oplysninger. / Tranberg, Charlotte Bagger.

I: Juristen, Bind 94, Nr. 1, 2012, s. 35-40.

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

TY - JOUR

T1 - Direktivstridige semifølsomme oplysninger

AU - Tranberg, Charlotte Bagger

PY - 2012

Y1 - 2012

N2 - I slutningen af november 2011 afsagde EU-Domstolen en dom med vidtrækkende konsekvenser for den danske persondatalov. EU-Domstolen fastslog, at medlemsstaterne ikke må fastsætte yderligere betingelser for behandling af almindelige personoplysninger end dem, der er opregnet i persondatadirektivets artikel 7, stk. 1. Denne fortolkning har betydning i relation til dele af den særegne danske oplysningskategori i persondatalovens § 8, nemlig for så vidt angår oplysninger om væsentlige sociale problemer og andre rent private forhold. Artiklen behandler de praktiske konsekvenser af EU-Domstolens dom.

AB - I slutningen af november 2011 afsagde EU-Domstolen en dom med vidtrækkende konsekvenser for den danske persondatalov. EU-Domstolen fastslog, at medlemsstaterne ikke må fastsætte yderligere betingelser for behandling af almindelige personoplysninger end dem, der er opregnet i persondatadirektivets artikel 7, stk. 1. Denne fortolkning har betydning i relation til dele af den særegne danske oplysningskategori i persondatalovens § 8, nemlig for så vidt angår oplysninger om væsentlige sociale problemer og andre rent private forhold. Artiklen behandler de praktiske konsekvenser af EU-Domstolens dom.

M3 - Tidsskriftartikel

VL - 94

SP - 35

EP - 40

JO - Juristen

JF - Juristen

SN - 0107-699X

IS - 1

ER -